Jaučiuosi nesmagiai, kad užuot gaminusi šventinius patiekalus ir jų receptais besidalinusi su jumis, atklįstu į savo blog’o erdvę rečiau, nei bet kada anksčiau. Tam, be jokių abejonių, yra keletas rimtų priežasčių. Ir apie jas visas – iš eilės.

Pirmų pirmiausia, tai pastarosiomis savaitėmis pagaliau atsikrausčiau į savo tikruosius namus, kurie nuo rugpjūčio buvo virtę tikra statybų aikštele. Griovėm sienas, ardėm grindis, keitėm kambarius taip, kad buvusioje virtuvėje atsirado miegamasis, miegamąjame – darbo kambarys, o virtuvė, savaime suprantama, pagaliau užėmė jai skirtą – centrinę namų vietą:) Atrodo, kad pastaraisiais mėnesiais nedaug ką kitko ir bedarau, kaip tik pakuojuosi ir persipakuoju dėžes, ieškau pakeliuj pasimetusių daiktų, ir mėginu surasti visiems gausiems rakandams savo vietas, o paskui kankinuosi jų beieškodama… Todėl tiek šeimininkavimas, tiek fotografavimas buvo ne pirmas prioritetas, užtai skudurai, valymo skysčiai ir kitokie švarinimosi rūpesčiai su kaupu užpildė visą laisvalaikį:) Tačiau nepraraskite vilties ir kantrybės: šventėms ruošiu ilgą sąrašą patiekalų iš gausybės naujausių žurnalų, parsivežtų iš šventinio užsienio, tad sekite blogo įrašus:)

Tarsi šio persikraustymo (jau kažkelinto šiemet) būtų per maža, nuo spalio grįžau į darbus biure, o tie darbai susiję su…. ypač ilgu nebuvimu namuose… Pasireikšti kūrybai lieka tik trumpučiai savaitgaliai. O pati didžiausia dilema – apsispręsti, kur visgi yra mano virtuvė, mano erdvė ir svarbiausia, kur yra mano fotoaparatas, skirtas kulinariniams šedevrams fotografuoti:).

Trečias dalykas, kuriuo pastaruosius keletą mėnesių buvau užimta,- tai mano knygos “Izraelio virtuvė” vertimas į anglų kalbą. Ne, pati to vetimo nedariau, jį atliko profesionali vertėja iš Kanados Medeinė Tribinevičius. Tačiau kasdienos vėlyvi vakarai ir naktys buvo skirti verstų tekstų skaitymams, redakcijoms, peržiūrai… O visą šį triūsą pagaliau kulminavo pasirašyta sutartis su viena didžiausių pasaulio leidybos kompanijų – Penguin. Jau kitą vasarą įvyks tai, ko Lietuvos kulinarinių knygų leidybos istorijoje dar nebuvo: mano knyga, išversta į anglų kalbą, bus išleista Pietų Afrikoje, o vėliau ją planuojama leisti Amerikoje, Kanadoje ir Jungtinėje Karalystėje. Iki šiol Lietuvoje angliškos knygos būdavo verčiamos į lietuvių k., tačiau ne atvirkščiai:) Jaučiuosi kaip tas ledlaužis, keičiantis tautinės leidybos istorijos kryptį ir žaidimo taisykles:) Todėl tie, kurie vis dar nesuskubote įsigyti mano knygos (tiražas grėsmingai artėja link pabaigos), paskubėkite, nes tai gali būti kuo puikiausia Kalėdų dovana patiems sau arba artimiems bičiuliams:)

Na, atrodo, jau viską išsipasakojau, tad metas prie stalo:) Kadangi šeimininkavimui šį savaitgalį laiko nebuvo daug, tai pasistiprinti dienos metu nusprendėme žieminėmis salotomis su saldžiais persimonais, karijų riešutais, sultinga feta, avokadais ir saldžiarūgščiu padažu. Salotas patiekiau su Rimi pirktomis traškiomis grikių miltų bandelėmis.salotos su persimonais-3_LR

ziemos salotos su feta ir persimonais

Žiemos salotos su persimonais, feta ir riešutais
Porcijos 2
Spalvotos ir skanios
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 4 saujos šviežių salotų mišinio (smulkintų ledinių, rukolos, frise, sultenių, jaunų špinatų)
  2. 1 vidutinio dydžio persimonas, supjaustytas stambiais gabalėliais
  3. 1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto plunksnelėmis
  4. 1/2 prinokusio avokado, supjaustyto stambiais gabalėliais
  5. 50g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais
  6. Saujelė karijų riešutų (arba pakepintų lazdyno, graikiškų ar kt.)
Padažui
  1. 2 šaukštai ryžių acto
  2. 2 šaušteliai rudojo cukraus arba medaus
  3. 1 šaukštelis garstyčių
  4. Žiupsnelis druskos
  5. Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  6. 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
Instrukcijos
  1. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus. Salotas sudėkite į dideles lėkštes, sudėkite persimonus, svogūnus, avokadus ir fetą. Pašlakstykite padažu ir pabarstykite riešutais.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Odeta, Vika – AČIŪ. Viskas, tą vyną tikrai reiks organizuot kada nors po Naujų, kai jau pailsėsim nuo švenčių:)

  2. Vika:

    Tiesiog fantastika koks sekmingas buna zmogus, kai jis uzsiema tuo, ka megsta 🙂

  3. Odeta:

    Nida, nuoširdžiausi sveikinimai įsikėlus į namus, sudarius sutartį su Penguin ir sėkmingai įsiveržus į darbus:)
    Vyno taurės niekada negalima atsisakyti Tavo kompanijoje:)

  4. Nida:

    Vilma, labai ačiū už gražius žodžius ir palaikymą. Nepaprastai miela žinoti, kad kažkas tai, ką parašau, skaito, kad naudojasi, kad bando. Sėkmės pačios didžiausios, o aš pasistengsiu su receptais neužtrukti:)

  5. Vilma:

    kaip to laiko betruktu,bet as tai labiausiai laukiu jusu prizadetojo ilgojo saraso patiekalu sventems ir beabejo labai dziaugiuosi kartu su visomis merginomis jusu pasiekimais,galiu palinketi tik kantrybes ir sekmes,labai jumis zaviuosi,visada malonu pavartyti ne tik jusu knyga ,bet ir apsilankyti jusu bloge,beveik visi receptai yra gaminami ir issaugomi,sekmes jums ir sveikatos

  6. Donata:

    Nida, kokybiškų ir tikrų dalykų (ar daiktų) stumti nereikia, juos žmonės patys pastebi ir įvertina. Taip yra ir su tavo knyga.
    O dėl taurės vyno- aš už:))

  7. Nida:

    Ačiū, merginos, ačiū, Donata, Dovile:) Smagu, kad turiu tokį fanų palaikymą:) Tai ir ta vadyba savaime gaunasi. Gal reikėtų labiau stumti, labiau savo knygą reklamuoti (kaip tą daro kitos autorės), tik kad laiko nėra tiek, kiek norėtųsi. Bet va, ėmė ir pati išplaukė plačiau, nei Lietuvos ežerėlis… Aš tai vėl iš naujo atrandu pasitenkinimą šeimininkaujant, net saldu, kaip laukiu Kalėdų. Oi, kokius sąrašus jau esu susidriusi, ką gaminsiu:) O dėl autografų – mielosios, mums reikia tikrai susitikti vyno taurei (ir autografams:))

  8. Donata:

    Nida,labas! Labai džiaugiuosi dėl tavęs. Dėl visų gyvenime vykstančių pokyčių, o ką jau kalbėti dėl knygos. Šaunuolė! Ta knyga tikrai verta platesnių vandenų. Aš kartas nuo karto atsiverčiu ją šiaip pavartyti, nebūtinai ieškant recepto. Įdomu, gražu, kokybiška, skoninga.
    Šiaip dar yra kas neturi tavo autografo ant knygos…:)

  9. Dovilė:

    Sveikinu, Nida, su geromis naujienomis! Labai smagu, kad viskas taip klostosi. Ir tavo knygai linkiu kuo geriausios kloties, nes išties puiki knyga. Puiku, kad ir vadyba gera, nes ko jau kartais pritrūksta lietuviams, tai gerų vadybinių įgūdžių reklamuojant savo produkciją.
    O dėl gaminimo, tai aš truputį atšokus. Gaminu nemažai, bet išbandytus paprastus patiekalus, nes galva irgi užimta visokiais kitokiais dalykais. Šįvakar pvz. taviškę silkę su pakepintom saulėgrąžom gaminau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.