Vieno puodo patiekalai yra gėris. Neapsigaukit, ne dėl to, kad indų plovimo nedaug – visvien bus ką tvarkytis pašeimininkavus. Bet gėris yra laiko taupymas tom dienom, kai jo tikrai nepakanka, kai nėra noro (galimybių? jėgų? – įrašykit savo variantą:)) ilgai terliotis virtuvėje. “Vieno puodo” konceptas yra kai žinai, kad sudėjęs į vieną indą pavienius ingredientus po 40 minučių ištrauksi Patiekalą. Ir ne šiaip patiekalą, bet tą, iš didžiosios raidės – kupiną skonių, tekstūrų, maistingą, spalvingą ir visus pasotinsiantį. Kas nori daugiau mėsos, kam skanesni prikepę ryžiai, kas išsirankioja daugiau daržovių – visi tokiam puode randa savo laimes🙂 

Aš jau ne kartą esu rašiusi apie nuostabią knygų autorę Diana Henry, ir apie jos receptus, kuriuose taip viskas tiksliai surašyta, kad imi, užsimerkęs dedi produktus kaip surašyta, ir gali nors eksprtomtu svečius garbingiausius kviestis, užtai kad gėdos tikrai neprisidarysi.  Viskas taip paprasta, taip greita ir taip visada skanu! Tai šis receptas irgi iš Diana Henry repertuaro. O jei dar nebandėte mano ankstesnių postų, tų stebuklingųjų kombinacijų, kur vištiena su ryžiais ir dar kuo nors orkaitėje gaminama, sudėsiu šio įrašo apačioje nuorodas. Imkit jas kaip rekomendacijas, ir tikrai nenusivilsite. 

Ir dar – labai svarbu: būtinai naudokite 30cm dydžio keptuvę (ar būtent tokio dydžio kitokį kepimo indą, tinkamą orkaitei). Dydis čia labai svarbus. Jei sudėsite į kokią didesnę skardą, skystis pernelyg greitai išgaruos ir ryžiai nespės iškepti. Jei indas bus mažesnis ir aukštesnis, konsistencija gali gautis pažliugusi. 

Vieno puodo patiekalas su egzotikos gaidele: vištiena ir kokosiniai ryžiai
Viskas, ko reikia gardžiai ir subalansuotai vakarienei: vištiena, ryžiai ir daržovės
Print Recipe
Vištienos kulšelės ir kokosiniai ryžiai
Labai paprastas, ir kartu labai aromatingas ir jaukus vieno puodo patiekalas. Daržoves galite pasirinkti pagal sezoną: tiks kalafiorai, brokoliai, kelios skirtingos daržovės ar tik viena. Galite patiekti su natūraliu jogurtu, jis sumažins čili aitrumą, jei bus pernelyg aštru
Pasiruošimas 20 min
Laikas 60 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 60 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C su apipūtimo funkcija.
  2. 30cm skersmens keptuvėje (dydis labai svarbu), kurią vėliau galėsite dėti į orkaitę, įkaitinkite aliejų ir apkepinkite vištieną iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrus. Sudėkite mėsą į lėkštelę ir atidėkite į šalį.
  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytus svogūnus ir kepinkite, kol švelniai pagels ir suminkštės. Sudėkite česnakus ir imbierus, suberkite prieskonius ir čili, ir kepinkite apie 2 minutes. Tada suberkite moliūgus, sumaišykite su prieskoniuotais svogūnais.
  4. Ant apkepintų daržovių suberkite ryžius, pabarstykite puse kiekio šviežių kalendrų (kitas pasilikite patiekimui), abiejų laimų nutarkuotomis žievelės, pašlakstykite vieno laimo sultimis (kitą laimą pasilikite patiekimui). Pabarstykite viską druska ir pipirais. Sudėkite ant viršaus vištos petukus (blauzdeles), pabarstykite druska ir pipirais taip pat ir vištieną.
  5. Nedideliame puode pakaitinkite kokosų pieną kartu su vištienos sultiniu, kol beveik užvirs. Šį skystį supilkite į keptuvę, stenkitės neužpilti ant vištienos, bet aplink mėsos gabaliukus (antraip nuplausite visus prieskonius). Keptuvę dėkite į karštą orkaitę, neuždenkite.
  6. Kepkite apie 40-45 minutes, arba kol ryžiai visiškai sugers visą skystį ir apskrus, o vištiena bus pilnai apkepusi ir apskrudusi. Patiekite pabarstę likusiomis kalendromis, pašlakstykite laimo sultimis ir patiekite su graikišku jogurtu.
Pastabos

Recepto šaltinis - Diana Henry, From the Oven to the Table

  1. Nida:

    Ingrida, mes čia FB diskutavom komentaruose, kad man irgi vien ryžių pakanka tame patiekale:)) Aš tai ne vegetarė (buvau vegetare gal kokius 7-8 metus kažkadda, dabar grįžau į visavalgius:)), bet aš iš tų, kur mėsos gali ir nebūti! Tad man čia tų ryžių su vis kitom daržovėm tikrai pakaktų…

  2. Ingrida:

    Laaabai gardus patiekalas. Vyrų dienos proga, penktadienį gaminau. Savo trim vyrams -53 ,28 ir 13 metų amžiaus. Pavalgius patiekalas buvo įvertintas 10 balų ,nors visų trijų skoniai gan skirtingi. Aš paragavau tik truputį ryžių, esu vegetarė. Galvoju kas tiktų vietoj vištienos?

  3. Nida:

    Būtent, tų knygų gausybė, tikrai labai labai sunku išsirinkti tą, kuri būtų naudinga, ne vien gražiai lentynoje atrodytų 🙂

  4. Nida:

    Dalia, tikrai galit dėti cukinijos. Gal ta cukinija ir labai suvirs per tiek laiko, bet man tai netrukdytų… Jei dėsit kokias mažiau vandeningas daržoves (pvz., saldžias bulves, kalafijorus) tai jos savo konsistenciją labiau išlaikytų. Bet tikrai čia nėra labai svarbus momentas, dėkit ką turit ir mėgstat:)

  5. Nida:

    Jurga, jūs labai pastabi:) Išties, vištienos turėjau tik 5 gabalėlius, bet tiek man ir reikėjo dviem žmonėm:) Kiekiai svarbiausi ryžių (iš dalies daržovių) ir skysčio – tik taip užtikrinsit, kad ryžiai išvirtų ir liktų birūs. Tuo tarpu kulšelių kiekis įtakos tikrai neturės konsistencijai. Aš šiuo atveju naudojau 5 kulšeles vietoj 8, bet kitus ingredientus naudojau taip, kaip surašyta recepte, nieko nemažinau.

  6. JolitSar:

    Labai ačiū, kad dalijatės recepto autore – kai yra galimybė nusipirkt 1000 kulinarinių knygų, gera žinoti, kurios vertos dėmesio!

  7. Dalia:

    Sveiki, o jei vietoj moliūgo dėčiau cukinijos? Receptas tai puikus, bandysiu greitu metu. Ačiū Jums už nuostabius receptus ir įkvėpimą 🙂

  8. Jurga:

    Nida! Recepte 8 kulšys, o pas jus – 5 🙂 Kaip čia yr? 🙂 klausiu dėl to, kad parašyta, jog keptuvės dydis svarbus. Daugiau/mažiau vištų, automatiškai kitiems produktams lieka daugiau/mažiau vietos.

  9. Ij:

    Taip, šį klausimą senai norėjau užduoti 😀Pritariu, ir man maistas turi būti patiektas estetiškai. Labai smagu tyrinėti jūsų receptus, o paskui eksperementuoti ir man. Ačiū už idėjas

  10. Nida:

    Ačiū, Iveta:) Bet kokia jūs pastabi:) Tos dvi šakutės – tik dėl stilistikos:) Tiesiog gražiau atrodo nuotraukoje, nei į lėkštę sukištas peilis:) Ir dvi šakutės dažniausiai gražiau atrodo negu viena…. Tai čia tik dėl nuotraukos:) Vėliau valgau tą maistą kaip žmogus – su peiliu ir šakute 🙂

  11. IJ:

    Tobuli man tie vieno puodo patieklai 🙂
    Nida, o kodėl pas jus lėkštėje dažnai matau sudėtas dvi šakutes 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.