Labai mėgstu trintas sriubas. Bet tik savo pagamintas, nes kokioje nors viešojo maitinimo įstaigose niekad nežinia, kas ten toje sriuboje sutrinta:) Bet trintos tirštos sriubos man asocijuojasi su vėsia popiete, kai norisi ko nors sotaus, skanaus, šilto. Jokiais būdais ne su karšta saulėta vasara.

Bet tik ne ši pankolių sriuba!! Ji – tobula šiltam orui, nes yra be galo lengva. Skaičiau, kad šią sriubą savo pacientams gamina visame pasaulyje labiausiai žinoma Mayo klinika, kurioje gydosi žvaigždės ir turtuoliai. Tiršta pankolių sriuba net įtraukta į Mayo klinikos receptų knygelę, kurią gauna dovanų iš klinikos išrašomi pasveikę (reikia tikėtis:)) pacientai. Ji kaip koks dietinis produktas – sveika, lengva ir greitai virškinama. Aš dar pridėčiau, kad be galo paprastai ir greitai pagaminama:)

pankoliu sriuba

Pati daržovė – pankolis – arba fenel angliškai man primena kažką karališko:) Na tik pažiūrėkite į jos gracingą figūrą ir žalią lapelių “karūną” viršuje:) Sutikite, be galo fotogeniška daržovė.

Fenel pankolis

O jei jūs pankolius pastebėjote kokiam nors prekybos centre ir neišdrįsote jų pirkti, nes nežinojote ką su jais daryti, štai ši sriuba galėtų būti jūsų sėkmingas debiutas! Kartu į krepšį parduotuvėje prigriebkite svogūną ir bulvę, ir vakarienę, galima sakyti, jau turit:)

pankoliu sriuba trinta

Trinta pankolių sriuba

1 didelis pankolis

1 didelė bulvė

1/2 svogūno

0.75 litro vištienos arba daržovių sultinio arba vandens

Druskos, pipirų

Šlakelis aliejaus (arba sviesto)

Pankolių sėklų (paskrudinkite trumpai) – dekoracijai

Pankolį supjaustome (bet kaip – juk visvien trinsite sriubą:)), pasilikdami žalias viršūnėles dekoracijai, bulves supjaustome gabaliukais, svogūną susmulkiname. Puode storu dugnu įkaitiname šlakelį aliejaus ir trumpai pakepiname svogūnus, kol jie suminkštėja, bet neparuduoja. Tada į puodą sumetame pankolius ir bulves ir porą minučių pakepiname maišant. Užpilame sultiniu (vandeniu), pasūdome, įberiame pipirų, ir uždengę troškiname 10-15 minučių, kol bulvės suminkštėja (pankoliai per tą laiką tikrai bus pilnai išvirę). Masę sutriname blenderiu, ir, jei reikia, dar kartą pašildome. Patikriname, ar pakanka druskos.

trinta pankoliu sriubaPateikiame papuošiant žaliomis pankolių viršūnėlėmis ir pabarstant skrudntomis pankolių sėklomis.

  1. Ilona:

    Puiki!!!!! Dėkoju už tokį paprastą ir tuo pat metu gardų patiekalą.)))))

  2. Gabija:

    Tiesiog nuostabu- vos keli ingredientai, minimaliai laiko virtuvėje, ir štai ant stalo dubenėlis pasakiškai skanios sriubos. Dėkoju, labai labai patiko, faktas-bus kartojama.

  3. Simona:

    Tikrai taip. Gi, maitinant mamoms rekomenduojama gerti pankolių arbatą ir vaikučiams duoti. 🙂

  4. Nida:

    Dėkui, Ramute. Nežinojau, kad pankolis – vaistas nuo vidurių pūtimo!

  5. Ramute:

    Tai nuostabus augalas., kas turi problema su viduriu putimu , tai tik 3kartus per savaite, virti pankolio sriuba. Aciu uz recepta

  6. Nida:

    Dėkui, Jolanta, kad parašėt:) Mes irgi dievinam trintas sriubas, o pankolis tam puikiausiai tinka. Ypač jei mėgstate anyžiaus aromatą. Taip pat man dar labai patinka pakepinti karamelizuoti pankoliai, ypač kaip garnyras prie žuvies. Pasaka:)

  7. Jolanta:

    Ačiū už receptą. Vakar kažkoks vidinis balas man pajudėjo parduotuvė jei į krepšelį įsidėti pan kol į. Šią daržovę pirkau pirmą kartą. Žinoma, ją pažinojau, bet nei sykio nesu gaminusi su pankoliu, iš pankolio. Internete pradėjau domėtis patiekalais ir užtikau Jūsų. Apsidžiaugiau, juk trintą daržovių sriubą verdu dažnai, šeimą ją dievina, – kodėl gi nepabandžius su pankoliu. Ačiū Jums.

  8. Nida:

    Kai daiktas fotogeniškas, tai bepigu jam nuotraukose gražiai atrodyti:)

  9. Ruta:

    Jau taip graziai tas pankolis nuotrakoj atrodo :] suprer, tikrai labai grazios nuotraukos!

  10. Alina:

    Geras! Niekada nežinojau kaip šita daržovė vadinasi. Būtinai pabandysiu išvirti sriubą. Ačiū už lengvą receptą. Jūsų blogas man todėl ir patinka kad daug receptų lengvai padaromų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.