Mano dienos darosi panašios į vis stipriau besisukančią karuselę:) Kadangi tai nėra pirmas išsikraustymas į užsienį, tai iš patirties žinau kaip svarbu kiek galima daugiau darbų nuveikti iš anksto. Tiesa, į kitą žemyną, į kitą pasaulio kraštą keliamės pirmąkart, todėl net neabejoju, kad ne apie viską pagalvojom, ir dar daug siurprizų lauks artėjant kelionei, kurių nenumatėm. Na, bet kai jau šią savaitę atvažiavo iškraustymo kompanija ir apžiūrėjo visą mūsų namų turtą, kad žinotų kokių pakavimo medžiagų atsivežti, aplankė gana nostalgiškas jausmas. Žinokit, į Izraelį lengviau važiavau nei ruošiuosi kelionei į Australiją…

Mūsų daiktai keliaus keliomis porcijomis: vieni skris lagaminuose kartu su mumis, didelė dėžė daiktų skris iš paskos – tų, su kuriais reikės išgyventi 3-6 mėnesius, na o pati didžiausia dalis išplauks jūriniu konteineriu. Turiu jums dabar mažą pratimą: pamėginkite įsivaizduoti, kokius daiktus jūs susipakuotumėte į tą lėktuvo bagažo dėžę, su kuria reikės išgyveinti kelis ateinančius mėnesius svetimoje šalyje? Su kuria savo namų dalimi būtų sunkiausia išsiskirti pusmečiui?:)

Pirmoje eilėje, žinoma, drabužiai ir batai. Ne visi, tiesa, tik tie, kurių reikės vasarą (man šiemet pasisekė turėti du pavasarius ir dvi vasaras:)). Na o dar kas? 

Aš savo prioritetus, žinokit, šįkart susirašiau į sąrašą. Tarp tų prioritetų – foto įranga, kompiuteriai ir kietieji diskai, mano virtuviniai peiliai, žinoma, pjaustymo lenta, mėgstama keptuvė ir keli puodai, ir….. Bedroommood patalynės komplektas bei naujieji lengvučiai žąsų pūkų patalai – dvi pagalvės ir vasarinė plona antklodė🙂 Mes tapom tokie išlepę ir tokie prisirišę prie aukščiausios kokybės patalynės, kad įrašiau šiuos daiktus į prioritetinį sąrašą daiktų, be kurių atsisakau palikti savo namus 🙂 (ir net sugebėjau įtikinti vyrą, kad keli jo kostiumai tikrai gali atvykti vėliau, nes mūsų komfortabilus miegas mėgstamuose pataluose yra užvis svarbiausias :)). 

Bedroommod patalai – be jų aš atsisakau kraustytis iš savo namų! 🙂

Aš jums papasakosiu dar ne vieną istoriją, kas ten į tuos konteinerius keliaus:) Na o kol dar perkraustytojai nepakuoja mano virtuvės kombainų ir kitų rakandų, tarp kitų darbų skubu pasigaminti kažką, kas užimtų minimumą laiko, kam tiktų visokie sukaupti produktų likučiai, ir kas pasaldintų šiek tiek dienas, kai rūpesčiai išvargina labiau nei norėtųsi 🙂 Tikiu, kad ir jums šie sausainiai su šokoladu, riešutais ir avižiniais dribsniais patiks. Jie tikrai ne sveikuoliški, nu bet tikrai labai verti grieko 🙂 

 

Sausainiai su šokolado gabalėliais, riešutais ir avižiniais dribsniais
Sausainiai su šokolado gabalėliais, riešutais ir avižiniais dribsniais
Trapūs sausainiai su šokoladu ir riešutais
Trapūs sausainiai su šokoladu ir riešutais
Print Recipe
Trapūs sausainiai su šokoladu, avižiniais dribsniais ir riešutais
Trapūs sausainiai, kurie turi savybę greitai išgaruoti nuo stalo:) Tačiau jei išsikepsite daugiau, laikykite uždarame inde mažiausiai savaitę.
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Pasyvus laikas 60 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Pasyvus laikas 60 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Virtuviniu kombainu išsukite sviestą kartu su cukrumi iki purumo. Įmaišykite kiaušinio trynį ir vanilę, ir dar pamaišykite, kad labai gerai įsimaišytų. Suberkite (idealu, jei persijosite) miltus kartu su kepimo milteliais ir druska į sviesto masę ir atsargiai sumaišykite, tik kol susijungs ingredientai (nepersistenkit!). Pabaigoje suberkite avižinius dribsnius, pasmulkintą šokoladą (galite naudoti ir šokolado gabalėlius, skirtus kepiniams) bei pasmulkintus riešutus ir sumaišykite. Masę susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30-60 minučių (arba pasigaminkite šią tešlą iš vakaro ir laikykite šaldytuve).
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Soformuokite iš tešlos maždaug 1 šaukšto tūrio rutuliukus ir sudėliokite juos ant paruoštų skardų, palikdami didelius atstumus tarp rutuliukų, kad kepant sausainiai nesuliptų. Kepkite 12-15 minučių, arba kol gražiai patamsės. Jei norite, galite iškepusius sausainius pabarstyti trupučiu jūros druskos dribsnių. Palikite truputį praaušti skardoje, paskui išimkite iš skardos ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.
Pastabos

Recepto šaltinis - J. Bussuttil Nishimura, A Year of Simple Family Food

#dovana iš Bedroommood

Komentarų apie "Trapūs sausainiai su šokoladu, avižiniais dribsniais ir riešutais": 4

  1. Nida:

    Milda, šį būtent arbatinuką mums padovanojo japonai draugai…. Gal panašiais prekiauja kokios arbatinės? Tiesa, jis labai mažytis, vos dviem japoniškiem puodeliam arbatos (o tie japoniški puodeliai labai maži, neprilygsta mums įprastiems:))

  2. milda:

    sveiki! labai ne i tema, bet gal zinot kur rasti toki arbatinuka? visur ieskau smagaus arbatinuko, o cia vat akis uzkliuvo, gal pagaliau bus rasta! 🙂

  3. Inga:

    Labai skanus sausainiai! Net tas faktas, kad biški perkepiau, nuo skardos manęs neatbaido🙊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *