Kur gi kitur, jei ne Amerikoje gyvenančių imigrantų iš Italijos galvose galėjo gimti tokia turtinga ingredientų kombinacija? Į šį receptą, pateiktą Pastos Biblijoje žiūrėjau gana skeptiškai, bet šiendien visgi nutariau išbandyti. Negana to, tai buvo pirmoji mano kepta lazanija, naudojant šviežius makaronų mašina pasigamintus lazanijos lakštus. Rezultatas (žinoma, gerokai pakoreguotas link „itališkai- lietuviško” skonio) ne tik pranoko lūkesčius – tai be jokios abejonės skaniausia lazanija, kokią mums su vyru teko ragauti.

Mėsos padažui:

1/2 kg sumaltų vištienos blauzdelių

1 morka, supjaustyta gabaliukais

1 svogūnas, supjaustytas gabaliukais

1 saliero stiebas, supjaustytas gabaliukais

2 česnako skiltelės, susmulkintos

1/2 puodelio balto vyno

1 puodelis trintų itališkų pomidorų (passata) arba 4 švieži pomidorai

1 šaukštas pomidorų pastos

Saujelė šviežių bazilikų lapų

Saujelė šviežių petražolių

Samtis vištienos sultinio

Druskos, pipirų

Aliejaus

Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame kapotus svogūnus, česnakus, morkas ir salierą. Pakepiname ant vidutinės ugnies, kaddaržovės suminkštėtų. Sudedame maltą vištieną. Kepame maišant ir neleidžiant susidaryti didesniems mėsos gumulams.

Kai mėsa tampa baltos spalvos ir masė sausa, įpilame vyną. Kepiname toliau, kol vynas išgaruoja. Supilame sultinį, užverdame. Supilame pomidorus (passata arba pjaustytus šviežius), pasūdome, pabarstome pipirais. Suberiame petražoles ir bazilikus. Uždengiame keptuvę ir verdame padažą apie 20 minučių. Jei padažas absorbuoja per daug skysčio ir pradeda svilti, įpilame dar šiek tiek vandens arba sultinio.

Pabaigoje, jei padažas per skystas, pakepiname kurį laiką atidaroje keptuvėje, kad išsigaruotų. Paragaujame, ar netrūksta druskos, pipirų.

Sūrių įdarams:

450g (2 puodeliai) šviežio rikota sūrio

1 kiaušinis

350g (3-4 dideli rutuliai) mocarela sūrio, supjaustyto kuo plonesniais griežinėliais

100g (maždaug 1/3 puodelio) sutarkuoto Permigiano (arba Džiugo)

Druska, pipirai, muškatas

Nedideliame dubenėlyje suplakame kiaušinį. Jį sumaišome su rikota. Pagardiname druska, pipirais ir tarkuotu muškatu.

Lazanijos gamyba

Jei naudojate pirktus lazanijos lakštus, juos porą minučių apvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite taip, kad tarpusavy nesuliptų. Jei ryšitės šviežių lazanijos lakštų gamybai, užminkykite tešlą pagal šį receptą. Makaronų mašina pasigaminkite lakštus (aš naudojau storumą 7 iš 9).

Indo dugną, kuriame kepsite lazaniją, padenkite maždaug ketvirčiu mėsos padažo. Ant viršaus dėkite lazanijos lakštus.

Ant lazanijos lakštų užtepkite trečdalį rikotos masės. Ant rikotos išdėliokite trečdalį mocarelos, ir pabarstykite trešdaliu Permigiano sūrio.

Vėl dėkite mėsos sluoksnį (panaudokite pusę esančio mėsos kiekio). Ant mėsos vėl klokite lakštus, tepkite rikota, dėliokite mocarelą ir barstykite tarkuotu sūriu.

Pakartokite tą patį su paskutiniu sluoksniu, užbaigdami Permigiano.

Kiškite lazaniją į 180C karštumo orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, arba kol sūris bus rudas ir burbuliuojantis. Iškeptą lazaniją palaikykite apie 10 minučių prieš pjaustydami.

Aš visuomet lazaniją pateikiu su švežiomis žaliomis salotomis, pagardintomis balzamiko actu.

 

Komentarų apie "Trijų sūrių ir vištienos lazanija": 4

  1. grita:

    Sveika,Nida,savaitgali isbandziau sausainelius su suriu.Teko irodineti,kad pati gaminau.Aciu uz puiku recepta.

  2. Nida:

    Labas, Grita!
    Tiesą pasakius, tie sūriai kažkaip atskirai net nesijaučia – jie susilieja į vientisą „sūrio sluoksnį”. Bet išties gardu. Labai siūlau išbandyti!

  3. grita:

    Labai idomiai cia tie trys suriai.Tobulas patiekalas ziemos vakarui,o zalios salotos primena pavasari…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *