Mane apnikusi visiška tinginystė!! Viena vertus, ištisą savaitę mėgavausi poilsiu solo Anukščiuose, SPA Vilnius, ir atrodė, kad grįžusi namo ir išsiilgusi savo virtuvės iškart pulsiu gaminti naujus patiekalus. Tačiau kita vertus, net ir trumpam atitolus nuo kasdienės rutinos, ne taip jau lengva atgal į ją sklandžiai įsisukti… Jaučiuosi iškritusi iš ritmo: karantinas mane išmokė disciplinos planuojant ir perkant maisto produktus ir neapkraunant šaldytuvo, todėl tokiais atvejais, kai grįžtu į gerokai tuščius (maisto produktų prasme) namus, šiek tiek sunku įsivažiuoti, todėl labai praverčia tai, ką randu spintelėse ir šaldiklyje:) 

Be to, vasara tai jau tikrai nėra tas metas, kai norisi leisti valandų valandas virtuvėje. Verčiau jau gurkšnoti rytinę kavą terasoje arba joje vakaroti klausant pamažu rimstančio paukščių koncerto. 

Todėl šios dienos meniu – labai jau atitinkantis vasariškas nuotaikas ir skonius: vienas populiariausių itališkos virtuvės patiekalų – pasta su moliuskais. Aš net neabejoju, kad esate girdėję pavadinimą spaghetti alle vongole, nes tai bene geriausiai žinomas pastos gaminimo būdas. Beje, jis dar vadinamas pasta „baltame moliuskų padaže”, nes skirtingai nuo Venecijoje populiaraus moliuskų padažo, šiame nenaudojami pomidorai. Žavesys tame, kad receptas be galo paprastas ir pagaminamas visiškai be pastangų, su vos keliais paprastais ingredientais. Vienintelis dalykas, kuo jums teks pasirūpinti – tai moliuskai. 

Man, žinokit, vasarą labai patinka tokie patiekalai, kuriems reikia minimalių pastangų maksimaliam rezultatui išgauti:) Kviečiu išbandyti!

Spaghetti alle Vongole, kartais dar vadinamas pasta baltame moliuskų padaže
Pasta ir moliuskai: greita, skanu, vasariška
Print Recipe
Pasta su moliuskų padažu
Spaghetti alle Vongole - itin populiarus itališkos pastos receptas, dar vadinamas "pasta su baltuoju moliuskų padažu". Prireiks vos kelių ingredientų ir labai nedaug laiko puikiam rezultatui pasiekti
Virtuvė Italian
Raktažodis jūros gėrybės, pasta
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Virtuvė Italian
Raktažodis jūros gėrybės, pasta
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Moliuskus gerai nuplaukite ir nuvalykite prilipusius nešvarumus. Jei kurios nors kriauklės atsidarę, pabarbenkite į stalvitršį: jei neužsidarė, išmeskite jas, jos gali būti netinkamos valgyti.
  2. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus didelėje keptuvėje. Suberkite moliuskus ir 1 šaukštą petražolių. Pakepinkite kelias sekundes ant didelės ugnies, supilkite vyną, tada uždenkite dangtį ir patroškinkite viską apie 3-5 minutes, tik kol kriauklės atsidarys. Nepamirškite vis pakratyti keptuvės, kad karštis pasiskirstytų vienodai.
  3. Kiaurasamčiu išgriebkite kriaukles į dubenį, išmeskite visas tas kriaukles, kurios neatsidarė. Likusias išlukštenkite, pasilikite po 3-4 kriaukles dekoracijai kiekvienai porcijai. Atidėkite jas į šalį. Skystį, kuriame virė kriauklės, perkoškite per sietelį ir atidėkite.
  4. Įkaitinkite likusius 2 šaukštus aliejaus, suberkite česnakus. Kai jie paskleis aromatą, suberkite išlukųštentus moliuskus. Pakepinkite apie minutę, tada dalimis pilkite perkoštą skystį, kuriame virė kriauklės (vis papildant, kai nugaruos esantis keptuvėje), ir pavirinkite apie 1-2 minutes. Galiausiai suberkite ir likusias petražoles ir dar pakaitinkite apie minutę, gausiai pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais.
  5. Išvirkite pastą iki al dente konsistencijos, kaip nurodyta ant pakelio (minus 1-2 min.) Vandenį pasūdykite šiek tiek mažiau, nei paprastai sūdote verdant spaghetti - moliuskai dažnai būna gana sūrūs, tad sūrumo pakaks padaže.
  6. Nusausinkite pastą ir sumaišykite su paruoštu padažu, papuoškite keliomis atidėtomis kriauklėmis ir patiekite iškart.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *