Sutikite, po pasaulį keliauti galima net ir neturint laiko nei lėšų tolimoms kelionėms. Pakanka mėgti sukinėtis virtuvėje, ir įvairių šalių skonius išragauti gaminant paprastus patiekalus. Šįkart siūlau išsiruošti į Kambodžą. Paprasčiausi vištienos sparneliai gali tapti smagiu užkandžiu, jei juos pateiksite su šiuo egzotišku padažu, kuriam pagaminti prireiks vos keleto azijietiškų ingredientų.

Sparneliai su riesutu padazu-11_Vertical

 

Traškūs vištienos sparneliai su saldžiarūgščiu žemės riešutų padažu
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Sparneliams
  1. 8 vištienos sparneliai
  2. 1.5 šaukšto tirpinto sviesto
  3. Druskos, pipirų
Padažui
  1. 2 šaukštai rudojo cukraus
  2. 2 šaukštai žuvų padažo (fish sauce)
  3. 2 šaukštai citrinos sulčių
  4. 65ml vandens
  5. 1 česnako skiltelė, labai smulkiai sukapota
  6. 2 šaukšteliai čili pastos arba šviežių supjaustytų čili pipirų
  7. 100g skrudintų žemės riešutų, susmulkintų (geriausia - blenderiu)
  8. Patiekimui - laimų skiltelės
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suguldykite sparnelius, kiekvieną patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 minutes, kol apskrus ir taps traškūs.
  2. Padažui skirtus ingredientus (išskyrus riešutus) sumaišykite tarpusavyje ir palaukite, kol visiškai ištirps cukrus. Prieš pat patiekiant į padažą įmaišykite riešutus. Patiekite karštus sparnelius su padažu ir laimo gabalėliais.
Adapted from Žurnalas "Food and home"
Adapted from Žurnalas "Food and home"
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Traškūs vištienos sparneliai su saldžiarūgščiu žemės riešutų padažu": 4

  1. Nida:

    Oi, Nida, patikėk, ir aš taip manau. Jei visiškai išgryninus šią temą, aš dirbu (ir uždirbu pinigus) tam, kad galėčiau keliauti. Žinoma, labai svarbu yra buitis, ji turi būti sutvarkyta. Tačiau užuot investavusi į prašmatnią aprangą ar kalnus batų, verčiau taupau kelionėms. Ir tikrai tau pritariu, kad įspūdžiais iš kelionių paskui gyvenam visi dar ne vienerius metus… O tavo patarimas išties paprastas ir logiškas: net ir paprasčiausi nebrangūs ingredientai, pagardinti kokybiškais prieskoniais, gali virsti nuostabiais patiekalais. Ir dar pinigėlių liks kelionėms…:)

  2. kita Nida:

    Dabar keliauti gali dauguma, internete mirga pigūs pasiūlymai. Esu ne vienu tokiu pasinaudojusi. Galima pirkti keliones išsimokėtinai, ir šitai išbandžiau. Pritarimo nesulaukiau, bet pinigai seniai išmokėti, o įspūdžiai neblėsta 🙂 Daugelis tavo ( taip smagiau vadintis :)) receptų labai ekonomiški ir labai skanūs. Puikūs daržovių, kruopų, pupelių, patiekalai nekainuoja daug, todėl galima sutaupyti :). Aš investuoju į pagardus, prieskonius, tada paprastas patiekalas virsta prašmatniu. Dukra man sako, kad mūsų šuo yra tikras vargšas, nes aš jį kankinu skaniais ruošiamo maisto kvapais. Jo uoslė yra labai jautri 🙂

  3. Nida:

    Oi ne, tikrai niekas iš tikrųjų nepakeis tikrų kelionių…:) Bet juk kartais būna įvairių situacijų – žmonės neturi lėšų, neturi laiko ir galimybių keliauti. Ir man labai labai jų gaila, todėl noriu pamėginti pataisyti jų padėtį, pasiūlydama egzotiškų patiekalų. Juk skoniai – tai svarbi sudedamoji kelionės dalis. Na o biglio tai pavydžiu…. Galiu tik įsivaizduoti, kiek veiksmo vyksta jūsų namuose:)) Ne be reikalo biglis šiemet nurungė visus varžovus pasauliniame grožio konkurse:))

  4. kita Nida:

    Nesutinku, Nida, keliauti būtina – pasaulis toks nuostabus! Ir sukinėtis virtuvėje daug smagiau, kai grįžti kupinas gerų emocijų 🙂 Tada kitų žmonių kelionės, įspūdžiai, receptai džiugina, suteikia gerų emocijų, įkvepia. Jūsų receptai puikūs, bet tik dėl jų čia nesilankyčiau. Tas kelionių kvapas mane labai žavi. Kaip medžioklinis šuo (žinau, nes turiu biglį), godžiai uodžiu 🙂 Ačiū 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.