Šparagų tema mano virtuvėje dar toli gražu neišsemta:) Džiaugiuosi jų sezonu ir mėgaujuosi šiomis pavasarinėmis daržovėmis visokiais pavidalais. Anksčiau, pavyzdžiui, nebuvau ragavusi žalių šparagų, tačiau išmėginau įmaišyti juos į salotas ir skonis – fantastiškas! Tiesiog reikia šviežius šparagus plonytėmis juostelėmis supjaustyti daržovių skutikliu ir sumaišyti su kitais žaliais salotų lapais.

O šiam vakarui vartydama kulinarinius interneto puslapius radau paprastą receptą, kuris tikrai įspūdingai atrodo ant stalo, ir tinkamas bet kokiai šventei. Paprastai ir greitai paruošiamas, ir nereikalauja jokių ypatingų ingredientų nei prieskonių… Šparagai šiame recepte neapverdami, o suminkštėja kepant mėsai bei paskutinėje stadijoje, kuomet keptuvė uždengiama aliuminio folija kelioms minutėms. Išties gaunasi tobulas šparagų kietumas, vištiena sultinga ir minkšta, o skoniai puikia dera tarpusavy.

Vištienos suktinukai su šparagais
Vištienos suktinukai su šparagais

Padažas a la dzadziki su graikišku jogurtu

Vištienos kepsneliai su šparagais
Porcijos 2
Vos per kelias minutes pagaminamas patiekalas, kuris galėtų būti įrašytas į šventinį meniu:)
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1 didelė vištienos krūtinėlė
  2. Druksos, pipirų
  3. Pundelis šparagų (apie 16-24vnt)
  4. 4 žali svogūno laiškai
  5. Alyvuogių aliejaus
Marinatui
  1. 2 česnako skiltelės, sutrintos
  2. 1/2 šaukštelio medaus
  3. 1/2 šaukštelio garstyčių
  4. 1/2 šaukšto balzamiko acto
  5. 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Instrukcijos
  1. Vištienos krūtinėlę išilgai supjaustykite į 4 plonas plokštumas. Uždenkite maistine plėvele ir švelniai paplokite mėsai mušti skirtu plaktuku, kad krūtinėlės suplonėtų. Pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir šia mase iš abiejų pusių patepkite kiekvieną mėsos gabalėlį. Palikite keletui minčių pasimarinuoti (iki valandos).
  3. Pasiruoškite šparagus: juos nuplaukite, nulaužkite kietus kotelius. Šparagus pašlakstykite aliejumi ir rankomis patepkite, kad riebalais pasidentų kuo daugiau šparagų ploto.
  4. Puode užkaiskite truputį vandens. Kai vanduo užvirs sudėkite svogūno laiškus. Pavirkite apie 30 sekundžių, kol jie suminkštės. Taip apdoroti laiškai bus tvirti, jais galima bus surišti kepsnelius! Antraip, jei neturite svogūno laiškų, galite panaudoti maistinį siūlą arba sukabinti mediniu dantų krapštuku.
  5. Vištienos krūtinėlės po vieną patieskite ant medinės pjaustymo lentos. Į vidurį dėkite keletą šparagų (5-6 vnt.) ir apvyniokite krūtinėle aplinkui. Tada suriškite svogūno laišku ir atidėkite į šalį. Taip susukite likusius kepsnelius.
  6. Įkaitinkite grilio keptuvę, įpilkite truputį aliejaus. Suguldykite kepsnelius į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies 3 min. Tada viršutinę dalį pašlakstykite trupučiu aliejaus ir apverskite kepsnelius kita puse. Kepkite dar 3 minutes. Pabaigoje sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę aliuminio folija ir palikte dar šiek tiek pakepti (apie 3-4 min).
  7. Patiekite su ryžiais arba kitokiomis kruopomis (aš patiekiau su virtomis sorų kruopomis). Labai tiks prie šio patiekalo jogurtinis padažas a la tzadziki.
Adapted from Kwestia smaku
Adapted from Kwestia smaku
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/
Padažas a la tzadziki
Yields 1
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1 skiltelė česnako, sutrinta
  2. 1/2 šalotinio svogūno, labai smulkiai supjaustyto
  3. 3-4 šakelės krapų, susmulkintos
  4. 1 mažas agurkas, sutarkuotas
  5. 1 mažas indelis graikiško jogurto
  6. Truputis nutarkuotos citrinos žievelės
  7. Citrinos sultys, druska, pipirai
Instrukcijos
  1. Visus ingredientus sumaišykite tarpusavy. Paruoštą padažą laikykite šaldytuve, o prieš patiekiant gerai išmaišykite ir patikrinkite, ar netrūksta druskos, rūgšties.
Adapted from Kwestia smaku
Adapted from Kwestia smaku
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Vištienos kepsneliai su šparagais": 6

  1. Nida:

    Tai jau tikrai – žiemą jo norisi mažiau, tiesa?:) Prie grilio tzadziki tobulas, bet man jis ir vienas labai skanus:) Linkiu sėkmės mėgaujantis šparagais – jų reikia visiems metams atsivalgyti:)

  2. Skaitytoja:

    Tzadziki ir man nerealus padazas, prie griliaus patiekalu labai daznai patiekiu, labai geras priminimas nusipirkti graikisko jogurto keleta indeliu! 🙂 Ir vistiena atrodo idealiai, neatsivalgau sparagu. Siom dienom tikrai gaminsiu.

  3. Nida:

    Ačiū Odeta:) Oi tikrai skanu labai, o tzadziki man – vasaros padažas. Prie visko tinka. Tokią dieną kaip ši – ypač:) Jei dar kokį griliuką užsikūrus, tai išvis tobulas vakaras gali gautis:)

  4. Odeta:

    Nida, tzaziki tobulas padazas, o jau vistiena su sparagais tiesiog tobuli ir tik ir liepia buti isbandytiems:) Labai skanu viskas siandien pas Tave:)

  5. Nida:

    Dėkui, Edita. Mano pirktos sorų kruopos – maišeliuose (paparastai neperku kruopų maišeliuose, tik birias, bet šįkart neperskaičiau etiketės:)). Tad viriau jas paprastai – pasūdytame vandenyje. Man soros tikrai skanios – tik nereikia jų pervirti, kad netaptų pernelyg minkštos. O šiaip bendra taisyklė tokia, kad visos kruopos, jei jos verdamos sultinyje (gali būti daržovių!) – kur kas skanesnės. Išmėginau tą su kynva, manau, ir soros įgautų kitokį skonį išvirtos skaniame naminiame sultinyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.