Pastarosiomis dienomis buvo įvairiausių mielų emocijų – tiek daug, kad net nebuvo laiko dorai prisėsti, pasidalinti jais savo blog’e. Visų pirma, pasirodė naujas on-line kulinarinio žurnalo “Debesys” numeris, ir jame – pora mano receptų. Buvo labai smagu prisijungti prie kūrybiško kolektyvo, visuomet žavėjausi kaip puikiai dirba kelios blogerės, išsibarstę po visą pasaulį:) Tad vartykit, skaitykit, gaminkit:)

Kita naujiena – tai žydiški Naujieji 5774 metai, kuriuos švenčiame nuo vakar vakaro:) Visas Izraelis keturioms dienoms “išsijungęs”, apmiręs, visi atostogauja, smaguriauja, maudosi šiltose bangose, susitinka su artimaisiais ir švenčia (tyliai, be saliutų, ir be kokių ypatingų dekoracijų:)). Izraelietiškas naujametinių švenčių maratonas tęsiasi visą mėnesį – rugsėjį nedaug kas dirba, nes pasibaigus vienai šventei, prasideda kita. Taip kad laukia mėnuo, pilnas kulinarinių pabandymų ir pasmaguriavimų.

Pasinaudodami šventiniu periodu, išsiruošėm vieną dieną į Izraelio šiaurę, sūnui parodėm istorinį Šventosios Žemės uostą – Ako, nuostabius Bahajų sodus Haifoje.

Acre-7238

Haifa

Bahaju sodai Haifa

Įdomiausia buvo žiūrėti, kaip patrakę arabų vaikai, rizikuodami sveikata, o gal net gyvybe, norėdami padaryti įspūdį turistams šokinėja nuo didžiulės akmeninės sienos į banguotą Viduržemio jūrą.

Acre-7299

Acre-7307

Acre-7312

Prie kranto vandenyje pilna uolų, tad svarbu toli nušokti. O akmenų sienos aukštis siekia standartinio daugiaaukščio 4-5 aukštą…

Acre-7362

Darius tiems vaikams pripasakojo, kad jų nuotraukos atsidurs “New York Times”, tai arabiukai padarė man tikrą šou – vos spėjau spragsėti kamera:)

Acre-7385

Bet ši nuotrauka man labiausiai patinka. Tik pažiūrėkit į šio vaikino raumenis…

Suolis i vandeni

Na, 0 kai už lango vėlyvas šventinis Naujametinis rytas, kai spigina +35C karštis, pats geriausias patiekalas – varškės ir moliūgų apkepas. Šį receptą, atrastą viename lietuviškų blog’ų, pasisavinau akimirksniu ir jis jau tapo mano firminiu:) Kai tik iš Lietuvos parsivežu varškės, būtinai kepu šį gardų savaitgalinį skanėstą:) Pateikiu jį su natūraliu jogurtu.

apkepas_su_moliugais-1

Varškės ir moliūgų apkepas (lengvai mano modifikuotas)

500g varškės

Apie 800g moliūgo

4 kiaušiniai

7 šaukštai manų kruopų

6 šaukštai cukraus (jei mėgstate saldžiai, dėkite šiek tiek daugiau)

Sauja razinų

Vanilės arba nutarkuotos apelsino žievelės

Žiupsnis druskos

varskes ir moliugu apkepas

Paruošiame moliūgą: kepimo popieriumi išklotoje skardoje kepame supjaustę dideliais gabalais ir pašlakstę aliejumi apie valandą, arba kol moliūgas taps minkštutis. Atvėsiname. (Aš paprastai išsiekpu daugiau moliūgo nei man reikia vienam patiekalui, nes jis gali kelias dienas stovėti šaldytuve, ir kaskart nereikia kaitinti orkaitės). Nulupame odelę.

Moliūgo masė: moliūgą blenderiu ar kokiu kitokiu grūstuvu sutriname iki purios masės. Įplakame 2 kiaušinius, 3 šaukštus manų kruopų, 3 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos.

Varškės masė: 2 kiaušinius išsukame su cukrumi, sumaišome su minkšta varške, įmaišome 4 šaukštus manų kruopų, vanilę arba apelsino žievelę ir žiupsnelį druskos. Pabaigoje įmaišome nuplautas ir karštam vandeny pamirkytas razinas.

Apkepui skirtą kepimo formą ištepame sviestu. Ant dugno išliejame moliūgo masę (1/3 kiekio), tada dedame varškės masės pusę, liejame moliūgo masę (kitą 1/3 kiekio), likusią varškę ir ant viršaus užbaigiame likusia moliūgo mase. Neišsigąskite, kad moliūgo masė bus daug skystesnė nei varškės masė, ir varškės masė taip tolygiai nepasidengs visu paviršiumi. Visvien iškepęs apkepas bus gražiai pamargintas:)

Kepame apie valandą 180C orkaitėje.

varskes apkepas su moliugais

  1. Guoda:

    Puikus receptas! Labai pamegau ir daznai kepu. Aciu uz recepta! 🙂

  2. Pingback: minkšti rudeniniai švelnūs keksiukai

  3. Nida:

    Asta, ne, tikrai ne daug:) Bet įsuk į foliją, kad išlaikytų saldumą ir skonį.

  4. Nida:

    Aldona, apvirti nepatarčiau, nes tada moliūgas bus labai skystas, vandeningas.

  5. Nida:

    Į sveikatą Juste:) Tikiuosi, kad gaminsi ne tik šį šeštadienį, bet dar daug ateinančių šeštadienių:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.