Ar pastebėjote, jog pastaraisiais metais mes dažniau ir dažniau pasiduodame maisto madoms? Jei kažkada mūsų tėvų kartai svarbiausia buvo rasti (gauti!) kokių nors ingredientų ir iš jų sugebėti ką nors sukonstruoti, tai mums pasisekė kur kas labiau: ne tik tų ingredientų kaupinos parduotuvės, bet dar ir socialinė erdvė pilnutėlė visokių kūrybinių įkvėpimų!

Pamenate, prieš keletą metų privaloma tvarka visi kėlė į Instagramą nuotraukas su žalios spalvos kokteiliais. Madinga tokį buvo neštis į darbą, į rytinę jogos treniruotę. Vėliau buvo šaltai „plikytos” kavos banga, kombučia skoniai, nekepti sveikuoliški batonėliai… Prasidėjus karantinui, kaip terapijos daug kas ėmėsi duonos su raugu (sourdough) kepimo. O kur dar madingosios dietos pagal kraujo grupes, veganiški iššūkiai, keto mityba…

Šiemet, jei norite būti ne tik sveiki, bet ir madingi, privalote pasiruošti smoothie bowls sezonui! Klausiate, kas tas smoothie bowl? Ogi tas pats sveikuoliškas pusrytinis koktelis, tik supiltas į dubenėlius, ir dar pagardintas visokiais traškiais priedais! Kodėl šiems pusrytiniams dubenėliams lemta tapti jūsų pusryčių (ir jūsų Insragramo) herojais? Todėl, kad juos lengva ir greita pasigaminti, todėl, kad kaskart galite pasirinkti vis kitokias jums naudingas (ir patinkančias) sudedamąsias dalis, ir ne mažiau svarbu – jie visada puikiai atrodo nuotraukose! Viskas, ko jums reikia – keletas būtinų ingredientų spintelėje ir šaldiklyje, bei vos viena kita taisyklė, kurią verta prisiminti:

  • Šiems šaukštu valgomiems spalvotiems kokteiliams sunaudosite visas užšaldytas uogas – braškes, mėlynes, avietes, gervuoges, serbentus… Jei parduotuvėje užtiksite šaldytų mangų, kivių ar ananasų – griebkite juos taip pat, tikrai pravers. Taip jūsų dubenėlyje atsiras truputis vasaros ir didelė dozė dienos vitaminų. 
  • Užsukę į parduotuvę visada įsimeskite į krepšelį papildomą kekę bananų, ir juos užšaldykite, prieš tai supjaustę gabalėliais ir sudėję į zip lock maišelį. Čia puikiai tiks ir tamsėti pradėję bananai, kurių niekas nenori valgyti. 
  • Nepamirškite kitų gėrybių, kurias mielai suvalgysite susiplakę dubenį štai tokių šaltų gaivinančių pusryčių, tuo pačiu papildydami organizmo atsargas mineralais, vitaminais ir skaidulomis: kruopų dribsnių, chia sėklų, riešutų, augalinių baltymų (pvz., kanapių), įvairių super priedų (matcha, moringa miltelių, acai, spirulinos, ciberžolės…) 
  • Negailėkit to, kas barstoma ir trašku (ir gražu:)): granola, kukurūzai, riešutai, linų sėmenys, skaldytos kakavos pupelės (cacao nibs)…
  • Norite „stipresnių” pusryčių? Pagardinkit plakinį riešutų sviestu, tahini, avokadais, jogurtu, grietinėle…
  • Jei norite, kad masė būtų dar tirštesnė, plakant įmeskite saują ledukų. 
  • Laikykitės maždaug tokių proporcijų: vienam asmeniui reikės 1 stiklinės šaldytų vaisių, apie ½ stilkinės skysčio, apie 1 šaukšto saldumo (datulių, sirupo), apie 1 šaukšto riebalų (riešutų sviesto/kremo) ir saujelės traškių priedų pabarstymui.
  • Būkite pasiruošę savo telefoną ir šviesų kampelį virtuvėje gražiai tokio dubenėlio nuotraukai: nepamirškite, kad sunkiausius ingredientus (pvz., šviežių vaisių griežinėlius) reikia dėti paskutinius, prieš pat nuspaudžiant foto mygtuką:) 
Pasirinkite mėgstamų vaisių (daržovių) kombinaciją
Sveikuoliškiems pusryčiams – sveikuoliški ingredientai: sultys, augalinis/gyvulinis pienas, kokosų vanduo
Gerieji priedai ir saldėsiai: datulės, kanapių proteinas, riešutų sviestas, sirupai….
Pabarstai pabarstėliai!
Miško uogų smoothie bowl
Šiam pusryčių dubenėliui sunaudosite dar praeito sezono šaldytas uogas:)
Mango ir kokosų smoothie bowl
Geltoną spalvą pasitprinkite ciberžole
Mėtinis šokoladinis smoothie bowl su matcha ir kiviais
Print Recipe
Smoothie bowls: miško uogos
Sodrios spalvos miško uogų pusryčiai su granola
Porcijos
porc
Ingredientai
Pabarstymui
Porcijos
porc
Ingredientai
Pabarstymui
Procesas
  1. Sudėkite visus ingredientus į blenderį ir išsukite iki vientisos tirštos masės. Pabarstykite priedais ir patiekite iškart.
Print Recipe
Smoothie bowls: mangai ir kokosai
Tropikų skonis lėkštėje. Jei norite geltonesnės masės, įberkite žiupsnelį ciberžolės arba įdėkite gabalėlį šviežios ciberžolės šaknies
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis braškės
Porcijos
porc
Ingredientai
Pabarstymui
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis braškės
Porcijos
porc
Ingredientai
Pabarstymui
Procesas
  1. Visus ingredientus sudėkite į blenderį ir išsukite iki tirštos vientisos masės. Pabarstykite priedais ir patiekite iškart
Print Recipe
Smoothie bowls: mėtos ir šokoladas
Labai lengviems, sveikiems ir gaiviems pusryčiams
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vegetariški, matcha
Porcijos
porc
Ingredientai
Pabarstymui
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vegetariški, matcha
Porcijos
porc
Ingredientai
Pabarstymui
Procesas
  1. Sudėkite visus ingredientus į blenderį ir suplakite, kol gausite tirštą masę. Papuoškite priedais ir patiekite iškrat.

Įrašas paruošas bendradarbiaujant su Assorti. #reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *