Ir vėl aš Tel Avive. Pastebėjau, kad kaskart sugrįžiai iš Lietuvos tampa sunkesni: tikriausiai širdis jau pratinasi prie Vilniaus?:) O gal veikia tai, kad šiemet labai jau dažnai grįždavau į Lietuvą, praktiškai kas antrą mėnesį… Bet kuriuo atveju, knygos pristatymo maratonas, apie kurį rašiau anksčiau, buvo pati geriausia pozityvaus sugrįžimo į tėvynę su visa savo siela forma:)

O Izraelio tradiciškai pasiilgau dėl….. Na žinoma, visų pirma, šviežios žuvies:) Pirmu numeriu nulėkiau į turgų ir pripirkau jos tiek, kad užtektų ir pietums, ir vakarienei kasdien:)

zuvis kepta popieriuje

O šiandien noriu su jumis pasidalinti pačiu paprasčiausiu žuvies pagaminimo receptu, kurį tradiciškai nusižiūrėjau viename mėgstamiausių Tel Avivo restoranų – Herbert Samuel. Kai pateikiamas paprastas ir skanus patiekalas, nėra nieko paprasčiau, nei pakartoti jį namuose, ypač jei skonis dar neužsimiršęs:) Man pavyko puikiai, tad galite mėginti ir jūs. Garantuoju, kad patiks ne tik žuvies mėgėjams, bet ir visiems tiems, kurie vertina sveiką mitybos racioną. Beje, daržoves paketėlyje galite keisti ir mėginti kitokius derinius. Čia tiks viskas, kas vasariška, spalvota ir šviežia!:)

zuvis paketėlyje su darzovemis

zuvis kepta su darzovemis vidurzemio juros stiliumi

Zuvis en papillote

zuvis kepta su baltu vynu ir darzovemis

Žuvis paketėlyje Viduržemio jūros stiliumi
Porcijos 2
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 šviežių žuvų file be odos (tiks ir jūrinė balta, ir lašiša)
  2. 1 bulvė, išvirta pasūdytame vandenyje
  3. 1 sunokęs pomidoras
  4. 6 sunokę vyšniniai pomidorai
  5. 1/2 saldžiosios paprikos
  6. 1/2 čili pipiro (nebūtina, tik jei mėgstate aštriau)
  7. 4 žali svogūnų laiškai
  8. Saujelė žalių žirnelių (gali būti šaldyti)
  9. 2 šakelės šviežių šalavijų
  10. 1 taurė balto vyno
  11. keletas lašų alyvuogių aliejaus
  12. Druskos, pipirų
  13. 2 lakštai pergamentinio popieriaus
Instrukcijos
  1. Ant darbastalio pasitieskite pergamentinio popieriaus lakštus. Į vidurį dėkite žuvies file be odos (jei žuvis maža, naudokite kiekvienam žmogui po 2 file, jei didelė - kiekvienam po vieną. Jei file užima pernelyg daug vietos, perpjaukite ją pusiau). Bulvę supjaustykite į 4-6 gabalus ir paskirstykite po lygiai šalia žuvies ant pergamentinio popieriaus.
  2. Pomidorą perpjaukite pusiau, tada kiekvieną pusę perpjaukite į tris dalis. Pašalinkite sėklas ir sultis. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Išvalytą papriką supjaustykite stambiais gabalėliais, čili pipirą - griežinėliais. Svogūnų laiškus supjaustykite 2cm gabalėliais.
  3. Visas šias paruoštas daržoves sudėkite ant žuvies ir bulvių. Užberkite žaliųjų žirnelių, ant viršaus uždėkite po šakelę šalavijo, užpilkite baltu vynu, pašlakstykite keliais lašais layvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir grūstais juodaisiais pipirais.
  4. Suvyniokite pergamentinio popieriaus paketėlius, užlenkite kraštelius. Kepkite įkaitusiame grilyje (uždengę, jei yra dangtis) arba orkaitėje apie 15 min. (priklausomai nuo žuvies dydžio, gali reikėti ir ilgiau).
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Žuvis paketėlyje Viduržemio jūros stiliumi": 5

  1. Donata:

    🙂 oi kaip jus suprantu! Man užteko 3 kartų Izraelyje, kad jis mane sužavėtų, o 5 metai…:)
    Praleiskite kuo geriau likusį laiką, o pagaliau (aš visada save taip raminu) – kai labai norėsiu sėsiu į lėktuvą ir pirmyn! To linkiu ir jums.

  2. Nida:

    Ačiū, Donata:) Kada nors sudarysiu visą ilgą restoranų sąrašą gurmanams:) Oi kaip aš Izraelio pasiilgsiu… Gal net labiau, nei tų šviežių lietuviškų bulvyčių dabar esu pasiilgusi:)

  3. Donata:

    Nida,Lietuvoje bus ir bulvyčių ir kotletukų:) dar mėgaukitės Izraeliu ir jo maistu. Aš jau pradėsiu sąrašą daryt restoranų kuriuos vis paminite, žinodama juos, vėl nuvažiavus į Izraelį galėsiu paskanaut jų nerealaus maisto. O žuvį pagal jūsų receptą reiks išbandyti.
    Linkėjimai Izraeliui!:)

  4. Nida:

    Kotletai irgi gerai:) Visai pasiilgau. O dar kai Odeta parašė apie šviežias bulvytes, tai iškart prisiminiau tą uniklaų išlauktą jų skonį vasarą… Net užsimaniau, ir tų kotletų, ir bulvyčių:)

  5. Dovilė:

    Hmm, kaip skanu tokia žuvytė. O dėl lietuviškų patiekalų, tai tu teisi. Mes pvz. dabar kotletus su šviežiom bulvėm kepam;-)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.