Bulvių košė – mano labai mėgiamas garnyras. Yra patiekalų, kurių neįsivaizduoju be bulvių košės. Pavyzdžiui, prancūziškas avienos blauzdelių troškinys arba tuno kepsnys. Labai dažnai bulvių košę darau dviejų spalvų: tradicinę, pagardintą sviestu ir karštu pienu, su druska ir pipirais, ir saldžių bulvių, geltonos spalvos košę, į kurią įtarkuoju šiek tiek muškato riešuto, pagardinu druska, sviestu.

Atsitinka taip, kad garnyro lieka rytojaus dienai. Štai kaip sugalvojau tą likusį garnyrą panaudoti kitos dienos pietums.

Į kiekvieną iš košių atskirai įmušiau po kiaušinį. Abi mases pabarsčiau šiek tiek druskos ir pipirų bei įdęjau po keletą šaukštų miltų (kad būtų įdomiau, saldžių bulvių masei naudojau rupius kvietinius miltus, o baltų bulvių masei – tradicinius). Tešlą maišiau su šaukštu, o miltų dėjau tiek, kad ji nebūtų visiškai kieta ir neliptų prie rankų.

Dvi skardas išklojau pergamentiniu popieriumi. Orkaitę įkaitinau iki 180C.

Ant stalviršio pabėriau kelis šaukštus miltų. Tuose miltuose voliojau po gabalą tešlos (kad prie rankų neliptų) ir tą gabalą iškočiojau į ilgą ploną ritinį. Peiliu įsrtižai supjausčiau gabaliukais ir sudėliojau į skardą (paviršius gavosi miltuotas, o viduje – minkšta masė).

Kai sudėliojau visus švilpikus į skardą, viršų pašlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pašoviau į orkaitę. Išėmiau kai lengvai paskrudo.

Per tą laiką pasigaminau padažą: Porą šaukštų sviesto ištripinau keptuvėje ir įmečiau juostelėmis supjaustytas 2 česnako skilteles. Jas minutę apkepinau maišant, o pabaigoje įpyliau grietinėlės (galima ir grietinės), pabarsčiau druska ir pipirais.

Karštus dviejų splavų švilpikus užpyliau česnakiniu sviesto padažu. Kas mėgsta, galima padažą gaminti su spirgučiais.

Komentarų apie "Švilpikai. Arba kai lieka bulvių košės…": 2

  1. Nida:

    Kristina, puikus būdas panaudoti nesuvalgytą maistą! Maisto likučiai – bene geriausias maistas atsiverti fantazijai, tiesa?:)

  2. kristina:

    labai skanu 🙂
    pries kelias dienas kepdama svilpikus panaudojau virtus vakarykscius sumaltus grikius. taip pat buvo skanu 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.