Jau kelintą kartą mano vyras, grįžęs po komandiruotės Austrijoje, alpėja nuo Vienos šnicelių. Susidariau įspūdį, kad toje šalyje, jei nesidomi štrudeliais, šniceliai yra bene vienintelis tradiciško rimto maisto pasirinkimas:) Nežinau kaip yra iš tiesų, nes (pati negaliu tuo patikėti, ką tuojau parašysiu) – nesu buvusi Vienoje!… 

Užtai pavadinimas “šnicelis” man žinomas, kaip ir jums visiems, net neabejoju:) Tie šniceliai dažniausiai būdavo gaminami “ano meto” restoranuose ir valgyklose, ir jie, kaip taisyklė, buvo iš kiaulienos. Rimtai pagalvojus, tai ir karbonadas sueidavo kaip šnicelis, o koks skirtumas tarp šių dviejų tai taip greitai ir nesugalvočiau:) 

Tikrieji Vienos šniceliai turėtų būti gaminami iš veršienos, tačiau panašu, kad šiais laikais mėsos pasirinkimas yra didžiulis, tad plonai išmuštą, pavilgytą kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose kepsnį galima iškepti ir iš vištienos, kalakutienos, kiaulienos, ir, sako, net avienos!

O aš šiandien austriškąjį šnicelį kulinariškai nutransportavau į Japoniją:) Tiksliau sakant, pagardinau prieš kepdama japoniškų krienų wasabi pasta. kurią visi pažįstate, nes, aišku, mėgstate sušius:) Wasabi pagardinau ir majonezą, su kuriuo toks šnicelis tampa dar skanesnis (ir tai yra turbūt koks antras receptas šiame blog’e, kuriame aš naudoju majonezą:))). Šis kepsnys patiks tikrai vaikams, nes yra minkštas ir sultingas. O suaugusiems tai tikrai, nes juk ir mes kartais mėgstame pasmaližiauti patiekalais, kurių greičiausiai nėra dietų sąrašuose:) 

P.S. Mano vyro vertinimu šie šniceliai ne tik nenusileidžia Vienoje ragautiems kepsniams, bet toli juos lenkia:) Išbandykite ir jūs:)

Šnicelis su fusion elementais: Austrija plius Japonija:)
Tai vienas patiekalų, kurie tinkami greitai darbo savaitės vakarienei

Vištienos šnicelis su wasabi ir sezamų aliejumi

4 asm. 

  • 2 vištienos krūtinėlės (300g kiekivena)
  • 1 šaukštas wasabi pastos
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus
  • 2 kiaušiniai, lengvai suplakti
  • 2 stiklinės (140g) panko (japoniškų džiūvėsių)
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • Aliejaus kepimui
  • Patiekimui: kecap manis (saldus sojų padažas), žalumynai (baziliko lapeliai, svogūno laiškai), virti ryžiai

Wasabi majonezui:

  • 1/3 stiklinės majonezo
  • 2 šaukšteliai wasabi pastos
  • 1 šaukštelis sezamų pastos

Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai, padalindami jas į dvi dalis. Mėsos plaktuku švelniai suplokite krūtinėles (galite tą daryt mėsą padėję tarp dviejų celofano gabablėlių arba maistinės plėvelės gabalėlių), kol mėsa bus vienodo, maždaug 1cm, storio. Dubenėlyje sumaišykite wasabi, česnakus ir sezamų aliejų, ir šiuo mišiniu ištepkite krūtinėles iš abiejų pusių. Suklokite kepsnius vieną ant kito ir palikite pasimarinuoti bent 10 minučių (arba kelias valandas šaldytuve). 

į vieną dubenėlį supilkite suplaktus kiaušinius, į kitą suberkite panko bei druską ir pipirus. Pavilgykite kepsnius kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių, tada įspauskite į panko džiūvėsius, kiekvieną pusę įspausdami, kad kuo daugiau džiūvėsių priliptų. 

Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turėtų būti apie 3cm), ir dėkite kepsnius. Kepkite iš abiejų pusių po maždaug 3-4 minutes, kol paniruotė taps auksinė, traški, o mėsa iškepusi ir sultinga. Išėmę iš keptuvės nusausinkite riebalus popieriniais rankšluosčiais. Patiekite su virtasi ryžiais, žalumynais, pašlakstykite kecap manis (saldžiu sojų padažu) ir wasabi majonezu (kurį pagaminsite sumaišę visus išvardintus igredientus). 

Recepto šaltinis – Donna Hay. 

Komentarų apie "Vištienos šniceliai su wasabi": 2

  1. Nida:

    Liutaurai, aš asmeniškai nenaudoju jokio kito – tik alyvuogių. Bet kai kas nemėgsta, tad naudokite tą, kuris patinka ir kurio skonis (kvapas) nerzina: rapsų, saulėgrąžų, žemės riešutų….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.