Šiandien Izraelis pasitinka naujuosius 5772 metus! Ganėtinai keistas jausmas švęsti “naujuosius” kai už lango spigina saulė ir visi mirksta šiltoje Viduržemio jūroje:) Bet šventė yra šventė, apsipirkimo maratonas prieš artėjančias 4 išeigines baigtas, ir, nors būdami katalikai, mielai pakelsime vyno taures už naujus ir SALDŽIUS ateinančius metus.

Taip taip – saldžius metus. Žodis “saldus” būtinai nuskamba žydiškuose najametiniuose palinkėjimuose, o kad ateinantys išties būtų saldūs, būtinas šventinio stalo atributas – tai obuoliai ir medus. Obuolio skiltelėmis, pamirkytomis meduje, žmonės dalinasi darbe ir šeimoje, sakydami vieni kitiems šiltus palinkėjimus. Tad šia naujametine proga – bene greičiausias ir paprasčiausias obuolių pyragas!

Apie filo tešlą pradedantieji tikrai ras nemažai informacijos mano blog’e. Jau lyg ir pavyko išsiaiškinti, kad šios tešlos jau galima įsigyti Lietuvos supermarketuose. Filo tešlos panaudojimo būdų – begalės. Bet jei jums liko vienas kitas neišnaudotas lapas, rekomenduoju išsikepti šį skanų ir greitą obuolių pyragą.

2 filo tešlos lakštai

truputis lydyto sviesto arba aliejaus

2-3 rūgštūs obuoliai, nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis

Saujelė razinų, pamirkytų karštame vandenyje

3-5 šaukštai cukraus (priklausomai kokie rūgštūs obuoliai)

Cinamono

Ant stalo paviršiaus paklojame vieną filo tešlos lakštą ir jį visą šepetėliu patepame lydytu sviestu arba aliejumi. Ant viršaus klojame kitą filo tešlos lakštą. Visą paviršių pabarstome obuolių skiltelėmis, razinomis, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Atsargiai suvyniojame, pradedami nuo siauresnio krašto, esančio arčiau mūsų. Perkeliame į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol viršus pagelsta, tampa traškiu.

Pateikiame strudelį karštą, pabarstytą cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.