Barščių, čia, savaime suprantama, nėra nė kvapo:)) Taigi neteisinga būtų vadinti šį gaivinantį gėrimą šaltibarščiais. Veikiau šaltsriube, bet man rodos, kad perskaitę (ar išgirdę) pavadinimą „šaltibarščiai”, lietuviai iškart žino, apie ką čia bus kalba:) 

Šis receptas man šovė į galvą per pastaruosius karščius… Kas rytą sukdama ratus iš po nakties bundančiame suvešėjusiame miške, sugalvojau, kad reikia gelbėti nesunaudotą kefyrą ir kelias saujeles špinatų. Tada pagalvojau, kad galiu juk ir agurką pridėti, ir dar krapų pundelį. O kur kefyras, agurkas ir krapai, tai ten jau beveik šaltibarčiai, ar ne tiesa?:)

Tai štai jums ir pasiūlymas elegantiškam shot’ui, kai, pavyzdžiui, rengiate vakarėlį terasoje vidurvasarį, laukdami kol grilis baigs kepti mėsą. Net nežinau kaip surašyti receptą, kuris kaskart gali būti vis kitoks, priklausomai nuo to, kokius žaluymynus turėsite savo šaldytuve. O kuo daugiau tų žalumynų, tuo skaistesnė bus geriamos šaltos sriubos spalva! Jei norite skystesnės – skieskite kefyrą vandeniu (beje, labai patariu gazuotu!), jei tirštesnės – neskieskite, ir dar pridėkite daugiau agurkų (nepamirškite, kad šie taip pat pavandeniuos sublenderiuoti). Galite ir virto kiaušinio įtrupinti, kad labiau į šaltibarščius panašu būtų:) O galite taip kaip aš, saują mikro žalumynų uždėti tarsi karūną:) Tik duokite žmonėms šaukštelį tiems žalumynams išsigraibyti, nes tai kas gražu, nebūtinai būna patogu valgyti 🙂 

Na ir nepamirškite jaunų virtų bulvyčių su krapais. 

Geros mums visiems vasaros:) 

P.S. šią sriubą, beje, gaminau Facebook live transliacijos metu, tad pažiūrėti video galite ČIA.

Gaivinanti žalia šaltsriubė
Žali „šaltibarščiai” – pats geriausias atsigaivinimas karštą vasaros dieną
Žalia trinta šalta „sriuba” su kefyru, agurkais ir žalėsiais
Print Recipe
Žali šaltibarščiai
Rengiat vakarėlį terasoje ar elegantišką vakarienę kamuojant vasaros karščiams? Ši geriama sriuba bus puikus šventės startas. kuo daugiau žalumynų - tuo gražesnė spalva ir aromatingesnė šaltsriubė.
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis agurkai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 5 min
Porcijos
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis agurkai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 5 min
Porcijos
Ingredientai
Procesas
  1. Visus ingredientus sudėkite į blenderį, įpilkite šiek tiek šalto vandens, kokio norisi tirštumo (arba ledukų, jei norite ypatingai šaltos sriubos), ir suplakite viską iki vientisos glotnios konsistencijos. Paragaukite, gal trūksta rūgšties (įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių), druskos, gal šiek tiek cukraus? Patiekite iškart, išpilstę į stiklines, taures ar dubenėlius, su virtom karštom bulvėm.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *