Špinatai – kaip kokie pirmieji pavasario šaukliai, primena, kad jau tuoj tuoj sužaliuos lysvės ir dar po mėnesio ar dviejų pilnomis burnomis galėsime valgyti salotas ir žalumynus! Man špinatai visuomet primena mano bičiulių šeimą Švedijoje, mat tenykščiai vaikai buvo tiesiog prievarta valgydinami špinatais, ir nuo tų laikų jiems jokiu gyvu neįsiūlytumėt jokio patiekalo, kuriame dominuoja žalia spalva:) 

O štai man – atvirkščiai! Viskas, kas žalia, iškart skaniau. Su špinatais, beje, yra toks niuansas: juos doroti termiškai reiktų kuo trumpiau – max minutę, antraip jie praras savo skaisčią spalvą ir taps rusvi tarsi pernukštės samanos… 

Ši špinatų sriuba – labiau įkvėpimui, nei receptui:) Išviriau ją iš naminio sultinio, kuriame paviriau kelias kubeliais supjaustytas bulves bei pastarnoko gabalėlį, ir sutryniau blenderiu. Pačioje pabaigoje įdėjau dvi dideles saujas špinatų, paviriau dar minutę, ir dar kartą gerai sutryniau blenderiu. Patiekiau su karštais sumuštiniais – paskrudinto prancūziško batono riekelėmis ir užkeptu gouda sūriu. 

Žalios jums nuotaikos ir kuo greitesnio pavasario:)

Trinta špinatų sriuba
Patiekite su karštais sumuštiniais, kad būtų įdomiau:)

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.