Žinot koks vienas didžiausių malonumų rašant maisto blog’ą? Kad dažnai apie maisto naujoves, pasirodžiusias rinkoje, sužinai vienas pirmųjų:) Viena vertus, visada tų naujovių ieškai, kita vertus, ir tos naujovės pačios tave susiranda:)

Pavasarį, kai visus užvaldo masinė panika, jog bikinių sezonas čia pat už kampo, ir visi iki vieno portalai užsipildo stebuklingų dietų, organizmo valymų ir lengvesnės mitybos patarimais, iš tikrųjų visoje šalyje atsidaro salotų sezonas:) Ne, ne tada, kai lietuviškuose šiltnamiuose tos salotos prasikala, bet tada, kai tik ir girdi, jog jei nespėsi papildomais centimetrais nusikratyti dabar, tai yra tikimybė, kad vasarą leisi aptemptuose džinsuose:) Būtent tada iš spintelių traukiami gerai užsidarantys indai, kuriuose lengvesnis maistas keliauja su mumis į darbą, už tai kad kur kur, o jau ofise tai mes visi kančiam nuolatinį alkį, o tai reiškia, kad esame pažeidžiami prisišlamšti to, ko tikrai mums nereikia. 

Įvairiausi patiekalai su kruopom – tai tikrai geras sprendimas ir tiems, kurie vadovaujasi dietologų rekomendacijomis, ir tiems, kurie ir be dietų kūrėjų žino, jog kruopos yra ir sveika, ir maistinga, ir skanu, ir labai sotu. Tačiau yra tokia problemėlė… Tas kruopas dažnai reikia nepamiršti užmerkti, jas tinkamai išvirti (na kad nesigautų košė, kad kruopos būtų tinkamo kietumo), o kai jau kruopos išvirtos, tai sumeistrauti maistingas salotas ar įmaišyti jas į paplotėlius, sriubas ar garnyrus tampa vieni juokai! Tad Globus ėmė ir sugalvojo ateiti mums į pagalbą, supakuodamas jau išvirtas kruopas patogiuose Vital linijos indeliuose. Atsidarei tokį, ir, galima sakyti, pietų patiekalas paruoštas. Arba lengvesnės vakarienės. Ką besugalvosite!

Kynvos (bolivinės balandos, baltymų klodai!), speltų grūdai (man jos skoniu primena riešutus, be to gausios vario, cinko, seleno…. ), sojų pupelės (itin maistingos, be to turi daug geležies, o kas gi to geležies papildymo atsisakytų pavasarį?:)), ir mano mėgstamiausias – mišinys su speltų grūdais, lęšiais, morkomis ir žirneliais! Būtent iš jo ir sumeistravau greitas bet labai sočias salotas iš ingredientų, kurių lengva turėti po ranka. Tačiau tokioms salotoms tiks ir kitos kruopos, kurias jūs pasirinksite – labiausiai beje rekomenduoju speltas, ypač jei dar neragavote. Tokios salotos ne tik skanios, bet ir labai transportabilios: jei nenorite, jog feta nusidažytų nuo intensyvios burokėlių spalvos, supakuokite ją atskirai. Padažą taip pat siūlau užsipilti prieš pat salotas valgant. Į salotas aš dar įmaišiau šiek tiek avinžirnių (beje, taip pat jų rasite konservuotų), avinžirniai užkandžiui suteiks dar daugiau sotumo ir riešutų skonio. 

Vieni juokaii šeimininkauti, kai sunkiausi darbai padaromi už tave:)
Salotos su kruopom – ypač maistingos, sočios ir skanios
Belieka tik viską sudėti į lėkštę ir palaistyti padažu
Tokias salotas lengva pasiimti ir į darbą

Speltų salotos su kruopomis, burokėliais, obuoliais ir fetos sūriu

2 asm

  • 1 indelis Globus speltų kruopų (arba mišinio su spelta grūdais)
  • 2-3 nedideli virti (arba kepti) burokėliai
  • 2-3 šaukštai virtų avinžirnių 
  • 1 nedidelis obuolys, supjaustytas plonomis riekelėmis
  • sauja sultenių arba rukolos
  • 100g feta sūrio

Padažui:

  • 1 maža česnako skiltelė, sutrinta su žiupsneliu rupios druskos
  • 1/2 šaukštelio medaus
  • 1 šaukštelis Dijon garstyčių
  • 1/2 citrinos sultys
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/4 šaukštelio cinamono (nebūtina, jei nemėgstate arba skamba neįprastai:))

Pasigaminkite padažą: mažame indelyje sumaišykite visus ingredientus tarpusavy. 

Į lėkštes sudėkite kruopas, stambiai supjaustytus burokėlius, plonomis riekelėmis supjaustytus obuolius, užberkite avinžirnių, sultenių arba rukolų, pabarstykite patrupintu fetos sūriu ir užpilkite padažu. 

Skanaus:)

Šis įašas gimė bendradarbiaujant su Globus. 

 

Komentarų apie "Speltų salotos su kruopomis, burokėliais, obuoliais ir fetos sūriu": 2

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.