Mano gyvenimas tuo įdomus, kad kaskart susiduriu su vis naujais, dar nebandytais iššūkiais. Negaliu pasakyti, kad tų iššūkių neieškau pati, arba kad jų nepriimu, jei tik pasitaiko:) Bet tie iššūkiai ir yra geriausias variklis, skatinantis tobulėti, mokytis kažko naujo, išmėginti naujus pojūčius, pasitikrinti ar esu tinkama vienai ar kitai veiklai… 

Aš nuo vaikystės mėgau viską išbandyti pati. Druskininkuose, kur augau, nebuvo nė vieno būrelio, nei vienos laisvalaikio pramogos, kurią nebūčiau pabandžiusi. Nuo sporto iki muzikos, nuo mezgimo būrelio iki sklandymo, nuo dailės pamokų iki šuolių parašiutu. Nelabai kuo per visą tą laiką ir pasikeičiau:) Adrenalinas, naujovės ir amžinas mokymasis – štai kur nuolat dedu savo energiją:) 

Vienas pastarųjų dienų iššūkių buvo dalyvavimas Delfi TV kartu su Santa Maria organizuojamame projekte, kur prieš televizijos kameras teko gaminti keletą azijietiškų patiekalų. Tokių paprastų, kad kiekvienas namuose juos laisvai pasigamintų. Iš paprastų ingredientų ir nepraleidžiant virtuvėje amžinybės. O žinant, kad statistiškai kokie 99% žmonių dievina azijietiškus stir fry, saldžiarūgščias sriubas, karius ir jūros gėrybes, tai dalyvauti tokiame projekte ir išreikšti savo meilę Azijos aromatams man buvo didelė garbė ir malonumas:) 

Todėl šiandien dalinuosi su jumis akimirkomis iš filmavimo (ačiū, Renata, už nuotraukas!) bei traškių spring rolls’ų receptu, o video reportažus galite pažiūrėti Delfi TV bangomis

Visų svarbiausios - profesionalaus šefo pamokos kaip naudotis šiuolaikiška Santa Maria kulinarinės studijos technika
Visų svarbiausios – profesionalaus šefo pamokos kaip naudotis šiuolaikiška Santa Maria kulinarinės studijos technika
Rankos šiek tiek dreba pjaustant morkas šiaudeliais:)
Rankos šiek tiek dreba pjaustant morkas šiaudeliais:)
Springrolsus pradėjau vynioti viena, o baigėme kartu su visa filmavimo grupe:)
Springrolsus pradėjau vynioti viena, o baigėme kartu su visa filmavimo grupe:)
Paskutiniai kadrai prieš didįjį skanavimą...
Paskutiniai kadrai prieš didįjį skanavimą…
Štai jie - visų mėgstami springrolsai, įdaryti vištiena ir krevetėmis, morkomis, stikliniais makaronais, patiekti su saldžiarūgščiu padažu....
Štai jie – visų mėgstami springrolsai, įdaryti vištiena ir krevetėmis, morkomis, stikliniais makaronais, patiekti su saldžiarūgščiu padažu….
Spring Rolls su vištiena ir krevetėmis
Yields 12
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 50g Santa Maria Glass noodles
  2. 200g vištienos kulšelių mėsos
  3. 150g krevečių
  4. 2 morkos
  5. 100g kiniško kopūsto
  6. Pundelis žalių svogūnų laiškų
  7. Sauja sojos daigų arba saulėgrąžų daigų
  8. 1 šaukštelis rudojo cukraus
  9. 2 šaukštai Santa Maria Sojos padažo
  10. Spring rolls lakštai (atšildyti)
  11. 1 kiaušinis, suplaktas
  12. Aliejaus skrudinimui
Patiekimui
  1. Saldžiarūgštis čili padažas (galite drąsiai naudoti Santa Maria)
Instrukcijos
  1. Stiklinius makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite suminkštėti 2 minutes. Nusausinkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Vištienos kulšelių mėsą smulkiai sukapokite. Nuimkite krevečių kiautus, ir jas stambiai sukapokite.
  3. Morkas supjaustykite šiaudeliais. Kopūstą supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Žalius svogūnų laiškus stambiai supjaustykite.
  4. Dideliame dubenyje sumaišykite stiklinius makaronus, kapotas kulšeles, smulkintas krevetes, morkų šiaudelis, supjaustytą kopūstą, žalius svogūnų laiškus, įdėkite sojų arba saulėgrąžų daigus, įberkite šaukštelį cukraus, įpilkite sojos padažo ir viską gerai sumaišykite.
  5. Patieskite vieną spring rolls lakštą ant darbastalio įstrižai. Arčiau apatinio kampo dėkite kaupiną šaukštą paruošto įdaro. Užlenkite apatinį lakšto kampą, tada užlenkite lakšto kraštus. Taip tampriai vyniokite ritinėlį iki pat galo. Viršutinį kampą pavilgykite kiaušinio plakiniu ir užlipdykite, tam kad kepdamas spring rolsas neatsivyniotų. Dėkite į lėkštę kiaušiniu patepta puse į apačią. Taip susukite visus ritinėlius, kol sunaudosite visą įdarą.
  6. Gilioje keptuvėje arba wok’e įkaitinkite aliejų iki 140C. (patikrinkite įmerkę medinius pagaliukus – jie turi vidutiniškai burbuliuoti. Taip pat galite patikrinti įmedami į aliejų gabalėlį duonos: jis turi paruduoti ir apskrusti per 1 min.).
  7. Atsargiai nuleiskite po keletą spring rolsų į įkaitintą aliejų ir skrudinkite, kol iš abiejų pusių gražiai paruduos (apie 4 min). Išimkite ir dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius.
  8. Patiekite spring rolsus karštus, su saldžiarūgščiu čili padažu.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Traškūs spring rolls’ai prieš Delfi TV kameras": 3

  1. Pingback: Ką daryti jei liko springrolls’ų tešlos lakštų? | Nidos receptai

  2. Indre:

    Nida, labai skaniai atrodo Jusu Spring Rolls. Gal galetumete parasyti, kokio tipo tesla jiems naudojama. Gyvenu Italijoje ir cia nera Santa Maria ar kitokios butent Spring Rulls’ams skirtos teslos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *