Man patinka greiti ir nesudėtingi receptai. Kartais, tiesa, norisi pasiturkšti virtuvėje, užsibrėžus kokį sunkiau įgyvendinama tikslą. Smagu meniu susiplanuoti iš anksto ir viską pradėti nuo reikiamų produktų susipirkimo. Bet praktiškai dažniausiai reikia kažką greitai pasigaminti iš to, kas tą dieną yra šaldytuve ar spintelėse.

Ko jau ko, makaronų pas mus yra daug ir įvairių. Sakyčiau, makaronai – tai firminė greitoji pagalba kai visai nėra laiko arba noro stovėti prie puodų.

Dažniausiai šaldymo kameroje turiu krevečių. Taip, šviežios skanesnės. Bet jų nusiperku tada, kai iš anksto esu susiplanavusi kokį patiekalą. Visais kitais atvejais puikiai tinka šaldytos: greita ir užtikrinta.

Saulėje džiovinti pomidorai – taip pat nuolatinis mano spintelės svečias. Čia, Izraelyje, perku šviežius džiovintus pomidorus. Jie minkštučiai, kvapnūs ir skanūs. Lietuvoje dažniausiai turėdavau aliejuje išmirkytų, tik jie rieboki, tad reikia būti atsargiems.

Tai ir viskas, ko reikia šiam patiekalui. Tiesa, reikia nusipirkti rukolos.

2 porcijoms vakarienei reikės:

Saujos spagetti (apie 400g)

4 česnako skiltelių, susmulkintų

2 saujos krevečių (apie 400g)

6-7 saulėje džiovinti pomidorai, sutrinti blenderiu (arba pora šaukštų saulėje džiovintų pomidorų pastos)

1 citrinos sutarkuotos žievelės ir sulčių

Šlako vyno (pusės taurės)

Alyvuogių aliejaus

Druskos pipirų, aitriųjų paprikų

2 saujų rukolos

Išverdam spagetti al dente, ir nupildami vandenį pasiliekam šiek tiek, kad vėliau būtų kuo praskiesti padažą.

Keptuvėje įkaitinam aliejų ir pakepinam česnakus ir čili. Suberiam krevetes, minutę kitą pakepinam, šliukštelim vyną ir pomidorų košę ir dar kelias minutes pavirinam. Sumaišom padažą su makaronais, tuoj pat įdedam pusę rukolos lapelių, kad sukristų, ir įpilam šlakelį vandens, kuriame virė makaronai. Sumaišom, įspaudžiam citrinos sultis ir pakoreguojam druską, pipirus. Išdėliojam į lėkštes, apibarstom citrinos žievele ir šviežiomis rukolomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.