Daug kam net mintis apie žuvies kotletus primena nelabai kokius kvapus virtuvėje:) Kiti dar pamena ir tuos laikus, kai į tuos kotletus keliaudavo abėjotino šviežumo ingredientai, o jei jau dvoks visa virtuvė, tai koks skirtumas nuo ko?:)

Šie, žinokit, kitokie. Sultingi ir minkšti viduje, itin traškūs išorėje, ir jokio įkyraus kvapo! Žinoma, rašau čia savo įspūdžius, nes kotletams naojau kokybišką menkės filė. Buvau nusipirkusi jos šaldytos, tad per porą valandų ji atitirpo, dar turėjau iš vakaro virtų bulvių, tad lengvą vakarienę paruošti buvo gana paprasta ir greita. 

Jums turbūt jau kirba klausimas kur ta paslaptis, kodėl teigiu, kad šie kotletai neturi įkyraus žuvies kvapo? Paslaptis tame, kad žuvis kotletams pirmiausia išverdama garuose! Per kelias minutes ji tampa sultinga ir minkšta (šiukštu nepervirkit, nes su laiku ji tik kietės!), tada ją nors ir rankomis galima sutrupinti į masę kotletams. Jei netingit, galit ir sumalti. Arba sukapoti peiliu. Tiks viskas:)

Aš savo žuvies kotletus patiekiau su kalafiorų koše ir raugintais agurkais. Man skonis ypatingai gerai suderėjo:)

Žuvies kotletai: nesunkiai ir itin greitai pagaminamai vakarienei
Itin sultingi žuvies ir bulvių kotletai
Print Recipe
Žuvies kotletai
Greitai pagaminami žuvies kotletai. Tiks įvairios žuvies rūšys, ir ta, kuri buvo iškepta iš vakaro ir nesuvalgyta
Patiekalas Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis žuvis
Paruošimo laikas 20 min
Cook Time 20 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Patiekalas Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis žuvis
Paruošimo laikas 20 min
Cook Time 20 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Žuvį išvirkite garuose (galite panaudoti ir anksčiau pagamintą ir nesuvalgytą žuvį). Virkite vos kelias minutes, tik kol žuvis pakeis spalvą, išliks labai minkšta ir trapi. Išimkite visus kaulus, jei žuvis su oda, nuluipkite odą ir išmeskite. Garuose virtą žuvį pirštais sutrupinkite, arba sumalkite (galite su kitais ingredientais) arba sukapokite peiliu.
  2. Bulves išvirkite iki minkštumo ir sutrinkite grūstuve. Galite panaudoti ir jau turimas. likusias nesuvalgytas virtas bulves, galite bulves sumalti kartu su žuvimi.
  3. Svogūnus trumpai apkepinkite šlakelyje aliejaus, tik kol jie suminkštės ir taps permatomi.
  4. Dubenyje sumaišykite žuvį, trintas bulves, apkepintus svogūnus, kiaušinį, suberkite smulkiai sukapotus žalumynus, įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite visą masę, ji turi būti gana šlapia. Įdėkite truputį miltų (arba manų), jei manote, kad masė pernelyg minkšta, bus sunku ją formuoti. Kuo daugiau dėsite miltų, tuo kotletai bus kietesni, tad nepadauginkite.
  5. Šlapiomis rankomis formuokite iš šios masės kotletukus. Į gilesnę lėkštę įberkite džiūvėsių ir gausiai išvoliokite džiūvėsiuose kotletukus iš visų pusių. Kepkite ant vidutinės ugnies, gilesnėje keptuvėje, su pakankamai įkaitinto aliejaus, kad kotletukai gražiai apskrustų iš visų pusių.
  6. Patiekite su bulvių koše (aš tiekiau su kalafiorų koše) ir su raugintais agurkėliais, čia tiks ir krienų padažas, ir tartar padažas, ką mėgstate labiausiai:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.