Ei, Valentinai ir Valentinos! Jau sausis baigiasi, tad pats laikas planuoti kuo nustebinsite savo mylimuosius (mylimąsias)! 🙂 Šiame blog’e gimsta tradicija pristatyti ne vien padrikus Valentadienio pasiūlymus, bet pasiūlyti visą meniu – su šaltais, karštais ir desertais. Jei norite žvilgtelti į pernykštį meniu, tai jis čia.

P1120979

Sakykit kaip norit, bet Valentino diena man viena tų, kuriai vaišes ypatingai norisi paruošti savomis rankomis. Restoranas – gerai, bet dar geriau – jaukūs namai ir kažkas TOKIO… Tokio, kas tiesiog priverstų aiktelti jūsų antrą pusę. Kažkas, ko ta antra pusė niekaip nesitikėjo sulaukti.

Jei panaršytumėt Google, surastumėt ne vieną patarimą, kuo meilės dienos proga palepinti savo mylimąjį Valentino vakarą. Štai keletas ne vienos kartos patikrintų afrodiziakų:

1. šparagai. 19 amžiuje Prancūzijoje jaunikiui dieną prieš vestuves buvo pateikiama net trijų šparagų patiekalų vakarienė!

2. migdolai. A. Diuma kas vakarą suvalgydavo dubenėlį migdolų sriubos, prieš pakviesdamas nakčiai savo mylimąją.

3. avokadai. Senovės actekai avokadų medį vadino Ahuacatl – „sėklidžų medžiu“

4. figos. Mėgiamiausi Kleopatros vaisiai. Sako, kad figos – seksualiausi vaisiai, be to jos – vaisingumo simbolis.

5. bananai. Na, seksualumo bananams irgi netrūksta:))

6. medus. Sako, skaniausias – nulaižytas nuo mylimojo (mylimosios) lūpų!

7. vanilė. 

8. bazilikai

9. jūros gėrybės

P1120986

Aš šiemet ir vėl liksiu ištikima klasikai, ir pasiūlysiu jums vakarienės meniu, kuriame dominuos jūros gėrybės. Tai nesunkus ir kupinas baltymų maistas, labai greitai pagaminamas, jei viską iš anksto nusipirksite, susipjaustytsite, pasiruošite –  užtruksite vos kelias minutes, prieš pateikdami ant žvakėmis nukloto stalo dvi gardžias porcijas… Taip pat šių metų Valentino meniu bus kupinas vaisių. Žinau, kad žiema Lietuvoje – ne pats palankiausias metas rūpintis šviežiais vaisiais, bet jei rasite šviežių braškių ir šviežią mango vaisių, prižadu, kad jūsų mylimasis liks sužavėtas jumis ir jūsų kulinariniais sugebėjimais:)

Šiame įraše paskelbsiu tik meniu, o artimiausiomis dienomis sukelsiu visus receptus, kurių jums prireiks gaminant meilės vakarienės patiekalus. Tad kantrybės ir dėmėsio:

Užkandis: Jūrų šukutės su braškių ir bazilikų salsa

Karštas patiekalas: Krevetės su mangais ir avokadais

Desertas: Keptos kriaušės su vanile en papilote

Sekite kitų dienų įrašus:)

  1. Nida:

    Skaitytoja, mieloji, mudvi tikrai į kompaniją tinkam:) O po kuriuos arabiškus kraštus tu keliavai?? Kadangi visi jie mano kaimynystėje, tai viskas man čia taip sava atrodo:) O aš, beje, kraunuosi lagaminus trumpai kelionei į Vilnių:) Ech, nušals man kai kurios vietos, tas tai tikrai….:)

  2. Skaitytoja:

    Dovile, as irgi apie Uzgavenes pamirsus! 😀 Nida, tau i kompanija as! Po kovo men tikiuosi atgauti savo galva ir grizti i zmoniska ritma…
    O as irgi pritariu Nidai – ma kazkodel juros gerybes irgi Valentino dienai tinka puikiai. Jau kelinti metai is eiles vis kazka su jom ruosdavau, dabar pagalvojau.
    Odeta, as Nidos komentaro to padrasinta (del saldytu sukuciu) ir sumasciau bandyti ta recepta. Gal nebus visai visai blogai..? O beje, kur i arabus leki? Speju su darbais, jei be vyro? As kaip tik is ten parsiradau, po ilgesnes dar keliones nei kad buvo planuota net :))))

  3. Nida:

    Ačiū, Dovile! Dievaži, būčiau pražiopsojus savo mėgiamiausią šventę (aišku, mėgiamiausia – tik dėl blynų):)

  4. Dovilė:

    Nida, šiemet Užgavėnės bus vasario 12 d. Dukrytė mėgsta šią šventę ir būtinai darome vakarėlį su blynais, Morės deginimu ir visokiom linksmybėmis.

  5. Nida:

    Odeta, ta jūsų meilė po atskirai praleistos Valentino dienos tik dar labiau sustiprės:) To tik ir linkiu:) O su šukutėm – esu gaminusi ir iš šaldytų, negaliu skųstis, kad nesigavo, ar neskanu buvo. Aišku, šviežios geriau, bet iš kur tu jų prisižvejosi šviežių Lietuvoj?… Na, man, prisipažinisu, kažkodėl Valentadienis tai vien apie prašmatnias jūrų gėrybes sukasi:) Kaip kažkas pasakė, po sotaus kepsnio tai tik miegot norisi, maistą virškint, o ne, kaip tu sakai, ….. 🙂

  6. Nida:

    Dovile, sveikinu! Mudu su vyru taip pat susitikom sausį:) Gera kiekvienų metų pradžia, kaip ir visas gyvenimas tobulas, jei tobulą žmogų pasiseka sutikti:) Jei jau 19 metų kartu gyvenat, vadinasi esat puiki pora. Linkiu kartu praleisti dar 119!:) O aš dabar psisipažinsiu, kad net nežinau kada tos Užgavėnės… Va ką reiškia toli nuo Krikščioniško pasaulio gyvent:) Pasidomėsiu būtinai ir kepsiu blynus (bus excuse, kaip sakant:)) Ačiū, kad priminei:)

  7. odeta:

    Gaila, o gal ir ne, bet pirmi metai kai nesutiksiu Valentino kartu su vyru. Būsiu arabijoje;) bet jeigu su šukutėmis mergaitės gavosite, josarba šviežios arba nevarkite. Mano jūros gėrybių skyrelyje pasiūlymū daug, bet šviežios ir tik šviežios. O aš dabar gaminčiau avienos šonkauliukus, bet, deja, Lietuvoje taip niekas neišpjausto…trumpai apkepčiau ir su sviestiniu moliūgu arba, kaip Nida sakai, su šparagais….dievoškai pamylėčiau savo vyro skrandį…o po to…

  8. Dovilė:

    Ojejej, kokia temą užkabinot. Dar nepamirškit, kad Užgavėnės anksčiau nei Valentinas. Reiks pirma tuos spalvotus Nidos blynus kepti;-)
    O aš neiškenčiu nepasigyrusi, kad šiandien ta diena, kai mes su vyru pirmą kartą susitikom, iškart vienas kitam patikom ir iškart į pasimatymus pradėjom vaikščiot. Ir buvo tai jau prieš 19 metų;-)

  9. Nida:

    Visai suprantam:) Per darbus daug ką pamiršt galima:) Tik greit aplinka ir širdelių krūvos tau būtų priminę:) O desertas šių metų – neįsivaizduoju lengvesnio (nei savo pagaminimu, nei ingredientais, nei kalorijomis:)) ir gražesnio, labiau tinkamo Valentinui:)

  10. Skaitytoja:

    As itariu koks bus receptas siumetiniu sukuciu 🙂 Manau labai gerai! Bet nerizikuociau su saviskiu – jis nera toks drasus eksperimentams kaip kad as :)) Po truputeli pratinu 😉 Man dar reikia koki lengva desertuka sugalvoti. Ir uzkandziams ka… Bet sukutes su paprika tikrai bus!
    Ir mes irgi panasiai – yra tam tikros progos ir datos, kurias zymiai mieliau ir jaukiau pamineti namuose. Geras restoranas man greiciau is “kasdieninio” repertuaro, na patiuninto kasdieninio :)), bet namu jaukumas ir atmosfera – ypatingoms progoms.
    P.S. Zinok dar neatsigaunu – buvau nuosirdziai pamirsus, kad sita diena uz poros savaiciu…

  11. Nida:

    Žinai, ir aš panašiai jaučiuosi. Valentino dieną man mažiausiai reikia aplink kitų porų ir plastmasinio “valdiško” grožio. Visi kiti vakarai tam tinka, bet ne šis. Ir ne dar keletas, nebūtinai Valentino dienos proga, bet šiaip koks mielas romantiškas vakaras. Kad ir visai be progos. Šukutės iš pernykščio Valentino repertuaro – absoliučiai the best. Nežinau, ar kas nors gali būti tobulesnio. Šių metų šukutės irgi įdomus receptas. Su braškėm, bazilikais… Na, bet pamatysi:)

  12. Skaitytoja:

    Kaip Tu laiku, Nida! Isivaizduoji, tik dabar (po sio iraso) ir prisiminiau, kad Valentino diena tokia yra ir ji jau ne uz kalnu!! Per darbus galva pamesti galima visai 😀 (vos keli nukrypimai per diena, t.y. atsiputimai – taaaip foodblog’iu buvau pasiilgusi per tas 3 savaites, kad siandien nusprendziau rast jiems laiko :)) ).
    O as jau greitai zvilgtelejau i pernai metu metu – sukutes paprikos padaze jau itraukiu i siumetini plana. Tikiuosi tik, kad LT prekybos centrai nepaves su tom juros gerybem…
    Ai, ir dar: as irgi pritariu Tau, restoranai gerai, bet sia diena mes irgi namuose sutinkame – ypatingesni valgiai, gerimai, neskubejimas, zvakes… Nors, kai pagalvoju, tokiu smagiu vakaru (ypatingesniu) daug buna per metus ir be progu, tiesiog, kai kuriam sau svente. Bet mes tiesiog nemegstam dar papulti i ta Valentino mesmale – pilna zmoniu mieste, rstoranuose etc… kazkaip nelabai traukia, cia bent jau apie save as 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.