Labai nuoširdžiai džiaugiuosi už kiekvieną naują iniciatyvą, dėka kurios mes visi galime įsigyti puikių ingredientų savo kulinariniams atradimams. Šokinėjau iš džiaugsmo atradusi žuvies parduotuvę “Šiaurės jūra”, ir kaskart joje apsipirkus linkiu kuo geresnės sėkmės, kad užtektų klientų ir kad žuvies pasiūla būtų dar didesnė, tiekimas dar dažnesnis! Atrodo, kad “Šiaurės jūrai” sekasi visai neblogai, asortimentas plečiasi, o man nei karto neteko nusivilti parduotuvėje įsigytomis prekėmis – nei šviežiomis, nei šaldytomis!

Kadangi “Šiaurės jūros” savininkai sveikai pamišę dėl žuvies, jie sugalvojo konkursą, kuriame dalyvauti kviečia visus norinčius! Negana to, man pasiūlė tapti to konkurse žiuri komisijos nare ir prisidėti parenkant nugalėtoją. Laimėtojo kas mėnesį laukia puikūs prizai – net 100 litų čekis prekėms parduotuvėje bei mano knyga “Izraelio skoniai”. Viskas, ką reikia padaryti, – atsiųsti savo receptą su žuvimi bei patiekalo nuotrauką. Visos konkurso sąlygos skelbiamos “Šiaurės Jūros” puslapyje. Ten nurodyta ir kur reikia siųsti savo receptus. Kviečiu visus nepasididžiuoti ir sudalyvauti!! Prizai vertingi, tikrai yra dėl ko pasistengti:)

Na, o kad jums būtų drąsiau įsivažiuoti, skelbiu savo (nekonkursinį) patiekalą. Ingredientus (krevetes) pirkau, savaime suprantama, “Šiaurės jūroje”:) Šis patiekalas labai tinkamas kokiam draugų vakarėliui, nes krevetes traškiame kokosų apvalkale galima čiupti pirštais ir mėgautis padažius į saldžiarūgštį padažą (jei pasikliaujate mano rekomendacijomis, rinkitės Buga’s granatų ir čili padažą).

krevetes su kokosais

Krevetės kokosų apvalkale
Porcijos 6
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 24 didelės lukštentos krevetės (atitirpintos)
  2. 2 stiklinės kokosų drožlių
  3. 2 stiklinės džiūvėsių
  4. 1/2 stiklinės miltų
  5. 1/2 šaukštelio druskos
  6. 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  7. 3 kiaušiniai, suplakti
  8. Aliejus kepimui
Instrukcijos
  1. Krevetes gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Dubenėlyje sumaišykite kokosų drožles ir džiūvėsius. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.  Trečiame dubenėlyje pasiruoškite plaktus kiaušinius.
  3. Apvoliokite kiekvieną krevetę miltų mišiniu ir nupurtykite perteklių. Tada pvailgykite krevetę kiaušinio plakinyje ir galiausia apvoliokite kokosų ir džiūvėsių masėje. Suguldykite taip paruoštas krevetes ant popieriumi išklotos skardos.
  4. DIdelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki 180C, aliejaus pilite apie 3-4cm nuo dugno. Dalimis kepinkite krevetes, apversdami iš abiejų pusių, apie 3 minutes, arba kol gražiai apskrus. Išėmę iš keptuvės krevetes sudėkite ant polierinio rankluosčio skiautės, kad susigertų riebalų perteklius.
  5. Patiekite su mėgstamais saldžiarūgščiais padažais.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

 

  1. Nida:

    Labai džiaugiuosi:) Prie šių krevečių tinka tikrai daug kas – aviečių padažas, neabejoju, tiko tobulai.

  2. Anonimas:

    Nida, si recepta isbandziau 🙂 Jis tobulas !!!:))) Tik uogiene ne granatu pateikiau, o avieciu.

  3. Nida:

    Na tai tada reikia pakuždėti “Šiaurės jūrai”, kad kuo greičiau atidarytų savo parduotuves ir Kaune, ir kituose didžiuosiuose miestuose, nes kaip suprantu, su geros kokybės žuvimi ten yra ne kas…

  4. Kristina:

    Nida, tai sėkmės atveju prizą aš irgi kaip nors atsiimčiau, bet konkurso sąlygose nurodyta, kad ir konkursinius patiekalus reikia iš jų žuvies gaminti, o tai reiškia, kad tektų ten iš pradžių važiuoti “žaliavų”, ir ko gero ne kartą ir ne du.

  5. Nida:

    Aiste, va į šį klausimą ir neatsakysiu – niekad nebandžiau. Skonis nemanau, kad pasikeistų apdorojus trynius karščiu, tik kaip su ta konsistencija būtų nežinau… Aš tokiems musams visada žalius kiaušinius naudoju, niekad nebuvo bėdų. Nors vienąkart viena svetė, kuri kaip tik laukėsi tuo metu, negalėjo valgyti šio torto būtent dėl to, kad buvo naudoti žali kiaušinių tryniai…

  6. Nida:

    Kristina, dalyvauti konkurse tikrai verta! Tokio prizo aš ne tik visuomeniniu transportu, bet ir pėščiomis pasiimti ateičiau:)

  7. Aiste:

    Ačiū, Nida, už operatyvų atsakymą. Dar norėjau paklausti, ar galima į tą kokosinį tortą dėti kiaušinių trynius, pries tai isvirtus garu voneleje, nes nesinori deti zalius trynius… Ar jau būtų kitoks skonis?:)

  8. Kristina:

    Pažiūrėjau “Šiaurės jūros” puslapį ir taip žuvies užsimaniau – viskas man ten atrodo super gardžiai, turbūt pusę algos palikčiau, jei galėčiau pas juos bet kada, kai tik šauna į galvą, užsukti. Gaila, toli jie įsikūrę, net kai Vilniuje būnu, problematiška būtų nuvažiuoti iki jų, nes nevairuoju, o visuomeniniu transportu, kai dar kitokių reikalų krūva, daug neprigastroliuosi… Tai va, ir konkursas man atpuola 🙁 Bet Sėkmės visoms vilnietėms!

  9. Nida:

    Aiste, visi iki vieno patiekalai, kurie yra mano knygoje, buvo mano pačios pagaminti prieš fotografuojant. Todėl receptūra galima pasitikėti drąsiai:) O ir želatinos TIKRAI nereikia dėti. Pamatysit, kremas sustins, bus purus, minkštas, kaip musas. Tikrai nepergyvenkit, viskas bus OK su tuo kremu:) Bus įdomu išgirsti, ar pasisekė:)

  10. Aiste:

    Gerb. Nida,

    esu įsigijusi Jūsų knygą “Izraelio skoniai”. Atskirus receptus jau esu išbandžiusi ir tikrai nenusivyliau:) Norėjau Jūsų paklausti dėl kokosinio torto. Kaip tik ketinu jį gaminti. Ir norėjau pasitikslinti, ar į torto kremą tikrai nereikia dėti nė trupinėlio želatinos? Ar be želatinos tortas sustings, ar nebus kaip košė ir atrodys taip gražiai ir apetitingai, kaip Jūsų knygos nuotraukoje? Iš anksto dėkoju už atsakymą:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.