Štai jau mėnuo, kai mes išsikraustėme iš Lietuvos į Australiją. Tas mėnuo buvo toooooks ilgas, kad atrodo, jog nuo išvažiavimo praėjo pusmetis. Ir tas keistas pojūtis tikrai nėra susijęs su nuobodžiavimu ar ilgomis dienomis… Veikiau su įspūdžiais, naujais potyriais, naujom veiklom, naujais vaizdais, nauju oru, naujom parduotuvėm, nauja rutina, net nauja vairavimo kryptimi:)

Tie, kas kada nors rimtai keitė gyvenimo vietą, mane supras… Rūpesčių ir darbų atvykus- ilgiausias sąrašas. Pasikeisti lietuviškas teises į Australijos (nes tai bus vienintelis austališkas identifikacijos dokumentas šalyje), užsiregistruoti Australijos civiliniame registre, kad gauti savo sveikatos identifikacinį numerį (jis šiais laikais ypač reikalingas, nes su tuo numeriu įregistruojama COVID vakcinacija, visos gautos dozės suvedamos į Australijos registrus, ir tokiu būdu gaunamas pažymėjimas, leidžiantis keliauti tarp valstijų ir į užsienį), atsidaryti banko sąskaitą ir gauti korteles… O kur dar nusipirkti automobilį, susirasti namą nuomai…. 

Pastarasis klausimas – tikras galvos skausmas!! Australijoje, kaip ir visame pasaulyje, NT rinka tiesiog apsivertusi aukštyn kojomis… Visi, kas gyveno butuose, dabar kraustosi į namus, nes jei tik bus dar vienas karantinas, verčiau jau turėti savo erdvę ir laisvę bent savo nuosavam kieme… Kita vertus, dėl Covid niekas iš vietinių nevažiuoja dirbti į užsienį, tad rinkoje tiesiog nėra nuomojamų gyvenamųjų objektų… Užsibūti viešbutyje tikrai nesinori (juoba kad visą mėnesį jame jau gyvenam…), bet artėjančios vasaros atostogos ir nauji metai tikrai nepagerins situacijos, nes dums visi atostogaut, juk buvo kelis mėnesius uždaryti… 

Labiausiai ko man trūksta – tai geros mano virtuvės… Dabartinė viešbutyje (apartamente) yra OK, tikrai geresnė nei daugelyje senesnių lietuviškų daugiabučių… Bet mano poreikiai šiek tiek didesni:) Aš jau svarstau pačius blogiausius scenarijus – o kas bus, jei būsto taip ir nesusirasim dar savaitę- dvi? O kas bus jei dar ilgiau?… O Kalėdos? O Naujieji?… Irgi bus viešbutyje?… 

Užtai, kita vertus, yra ir pliusų šiokių tokių:) Būdama tokia apribota savo buityje, esu priversta gaminti tik tokius patiekalus, kuriems reikia minimalių sąlygų, pačių pagrindinių įrankių ir labai nedidelės prieskonių lentynos…:) Jaučiu, kad kai kam ir iš jūsų tas aktualu:) Juk ne visi galim džiaugtis erdviomis ir puikiai įrengtomis virtuvėmis su keliomis orkaitėmis, ilgais stalviršiais ir visa virtuvės technika:) 

Tad šis receptas – kaip tik toms „studentiškoms“ virtuvėms ir jų šeimininkėms:) Dūmo skoniu pagardintas sviestinių pupelių troškinys su pomidorais – nuostabus vegetariškas užkandis arba priedas prie mėsiško patiekalo. Sviestinės pupelės kaip jokios kitos turi ypatingai kremišką konsistenciją, be to yra labai maistingos, tad tikrai pakeis jūsų racione mėsą! Aš patiekiau šį troškinį su česnakine indiška roti duona (jos čia yra pirkti jau iškeptos, belieka tik pasišildyti orkaitėje), pabarsčiusi fetos sūriu. Toks šiek tiek rudeniškas, bet kartu ir vasariškas Viduržemio jūros regiono patiekalas. 

Lengvai ir greitai paruošiamas pupelių ir pomidorų troškinys
Net ir mažoje virtuvėje galima šeimininkauti:)
Pupelių ir pomidorų troškinį patiekite su feta ir mėgstama duona
Print Recipe
Sviestinių pupelių troškinys su pomidorais
Viduržemio jūros regiono patiekalas - vegetariškas, bet sotus, nesudėtingai pagaminamas, ir skonis gerėja su kiekviena diena, pastovėjus šaldytuve:) Šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje, tačiau aš gaminau ant vityklės. Kiekis - 4 asmenims kaip mezė, arba dviem asmenim kaip pagrindinis patiekalas
Pasiruošimas 5 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejaus ir apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir dar pakepinkite. Tada supilkite pomidorus kartu su sultimis, įberkite cukraus, raudonėlių, abi paprikas, cinamoną, 1 šaukštelį druskos ir nemažai pipirų. Uždenkite puodą ir troškinkite apie 15 minučių.
  2. Sudėkite į puodą pupeles, supilkite verdantį vandenį, įberkite dar ½ šaukštelio druskos, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite dar 30 min.
  3. Pabaigoje įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite kapotų petražolių (pasilikite šiek tiek patiekti) ir dar pavirinkite apie 5 minutes. Paragaukite ar netrūksta druskos, patiekite su fetos sūriu ir petražolėmis, ir su mėgiama duona.
Pastabos

Recepto šaltinis - Yasmin Khan, Ripe Figs

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.