Kaip ir dažnas jūsų, aš dievinu orkaitėje keptus patiekalus! Tik pagalvokit, koks neįtikėtinas stebuklas įvyksta tada, kai sumeti į skardą kalną skirtingų produktų, uždarai įkaitusios orkaitės dureles, ir po valandėlės gali sėsti prie stalo paprastai vakarienei, pasigaminusiai praktiškai be jokių pastangų. Jokio stovėjimo prie viryklės, jokio puodų maišymo ar dabojimo, kad neprisviltų. Tiesiog karštis padaro visą darbą taip, kad padriki skoniai suskamba tarsi gerai suderintas orkestras. 

Orkaitėje, viename „puode” (žinoma, turiu omeny skardas, skardeles ir kitokius indus, kuriuose ta vakarienė kepa:)) kepti patiekalai man labiausiai patinka kaip savaitės dienų maistas. Stambiai supjaustyti bulves, svogūnus ar žalumynus galima spėti dar iki nuskambant varpeliui, pranešančiam, kad orkaitės temperatūra jau tinkama priimti skardai. Kol patiekalas kepa, galima nemažai darbų nuveikti, pagaliau žmoniškai stalą padengti, visus namiškius surinkti, gal net servietėles gražiau sulankstyti:) O ir pavalgius plovimo nedaug – tik lėkštės ir ta vienintelė skarda, kurioje patiekalas kepė:)

Šis vištienos, bulvių, raudonųjų svogūnų ir česnakų kepinys – jaukus ir paprastas iki negalėjimo. Nepamirštite patrupinti ant iškepusio patiekalo fetos sūrio ir būtinai susimaišykite jogurto ir harisos padažo – jis čia idealiai tinka. Harisą galite pakeisti ir kitokiu aštrsniu čili pipirų padažu, kokį turite ar mėgstate. 

Vištų kulšelės su bulvėmis, raudonaisiais svogūnais, feta ir jogurto bei harisos padažu
Kai reikia greitos ir nesudėtingos vakarienės, geriausia ką nors kepti orkaitėje…
Print Recipe
Vištos kulšelės su bulvėmis, feta ir jogurtiniu harisos padažu
Puikus vieno puodo patiekalas, kai norisi nesudėtingos, met skanios ir maistingos vakarienės
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Jogurtiniam harisos padažui
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Jogurtiniam harisos padažui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Į kepimo skardą sudėkite bulves, svogūnus, česnako skilteles, viską pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus ir pabarstykite druska bei pipirais, viską gerai sumaišykite (patogiausia ranka). Ant viršaus išdėliokite vištienos kulšeles (odele į viršų), jas patepkite likusiu šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Kepkite apie 40-45 min., arba kol vištiena lengvai apskrus, o bulvės bus visiškai minkštos. Išėmę iš orkaitės viską pašlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite nutarkuota žievele, užberkite fetos sūrį ir petražoles.
  3. Patiekite su jogurtiniu harisos padažu (tiesiog sumaišykite jogurtą ir harisą)
Pastabos

Recepto šaltinis - Diana Henry, From the oven to the table

Komentarų apie "Vieno puodo patiekalas: orkaitėje keptos vištų kulšelės su bulvėmis, feta ir jogurtiniu harisos padažu": 7

  1. Agne:

    Nida, aš tikėjausi, kad bus skanu, bet kad taip… Labai geras ir maksimaliai paprastas receptas, būtinai kartosiu

  2. Nida:

    Super, Laura, šaunuolė! Pateikalai kaip šis tiesiog prašosi improvizacijų:)

  3. Laura:

    Labai patiko receptas! labai skaniai suejo feta ir vistiena. vienas patobulinimas,kuris suejo kaip daina – turejau vynuogiu,tai jas iskepiau kartu su vistiena. ir dar idejau oregano,dovanoto pazistamos greikes. isejo delikatesas!

  4. Edita K.:

    Vienas iš tų stebuklingųjų receptų: jokio vargo gaminant o rezultatas puikus! Gaminsiu dar ne vieną kartą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *