Tuos, kurie pavargo nuo mano „kelionių” po Indiją, skubu nuraminti, kad jau sugrįžau namo:) Artimiausiu laiku indiškų receptų nebus, nes pasisotinau ir pati, ir visus aplinkinius, manau, pasotinau:) Dabar jau galiu prisipažinti, kad visas tas indiškas festivalis buvo mano gimtadienio pietų, pateiktų draugams, dalis. O to gimtadienio pasekoje turiu vieną naują savo virtuvės „gyventoją” – seniai išsvajotą virtuvinį kombainą.

Magimix-2_LR

Štai su šiuo kombainu šiandien ir pasidarbavau. Iš tirkrųjų tai prieš keletą dienų lrytas.lt akis užkliuvo už įdomios minties – išsikepti sveikuoliškus blynelius su maltais avižiniais dribsniais. Tiesa, originalus Holivudo žvaigždės Elen DeGeneris receptas – dar ir su miltais, ne vien avižiniais dribsniais, užpiltais pienu. Tad šiandien ryte aš padariau savo avižinių blynelių su bananais versiją, ir turiu pasakyt, kad ji mums labai patiko. Jokių miltų, užtai papildomai – kaiušiniai, kas užtikrino tinkamą blynelių formą ir konsistenciją, skonis – nuostabus! Labai rekomenduoju!

Oatmeal pancakes-4_LR

 

Oatmeal pancakes-13_LR

Avižų ir bananų blynai
Porcijos 2
Be miltų!
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1.5 stiklinės avižinių dribsnių (tiks smulkesni)
  2. 1/2 stiklinės 1%  pieno (ir daugiau, jei prireiks)
  3. 2 kiaušiniai
  4. 1 prinokęs minkštas bananas
  5. Žiupsnelis druskos
  6. 1 šaukštelis cukraus
  7. Aliejaus kepimui
Instrukcijos
  1. Avižinius dribsnius elektriniu kombainu (blenderiu) susmulkinkite iki miltų (jei liks nesusmulkintų gabalėlių, nepergyvenkite). Užpilkite pienu (arba vandeniu) ir palikite, kad išbringtų. Kadangi aš ėjau į gym'ą, tai palikau gerai valandai.
  2. Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite sutrintą bananą. Įberkite duskos, cukraus, supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar pieno arba vandens.
  3. Kepkite įkaitintame aliejuje, dalimis, didelėje keptuvėje.
  4. Pateikite su ruduoju cukrum, arba su klevų sriupu, arba su mėgstamu džemu.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Avižų ir bananų blynai. Be miltų!": 57

  1. Ramune:

    Nuostabus receptas 😊 tikrai tokio rezultato nesitikejau. Beje antra karta bandziau kepti apkepa orkaiteje is tos pacios mases ir tikrai nenusivyliau 😊 valgan su naturaliu jogurtu ir banano gabaliukais idealus skonis.

  2. Pingback: Avižinių dribsnių, bananų ir žemės riešutų sviesto blynai – Nidos receptai

  3. Pingback: Lapkričio 8 diena. Europos sveikos mitybos diena – Vaiko Veikla ir Kalendorius

  4. Nida:

    Na va, Age…. Jūs pirma, kuriai nepatiko (nebent kiti neparašė)… Na ką padarysi, gal kiti bandymai su kitais receptais bus labiau pasisekę?…

  5. Renata:

    tobuli blyneliai ir sirupu, bijojau, kad vaikai nevalgys, bet visi valge tik ausys krutejo 🙂

  6. Pingback: Lapkričio 8 diena. Europos sveikos mitybos diena | Vaiko Veikla ir Kalendorius

  7. Nida:

    Oi, Milda, kokia suprantama man priklausomybė nuo blynų:) Esu užaugusi valgydama blynus kas rytą, tai jei blynai išnyktų iš mano gyvenimo, būtų tikra kulinarinė tragedija!!:) Išties, labai smagu, kai galima valgyti ir skaniai, ir sveikai. O šis receptas tik įrodo, kad viskas įmanoma!!

  8. Milda:

    Labas rytas 🙂

    O jis tikrai LABAS, nes pradėjom savaitgalį su šiais blynais:) Esu priklausoma nuo blynų, o pastaruoju metu dėl sveikatos negaliu valgyti kvietinių miltų ir cukraus, tad Jūsų blynai grąžino šypseną! Aš neturiu tokio nuostabaus kombaino, tai pirkau jau gatavus avižų miltus, tad pieno reikėjo daugiau, cukraus nedėjau- padidinau bananų kiekį ir vieną bananą supjausčiau, kad jaustųsi gabaliukai. Valgėm su graikišku jogurtu – SUPER! Negaliu atsidžiaugt… matyt, tikrai labai pasiilgus buvau blynų 😀

  9. Simona:

    Labai skanūs blynai 😊 dėjau dar žiūpsnelį cinamono ir su obuoliene susivalgė per 5 min 😊super! Ir sveiki ir skanūs!

  10. Karolina:

    Neseniai kepiau. Labai patiko! Aciu uz recepta. Paprasta,skanu ir sveika

  11. Vita:

    Kepiau ir aš, paprastai tokie pabandymai man baigiasi tuo, kad šeimyna nevalgo, o šį kartą valgė ir gyrė. Užpyliau vandeniu, cukraus nedėjau.

  12. Nida:

    Kaip smagi girdėti, Rasa! Pritariu, kad tokie pusryčiai – gera dozė geros energijos iš pat ryto.

  13. Rasa:

    Super, Nida. Šiaip aš labai nemėgstu košių, bet kadangi sportuoju tai žinau, kad avižos + kiaušiniai yra geriausi sportininko pusryčiai. Ir šitas receptas! Dariau su 5 grūdų koše, užpyliau vandeniu, jokio cukraus papildomai nedėjau ir gavosi taip skanu ir nuo banano netgi kaip reikiant saldoka. Tiesa, savo blyną pagardinau druska ir cinamonu, pasaka. Jau pasidalinau receptu su visais draugais 😀

  14. Nida:

    Labai smagu girdėt, Guoda:) Ir toliau improvizuokit! Kai kepam konditerijos gaminius, tai ten sunkiau improvizuoti, bet kasdieniuose patiekaluose tikrai nereikia laikytis 100% recepto nurodymų:)

  15. Guoda:

    Sveiki, labai skanūs blynai. Nesu ta, kuri 100% laikosi recepto, visada gaminu „iš akies” ir dažnai pakeičiu vieną kitą ingridientą. Ir šį kartą teko pienuką pakeisti vandienių, dėl virškinimo stengiuosi nevartoti pieno produktų. Bet ir be pieno blynai buvo fantastiški, visa virtuvė pakvipo šaldžiu bananų aromatu… Puikūs pusryčiai, puiki dienos pradžia. Ačiū

  16. Nida:

    Valio, Dalia!! Visada sakiau, kad vaikų įvertinimas – aukščiausias ir nuoširdžiausias:)

  17. Dalia:

    Puikūs blynai,puikiai įvertino vaikai,bus kartojami. Ačiū!!!

  18. Nida:

    Na va, puiku, Giedre!!! Labai džiaugiuosi ir dėkoju už patobulinimą:)

  19. Giedrė:

    Giedrė D-ienė Avižinių dribsnių tikrai nemaliau, o užmerkiau irgi ne pienu o su pasukomis … Pamirko valandą su virš kol pabėgiojau ir grįžus nusiprausiau. Džiaugiuosi, kad mano mažoji nevalgytoja-skeptikė irgi valgė…

  20. Nida:

    Nepagadins, Agne! Aš dažnai naudoju blyneliuose vandenį, nes pienas suteikia pernelyg daug minkštumo.

  21. Jovita:

    Puikūs blynai gavosi! Ir nereikia bijoti to tirštumo, viskas puikiai, kepsiu dar ir dar. Ačiū Nida, už puikų receptą!

  22. Nida:

    Jovita, man tiek pieno užteko pilnai. Bet aš tikrai nelaukiau, kol avižiniai miltai išbrinks. Tešla gavosi tiršta, tirštesnė nei blynų tešla, bet minkštesnė nei varškėčių…

  23. Jovita:

    Ar tikrai tik tiek pieno? 1,5 stiklinės avižinių miltų užpyliau 0,5 stiklinės pieno ir pabrinkus beveik cementas gavosi 🙂 Kokio skystumo turi būti tešla, kiek pieno/vandens pridėti? Kaip miltinių blynų?

  24. Nida:

    Asta, atsiprašau, kad keliaudama negalėjau laiku atsakyti į klausimą, bet matau, kad reikalai išsisprendė. Geri patarimai, apie vaflinę net nepagalvojau!:) Dėkui, kad pasidalinai

  25. asta:

    Na stai, galiu pati ir atsakyti: uzmerkiau is vakaro. Ryte viska sumaisius pasirode ganetinai sausa, tai dar sauksta liesos varskes idejau. Dali kepiau vaflineje be papildomu riebalu, dali – keptuveje su aliejumi. Receptas tikrai vertas demesio, ypac tiems, kas stengiasi sveikiau maitintis 🙂 patarimas: kas nebijot riebalu, kepkit keptuveje – sie buvo labai gerai vaiku ivertinti 🙂

  26. asta:

    Sveiki, noreciau issikepti ryte tokiu blynuku, tik neturiu valandos brinkinimui. Kazi jei uzpilciau is vakaro? Gal yra bandziusiu? Ir dar, gal bandete kepti ne keptuveje, o pvz vaflineje?

  27. Nida:

    Ačiū, Vegetare!! Dėkui, kad parašėt, ir puolu tuoj taisyti klaidos!!

  28. vegetare:

    Labai gardus blynai! Puikiai derejo su svieziomis braskemis ir medumi 🙂
    P.s. recepte netikslumas su druska, pamineta du kartus vietoj cukraus 🙂

  29. Mindaugas:

    Dar paprastesnis variantas:dubenelyje sakute sutrinti prinokusi banana. Imusti kiausini, iberti trejeta saukstu aviziniu dribsniu. Viska gerai ismaisyti. Ikaitinti keptuveje alieju ir kepti blynelius. Ant iskeptu blyneliu uzdeti braskiu ar melyniu, naturalaus jogurto ir skanaus.

  30. Birute:

    Sveiki, Nida, aciu uz puiku recepta! 🙂 Siandien isbandziau, visa seima gardziai valge 🙂 Aciu uz puiku recepta! Likau maloniai nustebinta, kaip puikiai gaunasi sumalus avizinius dribsnius 🙂

  31. Nida:

    Ausra, aš naudoju amerikietiškus puodelius, kurių talpa – apie 250ml.

  32. Nida:

    Rimute, į sveikatą. O Termomix tai čia kitoks prietaisas, jis be to, kad maišo ir plaka, dar ir kaista, tiesa? Verda košes ir t.t. Šitas – paprasčiausias food procesor. Pjausto, tarkuoja, maišo, kapoja, plaka… Žodžiu heavy duty prietaisas:)

  33. Rima:

    O sis tavo kombainas panasus I termomixa? Nes termomixa as turiu, tai kazkoks stebuklas virtuves:))

  34. Rima:

    Oi kaip gerai skamba receptas ir vaizdelis gundantis:) tokius, be miltu galiu valgyti, valioooo!!! Nidut, aciu!!:)

  35. Nida:

    Julija, gerai, kad yra bendraminčių:) Tikrai fainas receptas, ir paprastas, ir maistingas. Man tokie labai patinka:) O kombainas (perduodu jam komplimentus, kaip ir visai kitai mano virtuvinei technikai, kuri kažkodėl raudona:)) – tai vienas dviejų, kiek pavyko išsiaiškinti, labiausiai šiuo metu vertinamų food procesors nemažai laiko praleidžiančių virtuvėje žmonių tarpe: Magimix arba Cuisinart. Izraelyje Cuisinart neprekiauja, tai man nebuvo sunku pasirinkti.

  36. Julija:

    Man irgi įstrigo šių blynelių receptas, o kad jau tu išbandei, tai ir mane paskatinai 🙂
    Nežinau tokio kombaino, bet jau tooooks gražus! Nes raudonas 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *