Jei svarstote kuo nustebinti savo svečius, o turite mažai laiko- tai receptas jums. Praktiškai bet koks pelėsinis sūris gali būti naudojamas šiems užkandiniams pyragėliams, o saldžios prinokę figos puikiai kontrastuoja su aštriu sūrio aromatu ir skoniu. Kai sūrio masę praskiedžiame trupučio pieno, gaunasi vienalytė masė, kuria lengvai pasidengia tarletės paviršius. Geriausia pačiai tarletei naudoti šaldytą sluoksniuotą tešlą – toks užkandis gimtsa per kelias minutes ir nuostabiai atrodo ant stalo. Labai gerai tinka su vynu, ypač desertiniu saldžiuoju, arba su sodriu raudonuoju.

Tarletės su pelėsiniu sūriu ir riešutais (4-8 žm.)

12-14 minkštų, prinokusių figų

Apie 250g sluoksniuotos tešlos, atšildytos

185g pelėsinio sūrio (kambario temperatūros)

2 šaukštai pieno

1/4 puodelio susmulkintų graikiškų riešutų

1/2 šaukštelio šviežiai grūstų pipirų

1/2 šaukštelio susmulkintų čiobrelių

1 šaukštelis alyvuogių aliejaus

Įkaitiname orkaitę iki 190C.

Pasiruošiame figas: nupjauname kietus kotelius, supjaustome kiekvieną figą maždaug 6mm skiltelėmis.

Ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame atšildytą sluoksniuotą tešlą (tešlos storis turėtų būti maždaug 6mm). Naudodami apvalią formą išpjauname 4-6 apskritimus. Šiuos apskritimus perkeliame į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Pirštais užlankstome tešlos kraštus, kad gautųsi šiek tiek aukštesnės sienelės. Tokia pyragėlio forma vadiname „tarlete”:)

Nedideliame dubenėlyje šakute sutriname pelėsinį sūrį ir jį sumaišome su pienu, kad gautųsi vienalytė pasta. Šia pasta patepame kiekvieną tarletės paviršių. Ant viršaus rateliu dėliojame figų skilteles (jos gali šiek tiek dengti viena kitą). Viršų pabarstome pipirais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Įdedame į šaldymo kamerą dešimčiai minučių, kad tešla kepdama gražiau išsipūstų.

Kepame tarletes kol tešla gražiai paruduoja, o figos suminkštėja (15-20 min). Išėmę atvėsiname apie 15 minučių skardoje, kurioje kepė. Pateikiame šiltas arba kambario temperatūros.

Recepto šaltinis: Williams-Sonoma „Cheese”.

Komentarų apie "Tarletės su pelėsiniu sūriu, figomis ir riešutais": 8

  1. Nida:

    Tikrai, Liepa, čia vienas senesnių receptų:) Kaip faina, kad jį dar prisimenat:)

  2. Liepa:

    net ir po tiek metų – nepasenstantis receptas – ką tik gaminausi ir puikiai gavosi 🙂

  3. Nida:

    Gera mintis, Lina! Kriaušių sezonas kur kas ilgesnis nei figų, o prie pelėsinio sūrio jos ne mažiau dera!!

  4. Skaitytoja:

    Super atrodo! Ir žinau kad skanu! Tokie deriniai idealūs tiesiog 🙂 Savaitgaliui prie taurės vyno garantuotai bus, kol figos dar nedingo iš lentynų 🙂

  5. Lina:

    Super derinys!! Ir as taip darau. Kartais,kai neturiu geru figu, jas pakeiciu kriausemis.

  6. Grita:

    Labas Nida,labai megstu figas ir pelesini suri,turetu buti dieviskai skanu,butinai pabandysiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *