Visų pirma visus ir save sveikinu su labai svarbia Lietuvai diena – Kovo 11!!

Kovo 11 geles

Tęsdama savo paskelbtą indiškų patiekalų savaitę, pristatau Pietų Indijos pasididžiavimą – rausvai auksinį žuvies curry, persmelktą tradicinių indiškų aromatų, su šiek tiek liežuvį kandančiu aštrumu. Mano vyras, kuriam indiška virtuvė toli gražu nėra jo trijų mėgstamiausių sąraše, kaskart paragavęs šio curry, nustemba, kaip jis klydo savo išankstiniuose vertinimuose:)

Šiam žuvies kariui tiks šviežia arba šaldyta balta jūros žuvis be odos, o ją supjaustykite dideliais gabalėliais, kad virdama žuvis pernelyg nesukristų. Pateikite su garuojančiais basmati ryžiais ir pabarstykite skrudintais anakardžių riešutais ir tarkuotais kokosais.

indiskas zuvies karis

 

indiskas fish curry

Indiškas žuvies karis
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 šaukštai saldžiosios paprikos
  2. 3/4 šaukštelio ciberžolės (turmeric)
  3. 1 laimo sultys
  4. 600g šviežios arba šaldytos baltos jūrinės žuvies file be odos, supjaustytos maždaug 4cm dydžio kubeliais
  5. 1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
  6. 1 šaukštelis kalendrų sėklų
  7. 1/4 šaukštelio ožragės (fenugreek) sėklų
  8. 3 džiovinti čili pipirai, 20 minučių mirkyti karštame vandenyje
  9. 4 šaukštai augalinio aliejaus
  10. 1 šaukštelis garstyčių sėklų
  11. 2 šaukštai kari (curry) lapelių
  12. 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  13. 4 česnako skiltelės, susmulkintos
  14. 4cm ilgio imbiero šaknies gabaliukas, sutarkuotas
  15. 250ml (1 stiklinė) kokosų pieno
Papuošimui
  1. 1 šaukštas paskrudintų anakardžių riešutų (cashiew nuts)
  2. 1 šaukštas tarkuotų kokoso riešutų
Instrukcijos
  1. Dideliame puode sumaišykite papriką, ciberžoles ir laimų sultis. Sudėkite žuvies gabaliukus, apvoliokite šių prieskonių mišiniu ir palikite trumpai pasimarinuoti (kol pasiruošite kitus ingredientus).
  2. Įkaitinkite sausą keptuvę ir į ją suberkite pipirus, kalendrų ir ožragių sėklas, ir kepinkite ant vidutinės ugnies apie minutę, kol prieskoniai pradės skleisti aromatą. Suberkite apkepintus prieskonius į blenderį arba rankinę grūstuvę, sudėkite išmirkytus čili pipirus kartu su 2 šaukšatsi vandens, kuriame jie mirko, ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Gautą pastą pasidėkite į šalį.
  3. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame kepinkite garstyčių sėklas. Kai šios pradės spragsėti, suberkite kario lapus, išmaišykite. Suberkite smulkintus svogūnus ir kepinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes. Tada supilkite paruoštą prieskonių pastą kartu su imbieru ir česnakais, ir maišydami kepinkite dar 2-3 minutes.
  4. Supikite į keptuvę žuvies gabaliukus kartu su visu prieskonių marinatu. Pominutės supilkite ir kokosų pieną. Užvirinkite, įberkite truputį druskos ir virinkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes, kol žuvis suminkštės.
  5. Pateikite su virtais ryžiais, pabarstę skrudintais anakardžių riešutais ir tarkuotais kokosais.
Adapted from Asian cooking
Adapted from Asian cooking
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Žuvies karis – Pietų Indijos pasididžiavimas": 7

  1. Pingback: Menkės karis | I bake in heels…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *