Nieko nėra maloniau kaip naikinti šviežutėlių daržovių derlių! Vienos draugės darže užderėjo cukinijos, kitos šiltnamy – pomidorai… O man pasisekė labiausiai, mat visos šios gėrybės, man neišliejus nė vieno prakaito lašelio, ėmė ir iš jų daržų atkeliavo į mano virtuvę:) Beliko tik jas tik pasigaminti ir gardžiai suvalgyti:)

Gaminti patiekalus iš šviežių daržovių – vienas malonumas! Tai greitai paruošiami, nesunkūs, vitaimų pilni patiekalai, kurie niekaip nepabosta. Mano ypač laukiamas metas yra tas, kai galima pilna burna valgyti sunokusius saldžius lietuviškus pomidorus! Salotos ir padažai mano virtuvėje ruošiami bene kasdien. Vienintelio dalyko kurio niekada nebandžiau (ir kažin ar mokėčiau) – tai pomidorų vakavimas žiemai! Ar pamenate, kai gražuoliai raudonskruosčiai būdavo uždaromi į trilitrinius stiklainius ir būdavo išrikiuojami sandėliukų lentynose, belaukiant šaltos žiemos?:)

Aš visgi esu šviežių daržovių valgymo šalininkė, ir stengiuosi jų tiek per sezoną prisivalgyti, kad organizmas prisipildytų iki soties naudingomis medžiagomis ir vitaminais. Kad pakaktų iki kitų metų derliaus:)

O šiandien jums siūlau itin paprastą patiekalą, kurį pasigaminsite nesugaišdami daug laiko, ir mėgausitės liesa, lengva vasariška spalvinga vakariene.

Greitai ir lengvai vakarienei – švelnūs rikotos ir špinatų kukuliukai pomidorų ir cukinijų padaže
Tokią lengvą vakarienę paruošite ilgai negaišdami virtuvėje

Špinatų ir rikotos kukuliukai pomidorų ir cukinijų padaže

(4-6 porc)

Kukuliukams:
  • 400g špinatų (labai patogu naudoti šaldytus, tiks ir švieži)
  • 500g rikotos (galite pakeisti riebesne varške)
  • 4 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 1/2 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus kepimui
  • Druskos, pipirų
Padažui
  • 1 svogūnas arba poras, smulkiai supjaustytas
  • 1 nedidelė cukinija, supjaustyta gabalėliaiūs
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 800g šviežių pomidorų (arba 2x200g konservuotų savo sultyse)
  • 1-2 šaukštai pomidorų pastos
  • Druskos, pipirų

Jei naudosite šviežius špinatus, juos gerai nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į didelę keptuvę ar puodą, ir kai tik jie suglebs, perdėkite į sietelį ir nuspauskite kuo daugiau skysčio, kad špinatų masė liktų kuo sausesnė. Šaldytus špinatus atšildykite ir labai gerai nuspauskite skystį, kad liktų kuo sausesni. Labai smulkiai sukapokite špinatus, tada juos sumaišykite su rikota, krakmolu, pagardinkite muskatu, druska ir pipirais. Suformuokite iš šios masės nedidelius pailgus kukuliukus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite šiuos kukuliukus iš abiejų pusių apie 3-4 min., atidėkite į šalį ir laikykite šiltus, kol paruošite padažą.

Gilioje keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir cukinijas, ir dar pakepinkite apie 2 minutes. Sudėkite supjaustytus pomidorus, ir dar patroškinkite maišydami apie 5 minutes. Visą masę supilkite į blenderį, ir suplakite iki norimos konsistencijos. Jei masė pernelyg tiršta, įpilkite planakt šiek tiek verdančio vandens. Supilkite atgal į puodą, pagardinkite druska ir pipirais, galbūt įberkite šiek tiek rudojo cukraus, kad atsiskleistų skonis.

Suberkite į karštą padažą špinatų kukuliukus, kad sušiltų. Patiekite su traškia batono riekele, arba su ryžiais ar kitomis kruopomis.

Komentarų apie "Špinatų ir rikotos kukuliukai pomidorų ir cukinijų padaže": 5

  1. jurga:

    taip iseina, kad tenka dukart vakariene tada gamint 😋arba italiskai, iskart kelis patiekalus 😋

  2. Jurga:

    Skamba ir atrodo labai skaniai. Bet ką daryt, kai žmogus pavalgęs (ką tik varškėčių) jaučia, kad organizmas dar prašo bent kepto kiaušinio su paraugintu agurkėliu, paskrudinta duonyte su sviestu? :DD

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.