Receptas tinginiams. Ir dar japoniško maisto gerbėjams. Tiems, kurie mėgsta švelnų sakės aromatą ir jokiais kvapais nei prieskoniais neužmuštą šviežios žuvies skonį. Tik 15 minučių ir maišelis su jame iškepusia žuvies file jau garuos ant stalo. Pabandykite!

Žuvis su sake kepta popieriniame maišelyje (6asm)

1/2 Puodelio sake

1.5 šaukšto sojos padažo

1 kaupinas šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero

1 šaukštelis cukraus

6 šviežios žuvies file

1/2 puodelio pjaustytų šviežių svogūnų laiškų

Orkaitę įkaitinam iki 180C.

Sumaišom tarpusavy sake, soją, cukrų, imbierą. Pasiruošiame 6 lakštus pergamentinio popieriaus ir 6 gabalėlius virvelės ar siūlo jiems užrišti.

Į kiekvieno pergamentinio lakšto vidurį dedame po žuvies file. Jei ji didelė, žuvies kraštą užlenkiame į apačią. Kiekvieną file pabarstome trupučiu druskos (visiems 6 gabaliukams turėtų užtekti 1/4 šaukštelio). Kiekvieną file pabarstome svogūnų laiškais. Tada užpilam lygiomis dalimis ant kiekvienos file padažo, atsargiai prilaikydami pergamento kraštus, kad jis neišbėgtų. Pergamento viršų užrišame virvele.

Kepame apie 10-14 minučių.

Receptas iš Gourmet žurnalo.

Komentarų apie "Žuvis su sake kepta popieriniame maišelyje": 3

  1. Nida:

    Mindaugai, suprantu, kaip erzina šviežios žuvies nebuvimas. Bet gal tiekėjai susidomės ir mūsų maža rinka ir pradės vežti šviežią normalią žuvį ir į Marijos žemę?…
    Rennie, aš pirmą kartą išbandžiau maišelius, bet pabandysiu dar ir kitus patiekalus tokiu būdu kepti – vištienos kepsnelius, daržoves… Puikus būdas išties!

  2. Mindaugas:

    Nida, kai pamatau parašyta – “šviežios žuvies filė..” taip ir sunervina.. žinai, čia Marijos žemėje, taip ir norisi tyliai pasakyti: “šviežiai atlaidintos šviežios žuvies filė” 🙂 Ar ateityje gaminsi šį patiekalai ir dažniau?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.