Nenustygstu vietoj, kaip man norisi savo naujojoje virtuvėje gaminti… Kaip gerai, kad artėja Kalėdos, tad kada gi , jei ne per šias didžiąsias metų šventes pasimėgauti į valias puodų ir keptuvių draugija?:)

Aš tikiuosi, kad visi tie, kurie varto tiek mano, tiek kitų kolegų blog’ų puslapius, taip pat jaučia didelį malonumą, galėdami savo artimiesiems paruošti skanius patiekalus. Nors prisipažinsiu, sutinku kartais žmonių, kurie stebisi ir atsistebėti negali, kaip galima sureikšminti maistą iki tiek, kad jam skirti didžiąją dalį savo laisvalaikio:) Mano draugai jau seniai nesijuokia, kai grįždama iš kelionių užuot lagaminą pildžiusi madingais batais ar rankinėmis, aš dažniausiai prispierku naujų puodų arba įdomesnių maisto produktų. O Kalėdos – tai apskritai geriausias laikas metuose, nes Kalėdų Seneliui galima pakuždėti savo didžiausius norus (gal norite spėti su kuo tie mano norai kasmet būna susiję?:)), ir po Kalėdų eglute atrasti supakuotus naujus virtuvės žaisliukus… Jaučiu, kad po metų dviejų Kalėdų senio prašysiu padidinti mano virtuvės spintelių skaičių, nes net dabartinis turinys jose sunkiai telpa. O norų sąrašas tooooooks ilgas…:)

Šiandienos vakarienė gavosi tokia, kad ji visai galėtų pretenduoti į šventinių Kalėdų patiekalų sąrašus! Visai nesudėtingai pagaminamas patiekalas – patogus pateikti net ir didesniam skaičiui svečių, nes jis padalintas porcijomis. Įdarui aš naudojau raudonąsias bolivines balandas (kynva), tačiau jei tokių neturite ar sunku jų rasti, galite šias kruopas keisti tradicinėmis bolivinėmis balandomis, lęšiais, ryžiais, kviečiais, soromis, grikiais ar kitomis. Kaskart gausite vis kitokį patiekalą!:)

Krutinele su kruopomis ir pelesiniu suriu

 

Vistienos kepsnys su pelesiniu suriu

Vištienos krūtinėlės įdarytos kruopomis ir pelėsiniu sūriu
Porcijos 4
Nesudėtingas patiekalas vakarienei
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1 dviguba vištienos krūtinėlė
  2. 3/4 stiklinės virtų kruopų (bolivinių balandų, ryžių, kviečių, sorų ar k.)
  3. 4-5 šaukštai sutrupinto pelėsinio sūrio (vartojau Vilykiškių - jis labai patogiai susmulkintas ir supakuotas į zip-lock maišelį)
  4. 2 šaukštai smulkiai sukapotų svogūno laiškų
  5. 1 pomidoras
  6. Druska, pipirai, čili pipirai, ciberžolė (kurkuma), oregano, citrinos sultys, alyvuogių aliejus, medus arba klevų sirupas
  7. Patiekimui - šviežios salotos su padažu
Instrukcijos
  1. Vištienos krūtinėles nuplaukite ir nusausinkite. Padalinkite į dvi dalis, tada kiekvieną krūtinėlę perpjaukite skersai, arba šiek tiek įstrižai. Toje pusėje, kurioje pjovėte (storesnėje) aštriu peiliu įpjaukite kiekvieno gabalėlio vidų, padarydami "kišenes". Pjaukite atsargiai, kad neperpjautumėte kraštų. Pagilinkite kiek įmanoma kišenę daugiau, kad tilptų kuo daugiau įdaro.
  2. Kiekvieną paruoštą krūtinėlę (taip pat ir kišenės vidų) pabarstykite druska ir pipirais, čili pipirais, ciberžole, oregano, pašlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis. Palikite pasimarinuot pusvalandžiui arba ilgiau kambario temperatūroje.
  3. Pasigaminkite įdarą: išvirtas kruopas sumaišykite su žiupsneliu druskos, čili pipirais, juodaisiais pipirais, ciberžole, suberkite sutrupintą pelėsinį sūrį, įpilkite truputį aliejaus, suberkite kapotus svogūno laiškus ir viską gerai sumaišykite.
  4. Šaukšti prikimškite įdaro į kiekvieną krūtinėlės kišenę, ir kepsnelius guldykite į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant kiekvieno kepsnio viršaus dėkite po pomidoro skiltelę, pomirodą pabarstykite trupučiu druskos, galite pagardinti keliais lašais medaus arba klevų sirupo, pašlakstykite keliais lašais aliejaus. Kepkite 180C orkaitėje 25-30 min. Patiekite su žaliomis salotomis, pagardintomis saldžiarūgščiu padažu.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Vištienos krūtinėlės įdarytos kruopomis ir pelėsiniu sūriu": 8

  1. Nida:

    Andrej, visada labai laukiu jūsų recezijų ir pasiūlymų. Čia sėklos – va čia tai bent. Niekuomet nebūčiau sugalvojusi jų dėti į šį receptą (ir tikrai – kodėl ne?:)). Su dideliu malonumu išbandysiu ir aš, nes man įdarytos vištienos krūtinėlės visuomet būna pirmas pasirinkimas, kai reikia kažko nesudėtingo, bet kartu šventiško. Ačiū dar kartą:)

  2. Andrej:

    Vis ieškojau patiekalo kuris būtų ir šventiškai įdomaus skonio ir atrodytų kaip restorane. Ir panašu, kad paieškos baigtos. Pelėsinis sūris priduoda išskirtinumo, o išsiputusios, su ne žymiai išsikušusiu įdaru krūtinėlės, paserviruotos su žaliomis salotomis, tinka būti ne vien ant kasdieninio stalo.
    Įdarui naudojau bolivinę balandą ir Chia sėklas 1:1. Sotumas neišpasakytas ir vienos puselės suaugusiam pilnai užtenka. O apvirtos Chia savo glotnumu ir forma labai primena juoduosius ikrus ir ragaujant net jaučiasi kaip sproginėja prispaudus liežuvį prie gomurio.
    Superinis receptas. Ačiū

  3. Nida:

    Dovile, ne tik lietuviški produktai, bet ir lietuviški patiekalai – sotesni, riebesi…:) O su tuo Kalėdų Seniu tai žinai, reikia labai gerai adresą žinot kur siųst savo pageidavimus dovanoms… Paprastai Senis sureaguoja laiku, atneša tai, ko prašai;) Neprarask vilties:)

  4. Dovilė:

    Man patinka, kad Nidos receptuose jau atsiranda lietuviškų produktų: tai Buga padažai, tai Vilkyškių sūris;-)
    Aš Kalėdoms norėčiau gauti naują blenderį, kur kartu su indu, nes saviškį kotelį jau sutryniau. Tik kad tikrai tas Kalėdų senis man jo neatneš ir reiks pačiai po Naujųjų pasieškot.

  5. Nida:

    Aušra, esu įsitikinus, kad tas posakis tikrai stebuklingai galioja visiems. Bet suprantu ir tuos, kurių netraukia virtuvė – na jei nesigauna ten mesitravot, tai žmonėms kančia būna joje ilgiau užsibūti. Bet aš visada ir sakau, kad geriau jau jie nieko tegul nedaro, nes visvien maistas nevartojamas būna po tokių prisiverstinių “eksperimentų”:)

  6. Nida:

    Donata, linkiu, kad Senis gerai interneto forumuose pasėtų ir pasiaiškintų, kuri keptuvė tikrai GERIAUSIA:) Arba tu jam raštelį palik, kad kokios klaidos nepadarytų berinkdamas dovaną:)

  7. Ausra:

    Nida, labai apetitni kepsneliai; ir is tiesu – labai sventiski; o del tu personu, kurios nesupranta, kodel sureiksminamas maistas, as jiems paprastai turiu paruosusi viena tokia lakia fraze: “You are what you eat”; as savo ruoztu nesuprantu tu zmoniu, kurie sako, kad neturi laiko maisto gaminimui; man tokiais atvejais visada pasidaro idomu – o tai ka jie tokio idomaus veikia?

  8. Donata:

    Super! Bandysiu būtinai. Nekilo mintis kruopomis įdaryti vištos krūtinę. Tikiu, kad skanu.
    Aš ir šiais metais Kalėdų senio paprašiau…keptuvės:) geros keptuvės. Žiūrėsim ar “nepasišiūkšlins”senis:)
    Skanaus ir gražaus Kalėdų laukimo visoms!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.