Kalėdinių garnyrų puokštėje ypatingą vietą užėmė šis – vyne troškintų raudonųjų kopūstų garnyras. Jis tobulai tinka su kalakutu arba žąsimi, net neabejoju, kad praturtins ir bet kurio kito mėsiško ar paukštienos patiekalo skonį. Tegul neišgasdina ilgas garnyro virimo laikas – jį pasigaminti galima iš vakaro, o šventės dieną tik pašildyti. Užtai nuo kalėdiškų prieskonių nuostabiai kvepės jūsų namai:)

Vyne troskinti raudoni kopustai-3_LR

 

Vyne troskinti raudoni kopustai-9_LR

Vyne troškinti raudonieji kopūstai
Porcijos 8
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1 kg svorio raudonasis kopūstas, smulkiai supjaustytas
  2. 750ml pusiau saldaus vyno (labiausiai tiktų riesling)
  3. 1 cinamono lazdelė
  4. 2 žvaigždiniai anyžiai
  5. 150g rudojo cukraus
  6. 1 citrinos ir 1 apelsino plonai nulupta žievelė
  7. Sviesto
  8. Druskos, pipirų pagal skonį
Instrukcijos
  1. Visus ingredientus (išskyrus sviestą, druską ir pipirus) sudėkite į puodą ir pripilkite vandens tiek, kad būtų sulig kopūstais. Užvirkite ir uždengę troškinkite ant nedidelės ugnies apie 2-3 valandas (skirtingi kopūstai būna skirtingai kieti, tad virimo laiką nusytatykite pagal situaciją). Karts nuo karto pamaišykite - išvirę kopūstai turi sudaryti apie 1/3 kiekio, lyginant su šviežiais smulkintais kopūstais, jie turi būti minkšti, bet ne visiškai ištežę.
  2. Nupilkite skystį, kuriame virė kopūstai, tačiau jo neišpilkite, o supilkite į kitą puodą ir užkaitę ant didelės ugnies, įdėję sviesto virinkite tol, kol skysčio nugaruos tiek, kad liktų apie 300ml. Pabaigoje paragaukite, įberkite pagal skonį druskos, pipirų (jei trūksta rūgšties, įlašinkite truputį balzamiko arba raudonojo acto). Supilkite šį skystį atgal į puodą su virtais kopūstais ir prieš patiekiant pašildykite.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Pingback: Keptos ančių krūtinėlės su vyšnių ir porto vyno padažu - švenčių vertas patiekalas

  2. Nida:

    Prisiviliosi prisiviliosi:) Tik šalia dar kokio gero viskiuko šlakelį pasiūlyk;)

  3. Dovilė:

    Truputis gerai, o tai visi tokiais sveikuoliais-šaunuoliais aplink pavirto, kad nėra net su kuo apie degtinę pajuokaut, nors aš ir pati jos negeriu. Dabar tik žaliuosius kokteilius visi aplink maukia ir nieko į svečius su kava ir pyragais neprisiviliosi.

  4. Nida:

    Labai teisingas pastebėjimas, Dovile:) Tikiuosi, nepažeidžiu alkoholio reklamos draudimo įstatymo:) Bet šis blog’as jau galėtų persivadinti į “Nidos receptai su alkoholiu”:)

  5. Dovilė:

    Nidos receptams pradėjo reikti alkoholio. Tai vyno butelio, tai degtinės 😉 Liuks žiemai. Aktualu.

  6. Nida:

    Na jau neeee, Moshe, reikia turėti 2X750ml, kad užtektų ir kopūstams, ir gėrimui:)

  7. Moshe Dribin:

    750 ml. vyno.!!!!jau geriau “grynai” ishgerti, o raudonus kopustus atskirai suvalgyti.:)

  8. Nida:

    Odeta, kita Nida,- man kopūstai visomis formomis yra tobulas garnyras. Ką čia ir bepridursi – nuo šaknų nepabėgsi juk:) O šis – ir skonis tobulas, ir puošmena lėkštėje:) Raudonas vynas šiuo atveju reikalus tik pataisys, tikrai nepagadins:)

  9. Odeta:

    Labai mėgstu radonojo kopūsto garnyrus:) Aš dažnai obuolių sultyse jį troškinu irgi neblogai gaunasi:)

  10. kita Nida:

    Mane žavi, kad pateikiate garnyrus iš įprastų Lietuvoje sezoninių daržovių. Turiu raudongūžį kopūstą, tik baltą vyną pakeisiu raudonu. Tikiuosi skonis nenukentės :)Ačiū už idėjas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.