Su indiškais desertais – sudėtinga. Arba jie labai riebūs, arba labai saldūs, arba reikia kokių nors labai keistų ingredientų (rožių vandens, valgomos auksinės folijos ar kt.). Todėl surasti tinkamą variantą buvo nelengva. Pasirinkau labai nekaltą (ir nesaldų, beje) desertą, kuris, sakyčiau, tiktų ir kaip sekmadienio pusryčiai:)) Man patiko. Bet jei kas mėgstate labai saldžius dalykus, dėkite kur kas daugiau cukraus į tešlą:)

Tešloje kepti bananai (4 asmenims)

150g (1 ir 1/4 puodelio) miltų

100g ryžių miltų

100ml kokoso pieno

1 kiaušinio baltymas

1 a. šaukštelis valgomosios sodos

žiupsnelis druskos

2-3 šaukštai rudojo cukraus

4 kieti bananai, nulupti, supjaustyti per pusę

Aliejus virimui

Sumaišome miltus tarpusavy ir įpilame 100ml šalto vandens. Išmaišome. Supilame likusius ingredientus ir gerai sumaišom tešlą. Jei ji per tiršta, įpilame dar šiek tiek vandens.

Bananus gerai apvoliojame tešloje ir kepame juos įkaitintame aliejuje, kol apskrunda. Išėmę nusausiname riebalus ant popierinio rankšluosčio.

Pateikiame su šviežiais ananasais arba su kokosų ledais ir šviežiais kokosais. Papuošiame mėtos šakele.

Komentarų apie "Tešloje kepti bananai": 5

  1. Anonimas:

    kodel pilame vandeni o ne kokosa piena ,tada kur dedame kokoso piena?????

  2. Lina:

    As tik internete perskaiciau istraukele, su tavo Nida, interviu.Labai noriu viso! Gal tu ji turi ir gali ideti i blog’a?

  3. Nida:

    Grita, Florida – vienas nuostabiausių ir pačių mano mėgstamiausių taškų planetoje. Tu teisi, tuo viskas pasakyta:)) Mudu su vyru irgi tik šiąnakt grįžom iš Jordanijos, kur dvi dienas ėjom vienu ilgiausių pasaulyje kanjonų. Įspūdžiai (kartu su nuovargiu) dar kunkuliuoja širdy ir galvoj:) Man, beje, po ilgų kelionių taip pat reikia laiko, kad įsivažiuočiau į maisto gamybą:))
    Ačiū už gražius žodžius apie straipsnį „Laimoje”:) Koks mažas pasaulis, tiesa?…

  4. grita:

    Labas Nida,ka tik perskaiciau ‘Laima’,saunuole,grazuole ir fantastiska mama,super ,zaviuosi tavimi.Atostogos buvo Floridoje,tuom viskas ir pasakyta,bandau aklimatizuotis,bet ziauriai sunku, nekyla rankos net gaminti nors megstu tai daryti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *