Artėjant “kiaušiniškoms” šventėms – variacija kiaušiniška tema 🙂 Geras būdas kaip parasčiausius pusryčius paversti šventiniais:) Arba, pavyzdžiui, priversti valgyti nevalgius vaikus. Arba pamaloninti viešinčius svečius. Arba tiesiog prasiskaidrinti nuotaiką sau, jei pavasaris per ilgai delsia ateiti…

Na va kiek daug priežasčių naujos kulinarinės idėjos pabandymui:) Todėl atsidarome šaldytuvą, pažiūrime kokių produktų turime aba kuriuos jų reiktų suvartoti, ir imame improvizuoti! Bazinis dalykas, nuo kurio pradedame, tai išsikepame lietinius blynelius. Receptas, aprašymas, ir dar daugiau idėjų apie blynelius yra čia: https://www.nidosreceptai.lt/blynai/, arba čia: https://www.nidosreceptai.lt/blynai-su-varske-ir-ikrais/, arba štai čia: https://www.nidosreceptai.lt/sotus-blyneliai-sekmadienio-pusryciams/.

Orkaitę įkaitinam iki 180C. Skardą išklojame pergamentiniu popieriumi. Vieną blynelį patiesiame į lėkštę (arba tiesiog į skardą, kad nereiktų perkelti), centre įdedame kelis gabaliukus kumpio, ant viršaus įmušame kiaušinį, pabarstome druska ir pipirais ir skubiai užlenkiame kraštus, taip, kad kvadrato viduryje pamtytųsi trynys. Krepšelių vidui galite panaudoti geltoną sūrį, ančiovius, špinatus, pakepintus svogūnus ar dar kokį nors kitokį jūsų sugalvot įdarą.

Krepšelius su kiaušiniu kišame į orkaitę ir kepame apie 8 minutes, kol baltymas iškepa, o trynys lieka skystas. Pateikiant pabarstome kapotomis petražolėmis arba žaliais svogūnais.

Komentarų apie "Variacija kiaušinių tema": 3

  1. Nida:

    Ir man patiko mintis. Nužiūrėjau kažkokiam žurnale. Kadangi blynai – mano silpnybė, negalėjau nepabandyti:)

  2. Kristina:

    Pirma mintis paziurejus paveiksliuka buvo, kad cia filo teshla. Gera ideja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.