Pastarosiomis savaitėmis Izraelyje atradom naują savaitgalių leidimo būdą – žygius po kalnus. Kol oras leidžia, kol nėra taip pragariškai karšta, išbandėm jau keletą gerų maršrutų. Prieš porą dienų išsiruošėm į tokį pasivaikščiojimą po Ella slėnį. Dabartinis metas – nepakartojamas: žydi persikai, vyšnios, laukuose raudonuoja aguonos, visas oras tiesiog kvepia nuo visomis spalvomis besiskleidžiančių krūmų…  O kur dar į krūmynus sprunkanti didžiulė džiunglių katė ir pakelėj krebždantys du vėžliukai – matyt, mama su vaiku.

Tąkart tik išsibandėm naujus kalnų batus ir savo ištvermę, o šiandien ėmėmės Judėjos kalnų šturmo. Buvo nelengva – trasą pasirinkom gan sunkią, be to, kepino daugiau nei +32C karštis. Bet savo suplanuotą maršrutą įveikėm. Tad poilsiui – trumpas įrašas blog’e:)

Apie Valentino dieną Izraelyje jau rašiau vakar. Taip pat žadėjau, kad parašysiu pyrago, kurį kepiau receptą. Iš tikrųjų valentiniška yra tik pyrago forma (ačiū, Diana, už puikią dovaną – silikoninį širdies formos kepimo indą “Tuppervare”). Bet tikrai žinau, kad mielai išsikepčiau tokį kvapnų pyragą bet kuriam vėsesnės žiemos vakarui ar laukdama draugų. Ingredientai paprasti, o ir darbo nedaug. Pabandykit!

300g minkšto sviesto arba margarino

2 puodeliai rudojo cukraus

5 dideli kiaušiniai (tryniai ir baltymai atskirai)

1 apelsino sultys ir sutarkuota žievelė

1,5 puodelio miltų

2 kaupini šaukšteliai kepimo miltelių

1 puodelis smulkintų migdolų

1 puodelis susmulkintų graikiškų riešutų

1 kaupinas šaukštelis cinamono

po žiupsnelį maltų gvazdikelių ir muskato

Nykščio didumo imbiero šaknies gabalėlis, sutarkuotas (arba 1/2 šaukštelio malto imbiero)

1,5 puodelio burokine tarka sutarkuotų morkų

druskos

Sviestą ištrinkite su cukrum iki purios masės. Po vieną sudėkite kiaušinių trynius, nuolat maišydami. Supilkite apelsino sultis ir sutarkuotą žievelę, išmaišykite. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais, riešutus, prieskonius, morkas ir gerai išsukite. Atskirame inde išplakite iki putų baltymus ir pamažu juos atsargiai įmaišykite į tešlą.

Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180C ir kepkite apie 50 minučių arba kol vidus bus iškepęs. Kai iškeps, palikit kepimo skardoje kokiom 5 minutėm, o paskui atvėsinkite išėmę iš skardos. Pateikit po geros valandos, kad skoniai būtų persigėrę. Aš ant viršaus dar pabarsčiau cukraus pudros. Skanaus!:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.