Nors šiandien – eilinis antradienis, bet Izraelyje niekas nedirba. Iš vakaro pradėję džiaugsmingai švęsti savo valstybinę šventę, į orą iššaudę ne vieną milijoninį paketą saliutų, išdainavę šimtus dainų, visa tauta šiandien užsikūrė grilius… Net Jafa, kurią paprastai matom per savo namų langus, šiandien paskendusi dūmų debesyje, nes šalia esančiame parke mėsytę skrudina nežinia kiek šimtų švenčiančios tautos. O kad švęsti jiems būtų smagiau, danguje ir jūroje vyksta karinės technikos paradai. Kaip primena ne tokius senus sovietinius laikus….. 🙂

Kai vietiniams – šventė, o mums – neplanuota išeiginė, galima paeksperimentuoti gaminant pusryčius. Užsikabinusi purių apkepų idėja, šiandien neblogai pašvarinau šaldytuvo daržovių skyrelį ir visa terasa pakvipo gardžiu gelsvai žalsvu vegetarišku apkepu.Receptas – 4 asmenims.

2 vidutinio dydžio svogūnai, supjaustyti

3 skiltelės česnako, susmulkintos

3 vidutinio dydžio cukinijos, sutarkuotos stambia tarka

1 morka, sutarkuota stambia tarka

sauja šparaginių pupelių, supjaustytų 1 cm gabaliukais

Saujelė svogūnų laiškų, susmulkintų

Svogūnus apkepti aliejuje, kol suminkštės. Baigiant kepti sudėti česnakus, kad išskirtų aromatą. Sutarkuotas cukinijas stipriai nuspausti, ir nupilti jų sultis. Sumaišyti su tarkuota morka. Šparagines pupeles apvirti (2-3 min), atvėsinti.

5 kiaušiniai

1 puodelis miltų

1/3 puodelio pieno

1/3 puodelio aliejaus (naudojau alyvuogių)

2 šaukšteliai kepimo miltelių

1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio

druskos, pipirų, muškato riešuto (patarkuoto)

Iš visų šių produktų išplakti vientisą tešlos masę. Į ją įmaišyti tarkuotas morkas ir cukinijas, apkepintus svogūnus su česnakais, apvirtas šparagines pupeles. Supilti viską į aliejumi išteptą skardą ir kepti geras 40 min 180C orkaitėje, arba kol iškeps. Labai tinka su žaliomis salotomis, užpiltomis saldžiarūgščiu padažu (receptas buvo pateiktas ankstesniuose įrašuose).

Komentarų apie "Variacijos pusrytinių apkepų tema": 2

  1. Rasa:

    Pagaliau pagaliau radau tobula mano skoniui daržovinį apkepą. Valgė ir gyrė net mano vyras ir vyresnėlis sūnus, kuriems šiaip šparaginės pupelės ar cukinijos nelabai ”valgomos” 😀 Ačiū Jums, Nida 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.