Ar žiūrite Pasaulio futbolo čempionatą? Jei ne Darius, turbūt neįsijungčiau futbolą rodančio kanalo ir vargu ar žinočiau,  kas vyksta Pietų Afrikoje:) Bet kadangi pamiršau kaip namuose atrodo kitokia nei žalia ekrano spalva, galiu dabar drąsiai diskutuoti su bet kuriuo uoliu futbolo fanu apie vienos ar kitos komandos laimėjimus ir nesėkmes.

Prie futbolo čempionato tenka derinti ne tik darbo, pasivaikščiojimo, miego grafiką, bet ir maisto pateikimo momentus. Geriausia tai atlikti pertraukos tarp kėlimių metu. Kitaip maistas rizikuoja būti prarytas net nepastebint kas buvo lėkštėje 🙂 Šiandien galiu pasigirti ne kokiu nors be proto įmantriu patiekalu, bet tiksliu taimingu 🙂

O šios vakarienės metu buvo pasiūlytas toks meniu: sultingi vištienos suktinukai, iškepti ant svogūnų pagalvėlės, su švelniu daržovių troškiniu ir gaiviomis ridikėlių salotomis, paskanintomis krapais.

4 suktinukams prireikė:

4 plonyčių vištienos krūtinėlės gabaliukų (man taip plonai vištieną supjausto mėsininkas, pas kurį perku šviežią vištieną) – pasistenkit, kad liktų visas krūtinėlės plotas.

2 šviežių abrikosų (galima naudoti džiovintus, bet jei kieti, reiktų trumpai pamirkyti)

1 česnako skiltelės

saujelės šviežių kalendrų (arba petražolių, arba krapų, arba kitų žolių, kurių turite arba mėgstate), smulkiai sukapotų

pusės saujelės graikiškų riešutų, nuplikytų verdančiu vandeniu

gabalėlio fetos sūrio (maždaug kaupino šaukšto)

Druskos, pipirų, čili pipirų (nebūtinai, nebent mėgstat aštriai, taip kaip mes)

Krūtinėlę švelniai išmušam kuo ploniau, kad kaip galima padidėtų mėsos gabaliuko plotas. Net jei suskilinės, nepergyvenkit. Pasūdom, pabarstom grūstais pipirais ir imamės daryti įdarą. Abrikosus supjaustome gabaliukais, riešutus susmulkiname, česnaką sukapojame gabaliukais, suberiam petražoles, fetą ir viską gerai išmaišome. Visi kieti produktai – abrikosai, riešutai, tik apsivels feta. Bet taip ir turi būti, antraip įdaras būtų per skystas. Atsargiai pasūdome (nepamirškit, kad feta sūri), suberiam pipirus, išmaišom. Į kiekvieną krūtinėlės gabaliuką dedame ketvirtadalį įdaro ir susukam mėsą į suktinuką. Galima galiuką prismeigti smeigtuku, galima apvynioti siūlu, o galima rizikuoti ir palikti taip kaip yra, tikintis, kad nesubyrės.

Keptuvėje gerai įkaitinam šlakelį aliejaus ir iš abiejų pusių apkepame suktinukus. Imame kepimui tinkamą indą (man patinka stikliniai), ir dugną išklojame svogūnų riekelėmis. Gulėdami ant svogūnų suktinukai įgaus ypatingą skonį ir nelips prie dugno. Ant svogūnų sudedame suktinukus, dar pašlakstome aliejumi ir pašauname į 190C orkaitę. Kepam apie 40 min.

Daržovių garnyrui supjaustome 4 vidutines morkas, gabaliuką saliero šaknies, svogūno galvutę, porą česnako skiltelių. Puode įkaitinam truputį aliejaus (arba sviesto, jei mėgstate skaniai ir neskaičiuojate kalorijų :)), apkepame svogūnus, po to suberiame česnakus, tada morkas ir salierą. Trumpai apkepame ir užpilame puse puodelio vandens. Įberiame šaukštelį cukraus, pusę šaukštelio druskos, pipirų ir troškiname ant silpnos ugnies kol daržovės suminkštės. Per tą laiką supjaustom kubeliais vidutinio dydžio cukiniją ir bebaigiant troškinti suberiam ją į puodą (cukinija troškinasi žymiai trumpiau). Pabaigoje dar įmetam saują šaldytų žalių žirnelių ir po minutės išjungiame karštį. Įpilam šlakelį grietinėlės arba grietinės, jei padažas per skystas – sutirštiname jį trupučiu miltų. Pabarstome pjaustytais žaliais svogūnų laiškais.

Gerų pergalių visiems futbolo čempionate!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.