Na bet kiek nedaug reikia iki pilnos laimės, tiesa? Dvi savaites orai pakankino su šlapdribom ir pažeme besivoliojančiais lietaus debesimis, ir kai nušvito šiandien saulė, tai net akyse prašviesėjo, nežinia iš kur energijos ir gyvenimo džiaugsmo atsirado! Tas kelias savaites, kai orai siaubingai darganoti buvo, net paukščiai nutilo, nustojo čiulbėti, susislėpė kažkur ir tyliai tūnojo. Vienu momentu buvau išsigandusi, kad gal atgal į šiltus kraštus išskrido… Iki šiol čirškavę ir kovoję dėl inkilų varnėnai, ėmė kažkur ir pradingo: nei jiems inkilų reikia, nei vaikų turėti ruošiasi… O šiandien jau viskas kitaip: ir paukščių čiulbesys miške girdisi, ir net mano pasodintos daržovės balkone kokius du cm per dieną paaugo:) 

Taip kaip iki pilnos laimės mums reikia saulės, tai lygiai taip pat reikia skanios ir sveikos vakarienės. Todėl jei iki šiol vištienos (arba kiaulienos) kepsnelius kepėte džiūvėsių paneruotėje, siūlau išbandyti daug sveikesnį variantą – bolivinių balandų dribsnius. Tie dribsniai (quinoa flakes) nepigūs, tačiau maistingumo prasme – tikrai gera investicija. Dribsniais galima gardinti košes ir sausus pusryčius, įmaišyti į granolos batonėlių tešlą, ar kepant pyragus, duoną ir sausainius. Žodžiu, gėris neišpasakytas ir labai rekomenduotinas.

O šis patiekalas atkeliavo iš Donna Hay knygos “Life in Balance”, kurioje apskritai visi patiekalai sveikesni nei įprasta. Šis būtent turi japoniškų elementų, ir tikrai labai tinka šiltoms pavasario vakarienėms ir ateinančiai vasarai. 

Sveika ir lengva vakarienė
Sveika ir lengva vakarienė
Bolivinių balandų dribsniai puikiai pakeičia tradicinius džiūvėsius, kurie kepant sugeria labai daug riebalų
Bolivinių balandų dribsniai puikiai pakeičia tradicinius džiūvėsius, kurie kepant sugeria labai daug riebalų
Bolivinių balandų dribsnius paneruotėje sumaišykite su trupučiu sezamų, panko ir parmezano sūrio
Bolivinių balandų dribsnius paneruotėje sumaišykite su trupučiu sezamų, panko ir parmezano sūrio

 

Vištienos krūtinėlės bolivinių balandų paneruotėje
Porcijos 4
Sveikesnis vištienos kepsnių variantas, patiekiamas su žaliomis daržovėmis ir švelniu sojų padažu
Komentuoti
Spausdinti
Vištienos kepsneliams
  1. 1 stiklinė (100g) bolivinių balandų dribsnių (quinoa flakes)
  2. 1/4 stiklinės (20g) panko (japoniškų) džiūvėsių
  3. 2 šaukštai paskrudintų sezamo sėklų
  4. 2 šaukšteliai kalendrų sėklų, sutrupintų
  5. 1/4 stiklinės (20g) parmezano sūrio, sutarkuoto
  6. Druskos, pipirų
  7. 4X200g vištienos krūtinėlių, perpjautų išilgai perpus
  8. 2 kiaušiniai, suplakti
  9. Aliejaus kepimui
Salotoms
  1. 250g smulkiai supjaustyto kininio kopūsto arba bok choy, arba salotų
  2. 2 morkos, supjaustytos plonais ilgais šiaudeliais
  3. 2 stiebeliai žalių svogūno laiškų, supjaustytų
  4. Pundelis ridikėlių, supjaustytų
Padažas
  1. 1 šaukštas smulkiai sutarkuoto svogūno
  2. 1/4 stiklinės (60g) sojos padažo
  3. 1/4 stiklinės (60g) ryžių acto
  4. 1 šaukštas klevų sirupo (arba medaus)
Pasigaminkite paneruotę
  1. Sumaišykite bolivinių balandų dribsnius, panko, sezamų sėklas, kalendras, parmezaną, įberkite druskos ir pipirų.
  2. Vištienos krūtinėles pamirkykite kiaušinio plakinyje, tada apvoliokite paneruotėje. Kepkite įkaitintame aliejuje, apie 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir iškeps. Atidėkite ir laikykite šiltai, kol kepsite kitus kepsnelius.
Pasigaminkite padažą
  1. Sumaišykite tarkuotą svogūną, sojos padažą, ryžių actą ir klevų sirupą.
Patiekimas
  1. Dubenyje sumaišykite daržoves: kiniškus kopūstus, morkas, svogūnus, ridikėlius. Dėkite šių daržovių saują į kiekvieną lėkštę, šalia dėkite po dvi vištienos krūtinėles, prieš tai jas supjaustę riekelėmis, ir šalia patiekite nedidelį indelį su padažu.
Adapted from Life in Balance
Adapted from Life in Balance
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Vištienos krūtinėlė bolivinių balandų paneruotėje": 4

  1. Nida:

    Gineta, bolivinės balandos tikrai specifinės, aš turiu keletą budinčių patiekalų tiems, kas sako, kad jų nemėgsta… Jei išvirti tik vandenyje, tai tikrai nėra jos skanios… Pamėginkite išvirti kruopas sultinyje – pamatysit, kaip pasikeis skonis.

  2. Gineta:

    niekaip aš tų balandų neprisijaukinu… Neskanios jos man. Tikriausiai nemoku skaniai pagaminti…

  3. Nida:

    Visai neblogai būtų, tik bijau, kad gamintojai dar pridėtų visokių stabilizatorių ir stipriklių, prieskonių ir dar visokių velnių, kurių aš norėčiau pati įsidėti kiek man patinka:)

  4. Dovile:

    Beskaitydama receptą ir begalvodama kur čia tų bolivinių balandų dribsnių būna ir kitų ingredientų pgalvojau, kad visai būtų faina nusipirkt jau sumaišytų visokių mišinių mėsų ir ne-mėsų pavoliojimui, ir kad būtų mažais pakučiais 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.