Receptas, kurį šiandien išbandžiau – tikrai ne mano sugalvotas. Ir nors visaip bandžiau atkasti kuriame blog’e aš jį kažkada mažiau – niekaip nepavyko. Nepamenu net kuria kalba tas blog’as buvo rašomas. Man tiesiog žavi pasirodė idėja populiariąsias Caprese salotas pritaikyti žiemos realijoms:) Rezultatas puikus, ką ir bekalbėti – ne vien vizualiai, bet taip pat ir skonio prasme. Pabandykit!

Burokų ir mocarelos salotos (2 asm)

1 vidutinis arba 2 maži burokai

1-2 rutulėliai šviežio mocarelos sūrio

Druskos, pipirų ir lašelis šviežiai spaustų citrinos sulčių

Gero alyvuogių aliejaus

Keletas lapelių baziliko

Burokus nuplauname, nusausiname ir sudedame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo indą. Pašauname į orkaitę, įkaitusią iki 180C ir kepame apie valandą, kol įsmeigus peilį jaučiam, kad burokai tapo minkšti. Atvėsiname. Tokius keptus burokus galima laikyti šaldytuve keletą dienų ir panaudoti prireikus šiam užkandžiui arba, pvz., gardžiąjam burokėlių karpačio arba burokų ir rukolos salotoms.

Nuluptus keptus burokus supjaustome riekelėmis. Tokio pat storio riekelėmis supjaustome mocarelos sūrį. Lėkštėje dėliojame pakeičiant burokėlio ir mocarelos gabalėlius. Ant viršaus pabarstome šiek tiek druskos, pašlakstome citrinos sultimis, pabarstome grūstais pipirais ir užpilame alyvuogių aliejumi. Papuošiame žaliais baziliko lapeliais ir pateikiame su skrudinta balta duona.

Komentarų apie "Žiemos caprese: burokų ir mocarelos salotos": 9

  1. Nida:

    Rennie, išbandysiu kitą kartą būtinai su riešutais. Mes, atrodo, bendrom jėgom sukursim išties tobolą Caprese – su avokadu, su riešutais… Ačiū už patarimą:)

  2. Nida:

    Sandra, šis blog’as beveik visas skirtas tinginiams:) Nes patiekalai nesudėtingi ir greitai paruošiami. Na šitas – išskirtinai paprastas:) Bet ne prastas!
    Mindaugai – dėkui!!!

  3. Mindaugas:

    Oho, kokia paprasta, bet šaunu idėja, juk viskas čia pat, tik reikia požiūrį pakeisti, ai šaunolė Nida, vėl dešimt balų 😉

  4. Sandra:

    Va shitokie receptai kaip tik man tokiai tinginei nes neuzhtrunka daug laiko pagaminti:)

  5. Rennie:

    Šitas derinys iš ties puikus! Šią žiemą aš irgi jį atradau, karts nuo karto pasidarau, kartais dar kepintais kedro riešutais apsibarstau, labai tinka 🙂

  6. Nida:

    Laura, pritariu iš širdies!
    Grita, puiki mintis salotas papildyti avokado skiltelėmis! Šiandien jau išbandžiau ir visiems labai patiko. Beje, pašlaksčiau viską trupučiu citrinos sulčių, kad avokado skonis geriau atsiskleistų. Tikrai tobula skonio harmonija ir be galo gražus patiekalas. Visiems rekomanduoju:) Grita, AČIŪ!
    Jurga, galbūt ir iš Australijos atkeliavo šis receptas! Geros idėjos sklinda greitai:) O mes jas greitai adaptuojame:) Svarbiausia, kad visi produktai tokie lengvai surandami prekybos centruose, kad ir koks sezonas bebūtų:)

  7. Jurga:

    Mano pusbrolis, paviesejes Australijoje, butent toki recepta rekomendavo parvykes. Taip kad itariu sis receptas is kito pusrutulio atkeliaves.

  8. grita:

    Labas,Nida! O as kazkur maciau prie siu salotu dar ir avokado griezineliai.Ypatingai spalvingai atrode.Pabandyk ir tu!

  9. Laura:

    Atrodo labai skaniai….toks lyg ir žieminis patiekalas, bet jau su užuomina į pavasarį…kaip tik dabar tokių ir reikia 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.