Nedaug ką galima prigalvoti, kai susiruoši kepti visą viščiuką. Įtrinti tokiais prieskoniais, ar kitokiais – tuo dažniausiai ir apsiriboja pasirinkimai. Na, galima dar pamarinuoti jogurte ir indiškuose prieskoniuose, tada gaunasi šis tas kitokio:) Bet aš prieš porą dienų gavau didžiulį paketą žurnalų iš Pietų Afrikos (jau esu rašiusi, kad nežinau kitos šalies su gražesniais žurnalais…), tad juos bevartant man užstrigo idėja, jog prieš baigiant kepti, viščiuką galima aptepti vasabi pasta ir apibarstyti trupiniais. Vakar turėjau progos išbandyti.

zurnalai 005

Kepiau mažytį viščiuką, kurio turbūt vienam drūtam vyrukui viso būtų net ir neužtekę:) Bet mudu su vyru pasidalinom draugiškai, tad buvo super vakarienė. Vasabi aromato buvo labai nedaug, tačiau ir gerai, kad nepermušė tikro minkštučio viščiuko skonio. Labai gražiai tiko trupiniai – iš pradžių planavau barstyti japoniškais trupiniais, ksirtais tempurai, bet pažiūrėjau, kad jie gal per ilgai mano spintelėj užsistovėjo, tad juos teko išmesti:) Todėl tiko ir paprastas trupintas batonas.

visciukas su vasabi

Viščiukas su vasabi

1 viščiukas

Aliejus, druska, pipirai, čili pipirai

Vasabi pasta

trupiniai (jei turite – japoniški)

Viščiuką ištepame aliejumi, įtriname druska ir pipirais, pabarstome čili. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200C, padedame viščiuką orkaitės apatinėje dalyje. Kepame apie 40-50 min (priklausomai nuo viščiuko dydžio, gali prireikti ir ilgiau). Išimame iškepusį viščiuką iš orkaitės, aptepame vasabi pasta, pabarstome trupiniais ir pašauname dar kartą į orkaitę 10 minučių. Įjungiame grilio funkciją, o viščiuką padedame viršutinėje orkaitės dalyje. Šioje stadijoje reikia labai sekti situaciją, nes trupiniai gali perkepti, sudegti.

Pateikiame su virtais ryžiais.

visciukas su vasabi ir trupiniais

Komentarų apie "Viščiukas su vasabi": 8

  1. Dovilė:

    Nida, tai visad feedbacko reikia pagal geriausią vadybos praktiką-) Kas iš to, jei visi pagyria patiekalą iš nuotraukos, o niekas negamina pagal receptą ir niekas nekomentuoja kaip sekėsi.

  2. Nida:

    Dovile, man taip smagu, kad tu visada parašai kaip sekėsi:) Iš tiesų šis būdas toks biškelį kitoks, paįvairinimui. Na, o Kijevai niekur nepabėgs:)

  3. Dovilė:

    Nida, vakar šį receptą išbandėm, nes parnešė vyras vištytę į namus. Visai neblogai gavosi, tik sunku buvo tuos trupinius ant karštos vištos lipdyti. O bendrai puikus keptos vištos paįvairinimas.
    O „kijevai”, kuriuos planavau šeštadieniui, vėl geresniems laikams atidėti;-)

  4. Dovilė:

    Tikrai nebloga idėja, reiks kada išbandyti, kai viščiuką susiruošiu kept.

  5. Nida:

    Ramune, į sveikatą! Tame pačiame žurnale vasabi dar siūlė keisti garstyčiomis, bet kadangi aš vasabi labai mėgstu, tai likau prie šio gėrio:) Tikrai paprasta, bet ir skanu.

  6. ramune:

    labas nida,
    o kokia gera ideja, nes rimtai kazko labai blatno nesugalvosi,o norisi visgi skanaus visciuko.labai aciu uz ideja,butinai bandysiu,labai megstu vasabi 🙂
    sekmes darbuose 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *