Vakar man nusišypsojo laimė kaip reikiant pasikultūrinti: šiuo metu vienam vieninteliam spektakliui į Tel Avivą iš Maskvos atvažiavo R. Tumino vadovaujamas teatras. Rodė E. Oneginą viename senosios Jafos teatrų. Žmonės bilietus iššlavė dar prieš tris mėnesius, salė lūžo nuo žiūrovų, dalis kurių tiesiog sėdėjo ant laiptų. Ir nors pradžioje buvo labai keista ir nejauku girdėti eiliuotą rusų kalbą (ir net vienu momentu suvokiau, kad nieko aš čia nesuprantu), tai paskui ausis priprato. Žinot, nesu nieko panašaus gyvenime mačiusi, nors teatrą mėgstu beprotiškai ir nepraleidžiu progos nueiti į spektaklius ten, kur nėra kalbos barjero. Bet šitas pastatymas mane (ir ne tik mane, bet visą pulką salėje buvusių žmonių) paliko be žado. Iš Maskvos atvyko net 60 žmonių, o dekoracijos šiam vienam vieninteliam pasirodymui net mėnesį iš Rusijos į Izraelį keliavo laivu. Dar šiandien vaikštau kaip apžavėta, negaliu atsigauti nuo patirtų įspūdžių ir maestro R. Tumino (bei gi Andželikos Cholinos, kuri jam talkino statant spektaklį) genialumo.

Net nepatogu šiandien ką nors siūlyti iš savo – kulinarinės- srities. Pasinaudosiu šįkart “genialumu paprastume”:) Pristatau puikiausius užkandžius popietei arba piknikui. Man, tiesa, šie “užkandžiai” atstojo ir visą vakarienę – po jų jaučiausi tokia soti, kad nereikėjo nieko daugiau gaminti:)

Sumustinis su avokadu ir kiausiniu

Sumustinis su avokadu-5_LR

Sumuštiniai su avokadais, kiaušiniais ir ridikais
Porcijos 2
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 6-8 plonai atpjautos grūdėtos lietuviškos duonos (arba šviežios traškios baltos)
  2. 2 kietai virti kiaušiniai
  3. 1/2 prinokusio avokado
  4. 2-3 ridikai
  5. Druskos, pipirų
Instrukcijos
  1. Eigos net neverta rašyti - patys matote iš nuotraukos:)
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Skaitytoja:

    Odeta, normaliausi man avokadai tai Rimi, kur tinklelyje po keleta supakuota, mazesni jie, bet bent jau visada sunoke. O kad darzovem/ vaisiam nera ko lygintis su pietuose esanciom, tai niekam nepslaptis 🙂 Dabar bent jau turgeliai pradeda pildytis sezoninem, del to mano akys ir skrandis dziaugiasi 🙂
    O as net uzsinorejau pakartotinai Karenina pamatyti po visu komentaru. Tikrai sirdis atsigauna po tokiu reginiu.

  2. Nida:

    Būtinai, Odeta!! Net klausimo nėra. Pirmu numeriu eisiu bilietų į Kareniną šaudyt:)

  3. odeta:

    Nida, Kareniną tikrai verta pamatyti. Sutinku su Dovile visu 100 proc.:)
    Avokado tokį, kokį valgai Izraelyje ar aš paskutinę savaitę ragavau Ispanijoje, tiesiog tokių Lietuvoje nėra. Bet kartais sugavus akciją: -reikia skubiai parduoti, nes avokadai labai prisirpę ir tuoj bus pabaiga arba -pirkite žalius ir nokinkite patys.O visa kita priklauso nuo sėkmės:) Bent jau man sunkiai sekasi, nes dabar esu atradusi turgus, kur stengiuosi pirkti šiuo metu augančias daržovesir į prekybos centrą retai užsuku.
    Sumuštinukai nerealūs, tiesiog dabar aš jau jo skonį jaučiu:) Ypač tą sviestišką avokadą:)

  4. Nida:

    Dovile, aš Cholinos VISUS spektaklius mačiusi (išskyrus tuos, kurie pasirodė per pastaruosius 5 metus, kol nebuvau LT:) Tad ir Kareninos nemačiau:)) Aš ją tiesiog DIEVINU. Man šokio teatras – bene gražiausia kas tik gali būti teatro pasaulyje. Aišku, čia, IL, dėl kalbos barjero nedaug kas ir telieka, bet jau kai vyksta šokio spektakliai tai nepraleidžiu nei vienos prpgos. Ir vis galvoju, kad gerai būtų Cholinos kokį spektaklį čia atvežt…

  5. Nida:

    Tai jau tikrai, merginos, gėris tas avokadas. Kai tik galima visuomet reikia stengtis augalinius, ne gyvulinius riebalus vartoti. O avokadas taigi visų gėrių sandėlis:)

  6. Dovilė:

    Jei bus galimybė dar būtinai į Cholinos “Aną Kareniną” nueik. Mane tai labai sužavėjo, nors maniau, kad kas ten gero bus šokio spektaklyje.

  7. Skaitytoja:

    Sveika, Nida, va tokio tipo sumustinukus ir as megstu, aciu uz priminima, rytojaus greiti pusryciai bus butent tokie 🙂 O avokadas pas mane irgi visada glaudziasi, labai gerai visur tinka 🙂 Ir irgi megstu naudoti vietoj sviesto: paslakstau cirtinu sultim, patrinu kiek, tepu ant duonos ir konstruoti ka nors ant virsaus (pagal saldytuvo turini ar norus 🙂 )

  8. Donata:

    Dėl avokadų eksporto aš ir nežinojau. Šaunuoliai!
    O kas avokadų ir sumuštinių, taip Nida, toji moteris mane maitinusi sumuštiniais avokadą ir naudojo vietoje sviesto. Didelius minkštus avokadus nulupus pamaigiusi indelyje šakute juos tepė ant šviežios paskrudintos duotos ir ant viršaus dėjo ikrą. Laabai skanu ir gražu, o ir kaip ji sakė labai sveika ir naudinga ypač moterims jų gražiai odai išsaugoti:)) bet tinka ir vyrams:)

  9. Nida:

    Oi taip, Donata, nedaug kas žino, kad Izraelis per capita eksportuoja didžiausią kiekį avokadų!! Galima sakyti, kad avokadai – tai jų nacionalinė daržovė (arba bent jau viena iš:)). Gera mintis dėl sumuštinukų su avokadais ir ikra! Turėtų labai gražiai derėti spalvos. Aš avokadus apskritai dažnai vietoj sviesto naudoju, man jie visur tinka:)

  10. Donata:

    Tikiu ir visai suprantu, kad esate sužavėta spektaklio. O dar tokioj vietoj! Baltai pavydžiu:)esu Tumino gerbėja. Gaila, kad jis Maskvoje, o kartu ir smagu, kad ir daugiau žmonių gali žavėtis jo talentu.
    O sumuštiniai labai į tema, paskutiniu metu kažkaip labai pasinešus “ant avokadų” esu:)kai pirmą kartą buvau Izraelyje, tokia nereali garbaus amžiaus žydė pas save namuose mane vaišino sumuštiniais su avokadu ir raudonais ikrais ant baltos paskrudintos duonos. Dabar dar pamenu kaip skanu buvo. Atrodo labai paprasta, nieko tokio mandro, bet tame ir smagumas. Paprasta, bet neprasta. O dar Izraelyje!:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.