Ne tik kiaušiniai, bet ir krienai yra tiek Velykų, tiek povelykinio laikotarpio atributas:) Vaikystėje krienus, pamenu, gamindavo mano močiutė. Jų mums, vaikams, net paragauti neduodavo, matyt būtumėm neatlaikę stiprumo:) „Praskiedus” su majonezu, skonis būdavo pats tas, ir tai kartais akys paašarodavo… Dabartiniai pirktiniai dažniausiai būna išsivadėję, bet turguje pirkti gali pasitaikyti ir stipresni. 

Jei tik visų krienų per šventes nesuvalgėte, būtinai rekomenduoju išsivirti šią nesudėtingą sriubą. Į ją paparastai „sueina” visokie likučiai – parūkytos dešrelės, nesuvalgyti markučiai.. Tad tebūnie tai bus gardi paskata neišmesti maisto, o jį visą suvartoti!

Maloniai aromatinga sriuba su krienais
Print Recipe
Krienų sriuba su kiaušiniais
Maloniai aromatinga pavasarinė sriuba, kuriai sunaudosite nesuvalgyto maisto likučius.
Course Sriubos
Virtuvė Lenkijos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 30 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Patiekimui:
Course Sriubos
Virtuvė Lenkijos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 30 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Patiekimui:
Procesas
  1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūnus. Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Suberkite bulves ir toliau kepinkite, kol jos truputį suminkštės. Tada suberkite česnakus, mairūną ir dešreles, ir dar apie minutę pakepinkite maišydami. Supilkite karštą sultinį (arba vandenį), užvirkite ir uždengę virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol bulvės visai suminkštės. Pabaigoje įmaišykite krienus ir išjunkite.
  2. Grietinę sumaišykite su keliais šaukštais karštos sriubos, ir tada supilkite į puodą, viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais.
  3. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įdėkite stambiai supjaustytų kietai virtų kiaušinių ir pabarstykite svogūno laiškais. Atskirai patiekite krienų, jeigu kas nors norėtų sriubą pagardinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *