Šitas cukinijų pyrago receptas atkeliavo iš mano geriausios draugės – Virgutės virtuvės. Labai daug apie pyragą buvau girdėjusi, nes ką tik juo pavaišindavo, visi svečiai paskui aikčiodavo, kaip skanu. Virgutė pradinį receptą modifikavo keletą kartų, vis tobulino, keitė, ir sako, kad dviejų vienodų rezultatų išgauti taip ir nepavyko. Todėl ir jūs galite improvizuoti į sveikatą 🙂

Mano manymu didžiausia pyrago sėkmė ir gardumas – jo apačia, iškepta iš ruginių miltų. Traškus ir tamsus pagrindas turi tokį specifiškai gerą skonį, kad mano šeima sugriaužė viską iki paskutinio trupinėlio:) Mes pyragą valgėme su žaliomis salotomis, bet jis puikiai tinka vienas, kaip puikus užkandis prie vyno taurės. Būtinai pabandykite.

Pyrago pagrindui:

250g rupių ruginių miltų

1 kiaušinio trynys

100g margarino

1 šaukštelis druskos

2-4 šaukštai vandens

Įdarui:

800g cukinijų

4 česnako skiltelės

2 dideli svogūnai

aliejaus

2 šaukštai kapotų prieskonių (petražolių, kalendrų, raudonėlių, dašio… kokius mėgstate arba kokius turite)

Užpilui:

3 kiaušiniai + 1 likęs baltymas

100g grietinės

Pabarstymui:

100g rupių ruginių miltų

4-5 šaukštai tarkuoto geltono sūrio arba gabalėlis šalto margarino

Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą, ją iškočiojam ir įtiesiam į pyrago formą. Pašaunam į 200C karščio orkaitę ir kepam 15 minučių.

Supjaustom svogūnus, česnakus, cukinijas juostelėmis. Apkepinam svogūnus, kol suminkštėja, suberiam česnakus, po kiek laiko cukinijas ir viską 5-7 minutes keptuvėje apkepinam. Pabaigoje pabarstom druska, pipirais. Visą šį įdarą uždedam ant pyrago pagrindo.

Iš kiaušinių ir grietinės suplakam padažą ir juo užpilam pyragą. Ant viršaus pabarstom ruginiais miltais ir tarkuotu sūriu. Arba jei nenaudojate sūrio, pyrago viršų pabarstome miltais ir patarkuoto margarino drožlėmis. Pašauname į 200C orkaitę ir kepam apie 25 minutes.

Skanaukite, mėgaukitės ir geru žodžiu minėkite Virgutę! 🙂

P.S. Atsiprašau už prastą nuotraukų kokybę. Kas vakarą vakarieniaujam terasoje, lauke, nes tik saulei nusileidus oras atvėsta iki +30 :). O apšvietimas sutemus pas mus ne koks… Kai pamatau rezultatą kompiuteryje (nuotraukas) dažnai maistas jau būna suvalgytas, kad galėčiau padaryti nuotraukas su geresniu apšvietimu…

Komentarų apie "Virgutės Cukinijų Pyragas": 2

  1. Egle:

    Vakar isbandziau si recepta. Labai patiko ruginiu miltu apacia. Neiprastas skonis! Aciu uz ideja!

  2. Jurate M.:

    Sveikute, siandie kepiau Virginijos cukiniju pyraga, labai skanus gavosi, tik man miltai ant virsaus vietom liko sausi, bet nieko. ir tesla labai sunkiai kociojosi, tai klojau po gabaleli. Rytoj nesiu i darba . Bet skanumelis. net mesytes netruksta, o jau norejau kokio farso ideti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *