„Tai viena geriausių šio karantininio etapo sriubų” – tokiu įvertinimu pasidalino mano vyras, nors vyrams (nesuprantu kodėl!!) trintos sriubos ne visuomet patinka:) 

Ne tik karantinas, bet ir prasti šios gegužės orai skatina mane namuose gaminti tokį maistą, kuris būtų sezoniškas, maistingas ir labai komfortiškas (anglai turi gerą pavadinimą – comfort food, tad aš apie tai). Šparagų sezonui įsibangavus, nepraleiskite progos, būtinai jų prisivalgyti visomis formomis. 

Patariu turėti tradiciją bent kartą savaitėje išsivirti gerą puodą naminio vištienos sultinio. Sultinys keičia žaidimo taisykles virtuvėje, net jei iš principo bet kuriai sriubai tiktų ir vanduo, skonio lyg pakaktų… Negana to, kad sultiniu galėsite mėgautis jaukiems sušilimams grįžus po lietingo pasivaikščiojimo, jis bus bazė bet kokiai sriubai, kokią sugalvosite virti. 

Kuo daugiau šparagų – tuo ši sriuba bus žalesnė:) Tik nepervirkite jų, mat ilgiau nei 3-4 minutes išbuvę verdančiame skystyje, šparagai ims tamsėti, rudėti. 

Skaisčiai žalios spalvos tiršta ir maistinga šparagų ir vištienos sriuba
Patiekite šparagų sriubą su riekele baltos duonos
Print Recipe
Trinta vištienos ir šparagų sriuba
Tiršta, maistinga, švelnaus skonio sriuba, sukurianti komforto jausmą
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis šparagai
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis šparagai
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Vištienos gabalėlius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pabarstykite druska. Šparagus nuplaukite, nulaužkite kotelius (jie nuluš toje vietoje, kurioje baigsis sumedėjusi dalis - tas sumedėjusias dalis išmeskite), supjaustykite gabalėliais (pasilikite kelias viršūnėles didesnes, patiekimui).
  2. Puode storu dugnu įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištienos gabalėlius ir apskrudinkite iš abiejų pusių kol labai lengvai patamsės. Suberkite svogūnus ir toliau pakepinkite, kol svogūnai suminkštės (bet neleiskite jiems patamsėti). Suberkite bulves ir dar pakepinkite kelias minutes. Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, arba kol bulvės sumionkštės. Sudėkite šparagus ir pavirkite dar apie 4-5 minutes, arba kol šparagai suminkštės (tik nevirkit per ilgai, kad jie neprarastų savo skaisčiai žalios spalvos).
  3. Išgriebkite iš puodo kelis gabalėlius vištienos ir keletą šparagų viršūnėlių, atidėkite į šalį - juos naudosite patiekimui. Visą likusią sriubą sutrinkite iki vientisos masės arba su įmerkiamu blenderiu, arba kokteilinėje. Įpilkite grietinėlės, ir pašildykite, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekite sriubą lėkštėse, papuošdami virtos vištienos gabalėliais ir keliais gabalėliais šparagų. Skanu su paskrudinta balta duona.
Pastabos

Įkvėpimo ieškojau Kwestia smaku

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *