Tas nuolatinis bėgimas darosi nepakeliamas… Aš ne tik jau turiu mažiau ir mažiau laiko pasigaminti ką nors įmantresnio vakarienei, bet baisiausia, kad neturiu laiko atsisėsti ir viską surašyti blog’e. Nuotraukas dar pasidarau ir susidedu į joms skirtą aplanką. Tada neaprašyti patiekalai tarsi “pasensta” ir dažniausiai niekuomet neatsiduria šiuose interaktyviuose puslapiuose…

Bet šiandien rytą įvyko toks keistas nutikimas, kuris mane akimirkai sustabdė. Ne, ne tikrąja šio žodžio prasme: nubėgau ir toliau, nes kaip visuomet jau gerokai vėlavau į susitikimą… Bet tuo momentu pagalvojau štai ką: “va ką reiškia daryti penkis darbus vienu metu ir išsiblaškius lėkti it akis išdegus”.

O atsitiko man štai kas: ryte, gerokai vėluodama, išskubėjau pro duris, pakeliui planuodama kokia eilės tvarka ką šiandien reikės nuveikti. Nuvažiuoti ten, pasiimti tą, paskambinti tam, nuvežti aną, suspėti ten… Rankos buvo pilnos maišelių, diskų, raktų, kuriais tik ką užrakinau buto duris. Ir tomis pačiomis pilnomis rankomis ėmiau desperatiškai rankinuke ieškoti rakto nuo automobilio, visą kelią kol leidausi liftu. Raktą suradau, bet kai lifto durys atsidarė, jis išslydo ir įpuolė tiesiai į tarpą tarp lifto ir jo šachtos krašto… Net nutirpau – juk tai mano naujutėlės mašinos raktas su visu distanciniu signalizacijos pulteliu ir nuostabiu pakabuku…

Gerai, kad namuose buvo atsarginis raktas, o lifte kabėjo atsakingos tarnybos telefono numeris. Po pietų atvyko kompanijos atstovas ir mandagiai ištraukė mano raktą, nuramindamas, kad tokie atvejai nutinka labai dažnai! Aš, tiesą pasakius, net norėdama nebūčiau pataikiusi to storo rakto į tą gana siaurą ertmę, bet čia, matyt, buvo likimo pagrūmota: neskubėk.

Todėl dabar lėtai, pamažu, aprašysiu skanaus vegetariško makaronų patiekalo receptą 🙂

Pusė pakelio didelių makaronų (geriausiai – canelioni, bet aš naudojau perpus trumpesnius)

300g rikota sūrio

2 saujos špinatų lapų

1 kiaušinis

Parmezano sūrio

1 vidutinis svogūnas

5-6 česnako skiltelės

700-800 g šviežių pomidorų

taurė balto vyno

puodelis daržovių sultinio

šaukštas pomidorų pastos

baziliko, petražolės, oregano

Druskos, pipirų, cukraus

Makaronus apverdame pasūdytame vandenyje ir perliejame gausiai šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Sumaišome įdarą: nuplikytus ir išgręžtus špinatus sutriname virtuviniu kombainu, suminkom su rikota ir kiaušiniu, pasūdom ir užberiam pipirais.

Pomidorus nublanširuojam, supjaustom gabaliukais. Aliejuje apkepinam supjaustytus svogūnus, pabaigoje sumetam susmulkintus česnakus, ir po akimirkos supilam pomidorus. Troškiname geras 5 minutes, tada supilam sultinį ir vyną, pasūdom, įberiam šaukštelį cukraus, pipirų, pomidorų pastos, suberiam prieskonius ir troškinam ant vidutinės ugnies maždaug pusvalandį, arba kol skysčiai išgaruos ir liks tiršta masė. Tada kiek atvėsiname ir viską sutriname į vientisą masę su blenderiu.

Makaronus prikemšame įdaro. Ant formos, kurioje kepsite, apačios papilam šiek tiek padažo ir paskirstom po formos dugną. Klojam įdarytų makaronų eilę. Pabarstom tarkuoto parmezano sūriu. Užliejam trečdaliu turimo padažo. Jei norim, galim pabarstyti pjaustytomis juodomis alyvuogėmis. Klojam antrą eilę makaronų, barstom sūriu ir užpilam pomidorų padažu. Ant viršaus gausiai pabarstom tarkuotu sūriu ir dedam į įkaitusią (190C) orkaitę. Kepam neilgai – iki 30min., arba kol viršus gražiai apskrus. Juk visi produktai iš anksto išvirti.

Skanaus 🙂

P.S. Ir nekrapštykite raktų lifte, ypač jei rankos dar kuo nors kitu užimtos!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.