Viena iš MBA programos, kurią šiuo metu studijuoju, dalykų – asmeninė komunikacija. Mandrai skambantis pavadinimas slepia paprasčiausią iškalbos meno pamoką. Per ją, be to, kad klausome naudingų teorinių patarimų, privalome atlikti praktines užduotis. Pavyzdžiui, atsistoję prieš auditoriją pasakyti tam tikros trukmės kalbą anglų kalba. Negana to, kad kalbėti reikia prieš auditoriją, tave dar ir filmuoja. Po to visi smagiai žiūrime “filmukus” ir retas gali patikėti, kad taip kvailai elgiasi ir keistai kalba 🙂 Iš pradžių atrodė, jog tai lengviausia ir įdomiausia paskaita. Bet po išbandymų viešomis kalbomis tai tapo tikrų tikriausiu košmaru. Ypač man, kuriai rašymas (net ir viešas! :)) – kur kas mielesnis už viešą kalbėjimą 🙂

Ketvirtadieniais, kai sėdžiu ir zubrinu eilinį pasisakymą, o vien nuo minties, kad ir vėl teks save matyti slebizavojančią ekrane, išpila prakaitas, gaminti sudėtingus pietų patiekalus nėra nei laiko, nei noro, nei įkvėpimo. Sakyčiau, prapuola net apetitas 🙂 Todėl geriausia išeitis visus šiuos trūkumus paversti privalumas – greitai pagaminamas patiekalas, kuriam sunku atsispirti. Žinoma, lenkiu link kažko iš tolimosios Azijos virtuvės… Šiandien mano pietūs buvo Tom Kha Kai – Tailandietiška sriuba su kokoso pienu ir vištiena.

Recepto ingredientai – vienai porcijai. Be to, ingredientų improvizacijos visada mielai priimtinos:) Šalia lietuviškų parašysiu ir angliškus pavadinimus, nes su mūsų tautiniais atitikmenimis bijau ką nors pripainioti 🙂

1 puodelis kokoso pieno (jei naudojate kokoso grietinėlę, praskieskite ją vandeniu 1:1)

1 stiebelis citrinžolės (lemongrass)- sutrintas ir perpjautas perpus (kai neturiu šviežios, naudoju “budinčią” – džiovintą)

1-2 juostelės galangal šaknies (nežinau kaip ji vadinasi lietuviškai)

2-3 laimo lapeliai (kafir lime) – suplėšyti į 4 dalis

2-3 maži čili pipirai, sutrinti (arba atitinkamai gabalėlis didelio čili pipiro, priklausomai nuo to, kaip aštriai mėgstate)

1/2 pomidoro, supjaustyto į kąsnio didumo gabalėlius

1-2 grybai, supjaustyti kąsnio didumo gabalėliais, arba kitos daržovės – šparaginės pupelės, kukurūzai ar kt.

1 mažas svogūnas, supjaustytas kąsnio didumo gabalėliais

50g žalios vištienos, supjaustytos gabalėliais (puikiai tinka krūtinėlė)

Pagardinimui – smulkintos kalendros ir svogūnų laiškai

1 šaukštelis cukraus

2 šaukšteliai žuvų padažo (fish sauce)

1 šaukštas laimo sulčių

Visus reikiamus ingredientus pasiruošiame iš anksto: susipjaustom, pasidedam padažus, nes sriuba išvirs per kelias minutes, tad viskas turi būti paruošta.

Kokoso pieną užverdame puode, įmetame citrinžolę, laimo lapus, galangal ir čili pipirus. Paviriname 2-3 minutes.

Sudedame vištieną, paverdame kol mėsa taps baltos spalvos.

Sudedame pomidorus, svogūnus ir grybus (ar kitas daržoves). Paverdame dar 2-3 minutes.

Suberiame cukrų, įpilame laimo sultis ir žuvies padažą. Paragaujame, ar nieko netrūksta. Išpilstome į lėkštes, pabarstome šviežiomis kalendromis ir svogūnų laiškais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.