Kai mano dukra buvo maža, kaip ir dažnas vaikas ji buvo labai išranki maistui. O tas išrankumas pasireikšdavo tuo, kad jai galėjo egzistuoti vos keli patiekalai. Patys mėgiamiausi buvo virti kiaušiniai, pieniškos dešrelės, blyneliai su varške ir virtinukai. Mažus vaikus auginantiems tėvams visuomet yra gana nemažas iššūkis, kai reikia suderinti mažųjų ribotą apetitą su noru patiems valgyti ką nors skanesnio nei pieniškos dešrelės:) Gaminti kiekvienam šeimos nariui atskirus patiekalus taip pat ne visada išeitis – tam reikia daug laiko ir kantrybės…

Kaip ir daugelis, mes su dukra “švenčių proga” kartais traukdavom į McDonalds, kur ji visuomet rinkdavosi mcNuggets – traškius vištienos kepsnelius. Tie vištienos kepsneliai man atrodydavo tarsi “mažiausias blogis”, kokį gali pasiūlyti McDonald:) Bet jei labai atvirai, man jie taip pat būdavo visai skanūs:)) Gal todėl, kad mano pačios skonis prieš 20 metų nebuvo labai išlavintas, o gal dėl to, kad ir pati dar buvau gana vaikiško amžiaus, tad McDonalds ir man buvo visai nebloga vieta užsukti užkąsti… 🙂 

Prisiminiau tuos McDonald’o vištienos kepsnelius neatsitiktinai. Tiesiog varčiau pačią šviežiausią savo kulinarinių knygų kolekcijos eksponatą – Donna Hay knygą “Basics to brilliance”, ir ten aptikau visai įdomų receptą:) Beje, visa knyga buvo sukurta po itin sėkmingo mano kulinarinės dievaitės televizijos sezono Australijoje. Iš tiesų, pagalvojau, kad tokie vištienos kepsneliai yra puikus sprendimas toms šeimoms, kurioms reikia prisiderinti prie mažųjų narių apetito:) Užvis svarbiausias šio patiekalo gėris slypi traškioje plutelėje ir reto sultingumo liesoje mėsytėje, kuri net neiškepa, o išsitroškina po išsipūtusiu plonos tešlos sluoksniu. Paslaptingas ingredientas, lemiantis išskirtinį skonį ir tekstūrą -…. kefyras!!:) Kepsneliams aš naudojau pačią minkščiausią vištienos dalį – vidinę file, tačiau tiks ir šlaunelių mėsa.

Iškeptus kepsnelius, jei jų nesuvalgysite tą pačią dieną, pašildykite orkaitėje, įkaitintoje iki 180C, apie 10 minučių. Jie vėl įgaus traškesį, kuris pernakt tikrai neišsilaikys… O skaniausi, beje, kepsneliai su saldžiu čili džemu!!

Skanių jums šeimyninių vakarienių:) 

Vištienos kepsneliai - beveik kaip McDonalds, tik geresni:)
Vištienos kepsneliai – beveik kaip McDonalds, tik geresni:)
Traški plutelė ir labai minkšta ir sultinga mėsytė
Traški plutelė ir labai minkšta ir sultinga mėsytė
Patiks ir mažiems, ir dideliems
Patiks ir mažiems, ir dideliems
Traškūs vištienos kepsneliai
Porcijos 4
Traškūs išorėje, sultingi viduje.
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1kg vištienos vidinės file (arba blauzdelių mėsos)
Marinatui
  1. 2 šaukštai saldžios paprikos miltelių
  2. 1 šaukštas grūstų pankolio sėklų (fennel)
  3. 2 stiklinės kefyro
Plutelei
  1. 2 stiklinės miltų (aš naudojau speltos)
  2. 1 šaukštas kepimo miltelių
  3. 2 šaukšteliai druskos dribsnių (naudojau Maldon)
  4. 1/2 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Skrudinimui
  1. aliejaus
Instrukcijos
  1. Vištienos krūtinėles supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Sumaišykite dubenyje paprikas ir pankolius, sudėkite vištienos gabalėlius ir apvoliokite, kad kiekvienas pasidengų prieskonių mišiniu. Supilkite kefyrą, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti mažiausiai 30 minučių.
  3. Plokščiame inde (skardelėje) sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus.
  4. Įkaitinkite aliejų skrudinimui (iki 180C).
  5. Ištraukite vištienos gabalėlius iš kefyro marinato ir nuvarvinkite kefyrą. Sudėkite vištienos kepsnelius į indą su miltais ir apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų.
  6. Skrudinkite kepsnelius iš abiejų pusių dalimis, maždaug po 4-5 minutes, kol gražiai paruduos ir mėsa pilnai iškeps. Išimkite iš aliejaus, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir laikykite šiltai, kol iškeps likę kepsneliai.
Adapted from Basics to Brilliance
Adapted from Basics to Brilliance
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Traškūs vištienos kepsneliai – ne tik vaikams": 8

  1. Nida:

    🙂 Patiks ir tau, pamatysi:) net labiau nei tos sasyskos:)) Kur į vonią norėdavai, kad atneštų:))

  2. Ruta:

    Hahhah prajuokinai su tom desrelem 🙂 Nu geros tos sasyskos buvo!! O situos reikes butinai pasigamint! Mano ‘mazasis’ (36) tikrai ivertins ta traskesi…

  3. Nida:

    Manau, kad kefyras irgi pasitarnautų prilipdymui puikiai:) O ta konsistencija tikrai tobula išeina – traškesys ir sultingumas…

  4. Dovilė:

    Taip, čia būsimai maisto kritikei. Anksčiau darydavau su kiaušiniu, bet vakar pamarinavau šlapiai ir taip prilipo tie trupiniai. Tai tikrai panašiai kaip mcdonalde gaunasi;-)

  5. Nida:

    Dovile – čia kažkas įdomaus. O kaip prilipdei? Kiaušinio plakiniu? Čia turbūt tai būsimai maisto kritikei ruošei?:)

  6. Dovilė:

    Vakar panašiai gaminau. Aš plutelei naudoju sutrupintus nesaldžius kukurūzų dribsnius.

  7. Nida:

    Andrej – taip, ta plutelė minkštesnė (bet labai maloniai traški, beje). McDonaldas, tikiu, daro kelis apvoliojimus, ir greičiausiai su kiaušiniu ir turbūt džiūvėsiais. Matyt dar vieną kartą išverda riebaluose, ir tada užšaldo – tas dvigubas virimas suteikia dar daugiau traškesio. Identiška tikrai nėra, bet šis būdas man skanesnis – minkštesnis ir dar sultingesnis:)

  8. Andrej:

    Sveiki,
    man nesigavo traškios plutelės. Skonis kepsnelių geras ir eina kaip saulėgrąžos, bet būtent to Macdonaldinio apvalkalo nebuvo, kas tučtuojau buvo pastebėta mažųjų gurmanų 🙂
    Kažkaip pagal analogija su tempura prašosi ar tai kiaušinio ar krakmolo, keista, kad tie ingredientai neįeina į receptą. Nors manau Macdonldas tikrai be jų neišsiverčia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.