Nors jau keletas dienų kai grįžom iš ilgos kelionės po Aziją, ir atrodytų, kad jau ko ko, bet ryžių, curry ir stir fry turėčiau būti atsivalgiusi trims mėnesiams į priekį, turiu pasakyti, kad yra visiškai priešingai! Tarsi pratęsiant atostogas, pratęsiant kelionių malonumą, norisi ir toliau kiekviename žingsnyje jausti Azijos aromatus. Ir nors aplinka jokių Azijos asociacijų nekelia, tenka tas asociacijas susikurti pačiai:)

Vietnamietiski springrolls

Švieži vietnamietiški springrolls – man tarsi į permatomą ryžių popierių suvyniotos salotos:) Šie springrolls man primena mano kelionę į Vietnamą prieš gerus 7 metus, ir tą žavesį, kurį, pasak neseniai šią šalį aplankiusių, Vietnamas pamažu praranda… Žmonės, sako, mažiau šypsosi, o tos plačios šypsenos ir yra juk didžiausias Azijos privalumas! Į springrolls (suktinukų) vidų galtite dėti ką tik turite po ranka:  ryžių makaronus, krevetes, vištieną ar kiaulieną, daržoves, tofu ir daug žalumynų. Tad šis patiekalas tiks tiems, kas nori bent jau lėkštėje susikurti pavasario nuotaiką ir bent jau mintimis nukeliauti į saulėtą Aziją…

ryziu popieriaus suktinukai

Švieži vietnamietiški springrolls

40g ryžių vermišelių

1 morka, supjaustyta arba sutarkuota ilgais plonais šiaudeliais

3-4 salotų lapai, suplėšyti pailgais gabalėliais

Mėtų, kalendrų, bazilikų lapai

Svogūno laiškai, supjaustyti

Sojų daugai

Virtos krevetės

Virta arba kepta vištiena, sumalta arba supjaustyta mažais gabaliukais

12-14 lakštai ryžių popieriaus springroll’ams

Padažas  (Nuoc Mam Cham)
3 šaukštai žuvų padažo (fish sauce)
3 šaukštai ryžių acto
2 šaukštai cukraus
2 česnako skiltelės
1 mažas čili pipiras
2 šaukštai šviežių laimo (arba citrinos) sulčių

Pasigaminame padažą: žuvų padažą, ryžių actą, cukrų ir 1/2 puodelio vandens užkaičiame nedideliame puode. Prieš pat skysčiui užverdant, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname. Prieš pateikiant suberiame smulkiai sukapotą česnaką, supjaustytą čili ir pagardiname pagal skonį laimo sultimis.

padazas springrolls

Ryžių vermišelius užpilame karštu vandeniu ir paliekame 15-20 minučių, kad jie suminkštėtų. Nupilame vandenį, gerai nusausiname. Pasiruošiame visus springroll’ų priedus, susidedame juos į atskiras lėkšteles aplink didelę pjaustymo lentą, ant kurios suksite suktinukus. Ryžių popieriaus lakštą panardiname į drungną vandenį didelėje lėkštėje ir palaukiam kelias minutes, kol jis visiškai suminkštėja. Tiesiame ryžių popieriaus lakštą ant darbastalio ir į vidurį dedame po žiupsnelį kiekvieno iš ingredientų: ryžių vermišelių, žalėsių, salotų, krevečių, vištienos, svogūnų, sojų daigų. Tada tvirtai susukame suktinuką į tvirtą apvalią “dūdelę” uždarais galais. Dedame į švarią lėkštę. Taip kartojame, kol baigiasi ingredientai. Atsargiai, kad tarpusavyje susilietę springrolls nesuliptų, ir juos atskiriant nesuplištų.

springrolls vyniojimas

vyniojimas vietnamietisku suktinuku

Pateikiame iškart, su Nuoc Mam Cham padažu.

springrolai

Komentarų apie "Vietnamietiški švieži springrolls": 9

  1. renata:

    sveika,truputuka sunkoka su vyniojimu,laisvesni gavosi,bet skanus,pasaka

  2. Nida:

    Oditele, manau, kad pakaitinimas čia labiausiai reikalingas tik tam, kad beveik užvirintum vandenį, kuris yra sudedamoji padažo dalis. Nors daugelis japoniškų tokio tipo padažų taip pat kaitinama, o po to vėsinama.

  3. oditele:

    tik galiu pritarti, kad tai skanus užkandis;) ir nustebino padažiuko paruošimo būdas, t.y. dėl pakeitinimo. Ačiū už idėją – pasinaudosiu 😉

  4. Nida:

    Dėkui, Odeta, Rennie. Man šie, negruzdinti irgi skanesni. Tokie gaivūs ir sotūs.

  5. Rennie:

    Sveika, sugrįžusi, labai skaniai ir gaiviai atrodo 🙂 Nekantraudama lauksiu Tavo įspūdžių iš Azijos.

  6. odeta:

    Žinau žinau, kaip nerealiai skanu:) Aš šituokius, žalius labiausiai mėgstu, o ne keptus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.