Šiandien – paskutinė paskaitų diena universitete. Ėjom kempuse kartu su kitais grupiokais automobilių link, ir kažkoks keistas jausmas apėmė. Net nežinau, ar čia džiaugtis, ar liūdėti – tiesiog nuo šiol visi sekmadieniai bus mano. O ir šiaip dienos nebus skirtos storų knygų skaitymui, o kažkam kitkam… Kam?… Kol kas pati dar nežianu. Gal blog’o rašymui?… 🙂 Bet tuo pačiu tarsi kažko truks. To bėgimo ir griežto tvarkaraščio. Na, gal tol, kol neatsiras koks nors naujas tvarkaraštis…

Patiekalas, kurį šiandien pasiūlysiu, visų purma be galo gražus. Raudonos ir geltonos keptos paprikos papuoš bet kokį stalą. Tai toks nesudėtingas užkandis, kad jį galite gaminti dirbdami bet kokį kitą darbą… Todėl įtraukite šį užkandį į artimiausių švenčių meniu. O jei dar pasiseks gauti šviežių ančiovių – bus pasaka. Su traškia balta duona – pasaka!

Keptų paprikų ir alyvuogių užkandis (4 asm)

  • 2 geltonos ir 2 raudonos saldžiosios paprikos
  • Druska ir paprika (džiovinta, malta)
  • 4 ęesnako skiltelės
  • 100ml geros kokybės alyvuogių aliejuaus
  • 50ml raudonojo acto
  • 50g ančiovių
  • 16 juodųjų alyvuogių, išimtais kauliukais
  • Pudnelis šviežių petražolių (reikės tik lapelių)

Įkaitiname orkaitę iki 190C.

Kiekvieną papriką perpjaunam pusiau. Išvalom membranas ir sėklas ir perpjaunam dar pusiau. Suguldome paprikas odele į viršų kepimo skardoje, pabarstome druska ir paprika. Česnakus sutrinam, stambiai uskapojam ir pabarstom ant paprikų. Pašlakstome aliejumi ir actu, uždengiam aliuminio folija ir pašauname kepti. Kepame 45 min. Tada išimame, sudedame į dubenį, uždengiame maistine plėvele, ir šiek tiek atvėsiname maždaug 15 min.

Nulupame paprikų odeles. Surikiuojame paprikas be odelių lėkštėje, kurioje pateiksite užkandį. Likusius skysčius skardone nupilame į indą, sudedame keptus česnakus ir viską suplakame mikseriu iki vientisos masės. Gautą padažą pasūdome, pagardiname paprika, palaistome sudėliotas keptas paprikas. Ant viršaus sudėliojame ančiovius, alyvuoges, papuošiame petražolių lapeliais.

Recepto šaltinis – „Cooking in Provence”

 

 

Vienas komentaras apie straipsnį "Keptų paprikų ir alyvuogių užkandis"

  1. Nida:

    Mindaugai, ar tau neatrodo, kad mums abiems priklauso bonusas uz toki stipru PR knygai ir patiekalams?:) Zinoma, tau priklauso siek tiek didesne sio bonuso dalis, kaip iniciatoriui:)

  2. Mindaugas:

    Gardumėlis 😉
    Žiū į nuotraukas ir atrodo, lyg iš knygos receptų nuotraukas būtum nuskanavusi 😉 Šaunu. Beje, Nida, turiu įtarimą, kad iki rudens, tiek pas mane, tiek pas tave bloguose, būsime išgaminę visus „Cooking in Provence” knygos receptus?? 🙂

  3. Nida:

    Miela Joana, man Kalėdų ir Kūčių meniu taip pat aiškėsnis: silkės, keptas kalakutas… Viskas tradiciška. O štai Velykoms paprastai norisi improvizuoti ir pateikti kokius nors ypatingus, dar neišmėgintus patiekalus, arba kuriems paruošti reikia ypatingos progos:) Čia mane, žinoma, sukritikuos tie, kurie pasisako už tradicijų laikymąsi. Tačiau ant mūsų Velykinio stalo, be margučių ir kokios velykinės bobos, lietuviškų šventinių patiekalų būna nedaug… Kokia nors avienos koja man būtų tobulas variantas. Taip pat keptas viščiukas ar koks nors egzotiškesnis paukštis. Vienais metais gaminau aluje troškintą vištieną (https://www.nidosreceptai.lt/velykos-aluje-troskinta-vistiena-skrudintos-bulves-ir-amerikietiskas-varskes-pyragas/), šeima buvo labai patenkinta!:)

  4. Joana:

    Labai skaniai atrodo, bet alyvuogiu matau maziau nei 16 🙂
    Norejau paklausti apie Velykini meniu.
    Man visada daug aiskiau yra su Kuciu ir Kaledu patiekalais, bet su Velyku……
    Gal ka nors patarsit 🙂

  5. Nida:

    Laura, sėkmės ir skanaus:)
    Odeta, aš taip pat paprastai kepu nepjaustytas paprikas. Ant griliaus – dar skaniau!! Bet taip buvo parašytas receptas:) Na, kad supjaustytos paprikos greičiau iškepa, tai faktas. O be to, gaunasi lygesnės juostelės, kai šviežią papriką pjaustai. Gal dėl to?:) Linkiu, kad kuo greičiau į Lietuvą pavasaris atbildėtų, kad tuos grilius būtų proga išrtaukti!

  6. Odeta:

    Labai skaniai atrodo:) Aš dažniausiai išsikepu nepjaustytas paprikas, bet tikriausiai tai nėra skirtumo? Man dar skanu ant griliaus keptos paprikos? Laukiam nesulaukiam kada prasidės griliaus sezonas:))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *