Garnyrai ir priedai, pateikiami ant šventinio stalo, yra ne ką mažiau svarbūs nei patys pagrindiniai patiekalai! Tinkami garnyrai gali pakylėti jūsų mėsiškus šedevrus į dar aukštesnį lygį, o jei prie stalo pasitaikė vegetarų, jiems tas garnyras ir bus pagrindinis maistas, kuriuo jie mėgausis:)

Bulvės buvo ir bus pagrindinis lietuviško stalo akcentas, ir nėra jokio reikalo nei jų gėdytis, nei jų vengti. Juk šventės nebūna net taip dažnai, kad nepasilepintumėm tuo, kas kiekvienam lietuviui šventa – keptomis apskrudusiomis česnaku pagardintomis bulvėmis. Tačiau aš šiandien jums parodysiu vieną triuką, kaip padaryti, kad paprasčiausios jūsų bulvės taptų viso stalo „vinimi”:)

Šias bulves aš vadinu „sušukuotomis”, nes iš tiesų jas šakute reikia subraukyti prieš kepant tarsi šukomis:) Užtai kepant tie grioveliai tampa tokio traškumo, kad pajus skirtumą net tie, kurie skeptiškai žiūri į tokius „pagerinimus”:) Ir užvis svarbiausia, kad tokios bulvės tiks tiek su vištiena, tiek su keptu kalakutu, tiek su žuvimi ar jautienos steiku.

Bulves „sušukuoti” labai lengva, tereikia apvirtas perbraukti šakute
Taip pašiauštos bulvės kepdamos tampa itin traškios

Sušukuotos bulvės

  • 6 vidutinio dydžio bulvės, nuskustos ir perpjautos pusiau (apie 1,2kg)
  • ⅓ stiklnės alyvuogių aliejaus
  • 50g sviesto (arba ghee)
  • 8 česnako skiltelės, nenuluptos
  • ¼ stikinės šviežio rozmarino spyglių
  • Druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 200C.

Užvirinkite didelį puodą vandens. Vaneniui užvirus, sudėkite bulves ir virkite 5 minutes. Nupilkite vandenį, leiskite bulvėms šiek tiek pravėsti, kad galėtumėte išlaikyti rankoje. Dėkite bulvės puselę nupjauta puse ant pjaustymo lentelės, ir šakute „šukuokite” per visą bulvės plotą. Taip sušukuotas bulves sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir sudėkite sviesto gabalėlius, sudėkite česnakus, apibarstykite rozmarinais, ir pašaukite kepti. Kepkite 50 minučių, kas kokias 20min bulves pavartydami, kad vienodai apskrustų. Iškepusias pabarstykite druska ir patiekite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *