Šį pyragą kepiau svečiams – Australijos ambasadoriui ir jo žaviai žmonai, kurie pas mus viešėjo atvykę iš Varšuvos. Man norėjosi, kad vakarienė būtų tik iš sezoniškų šviežiausių įmanomų produktų. Apsispręsti ką ruošiu pagrindiniam patiekalui sunku nebuvo – tokiais atvejais paprastai įkuriam savo Big Green Egg ir dar prieš ateinant svečiams ant grotelių padedam lašišos filė gabalą, kad per kokias 40 minučių, kol pabendrausime ir suvalgysime užkandžius, žuvis būtų lėtai iškepusi ir išsirūkiusi. Šviežios ekologiškos salotos, cukinijų ir ožkos sūrio galette, pomidorai su lietuviškais sūriais – toks stalas man ir gražiausias, ir skaniausias ir reprezentatyviausias:)

O štai desertui minčių ieškojau ilgiau 🙂 Tačiau kadangi kaip tik vienas ūkininkas pasiūlė įsigyti ką tik nuskintų aviečių, ėmiausi jų. Ir dar šokolado, kas visada yra patikimas pasirinkimas, ypač jei pirmąkart priiminėji svečius ir nežinai ką jie labiausiai mėgsta.

Taigi šis torčiukas (kepiau jį iš pusės porcijos ingredientų, todėl gavosi mažiukas, skirtas kaip tik 4 valgytojams, ir dar gabalėlis pasmaližiauti prie rytojaus kavos rytinės liko :)) buvo gal net labiau panašus į šokolado pudingą – purus ir drėgnas, lengvas ir tikrai nesunkus. Bet ir be proto šokoladinis.

Kitaip sakant, šokoholikams tikrai super patiksiantis desertas. 

Šokoladinis torčiukas su avietėmis
Drėgnas, lengvas, panašus į pudingą šokoladinis pyragas su avietėmis
Šokoholikų džiaugsmas – avietės ir šokoladas
Print Recipe
Šokoladinis pyragas su avietėmis
Šlapias, kremiškas pyragas, kuriame tobulai suskamba avietės, kava ir šokoladas. Jei ragausite jo kątik iškepto ir vos vos atvėsusio, skonis ir konsistencija labiau primins šokoladinį pudingą. Pastovėjęs dieną taps labiau pyragu:)
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, avietės
Porcijos
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, avietės
Porcijos
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C (viršus apačia, be vėjelio). Kepimo formos su nusegamais kraštais (23cm) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi, įsitikinkite, kad šonai užsidaro sandariai, nes tešla bus minkšta, gali ištekėti, jei formos kraštai susilankstę.
  2. Į puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, kambario temperatūros sviestą, įpilkite konjako, suberkite cukrų ir kavą, supilkite vandenį. Užkaiskite ir kaitinkite maišydami ant nedidelės ugnies, kol cukrus pilnai ištirps, šokoladas pilnai išsilydys, skystis taps vientisas ir žvilgantis. Nukelkite nuo kaitros ir atidėkite į šalį truputį praaušti.
  3. Tiesiai į puodą su šokolado skysčiu įmuškite kiaušinius ir šluotele lengvai išmaišykite, kad kiaušiniai pilnai įsikorporuotų. Tada į puoą suberkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais (idealu, jei birius produktus išsijosite), ir ta pačia šluotele atsargiai sumaišykite.
  4. Supilkite pusę masės (ji bus skysta!) į paruoštą kepimo formą ir subeerkite avietes, Tada supilkite likusią tešlos masę ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 45 minutes, arba kol pyragas pakils suskilinės, ir paliestas jausis, kad iškepė (pagaliuku patikrinti nepavyks, nes masė pernelyg drėgna). Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti,
  5. Vėstant pyragas pabliukš ir sutrūkinės, bet taip ir turi būti. Po maždaug valandos pabarstykite cukraus pudra, papuoškite avietėmis ir patiekite.
Pastabos

Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Komentarų apie "Šokoladinis pyragas su avietėmis": 2

  1. Nida:

    Brigita, sviesto kiekis tikrai teisingas. Cukraus originaliame recepte, pagal kurį kepiau, buvo dvigubai daugiau, tačiau aš naudojau tiek, kiek parašyta (kadangi saldumo davė ir šokoladas). Kepiniuose stengiuosi iki minimumo sumažinti cukraus kiekius, kad kuo saikingesnis tas saldumas jaustųsi. Tačiau tiems, kurie pripratę prie labai saldžių kepinių, gali tikrai pasirodyti, jog cukraus per mažai. Tokiu atveju visuomet siūlau arba pridėti daugiau cukraus į tešlą, arba pabarstyti cukraus pudra…

  2. Brigita:

    Laba diena, Nida.
    Kepiau pyragą pagal šį receptą ir noriu pasiteirauti ar tikrai teisingai nurodyti sviesto ir cukraus kiekiai?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.